МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 615
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Пуснете си документи към фонда - вече се чака много - така ще имате поне една година да пробвате спонтанно и фонда ще ви е като резервен вариант, защото времето минава бързо, а понякога както всичко е нормално нещата не се получават с години.
 А иначе не винаги се откриват ясни причините - годините си оказват влияние, носенето на тесни дрехи, пушенето вреди много, алкохолът също, проблеми със щитовидната жлеза, затлъстяване, обездвижване....След като няма разширени вени може да му пуснете и хормони за изследване - TSH, FSH, тестостерон, пролактин и кръвна захар и инсулин.

# 631
Bananarama,liqueur и kiksito много ви благодаря за бързите отговори,хормоните ще ги пуснем още утре,документите за фонда тези дни ще ги подадем почти са готови,а ако имаше инфекции нямали да се видят в спермограмата,ние сме правилис всички изследвания за фонда не знам какви бяха точно(нова съм в това и ми е каша още)нищо не излезна от тях.Като станат хормоните и ако са ок ще съм ви благодарна да ми кажете какво още трябва да пуснем за да знаем че всичко сме отметнали и да чакаме спокойно да се случат нещата.Да попитам също хормоните минават ли по здравна каса,може ли личния лекар да ги пусне?По отношение на пушенето-пуши,спортува умерено,не е затлъстял,кръвната му захар е добре.Благодаря ви,че ви има!Вдъхнахте ми кураж.Пожелавам на всички борещи се успех и скоро да гушкат свойте рожби:)

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 11:32 от stz2

# 632
Не е зсдължително, пуснете микробиология на еякулат, хламидия, мико и уреплазма. За теб също.

# 633
  • София
stz2 момичетата преди мен са абсолютно прави за всичко, което са те посъветвали. Само искам да вметна че кръвната захар която се изследва при кръвна картина не е показател. Трябва да се направи изследва  с обременяване с глюкоза, за да се изключи инсулинова резистентност, която влияе много на качеството на спермата. Хормоните за съжаление не се поемат от здравната каса, най много може да ви дадат за ТСХ. Поздрави и успех Simple Smile

# 634
Благодаря момичета,ще последвам съветите ви най скоро време ще ги пуснем.Хламидия имаме и двамата-отрицателна.Да попитам в становището на уролога какво трябва да пише за фонда?И всеки уролог ли може да го напише?Благодаря:)

# 635
Здравейте. Имам въпрос, който не съм сигурна как да задам, защото съм доста боса по темата.

След година +  опити за бебе, стигнахме до спермограма. Оказа се обаче, че последния ни секс е бил твърде скоро преди даването на проба. В резултат, на което пробата е "с ниска концентрация", на какво... никой не ми каза. Живеем в чужбина и личната лекарка каза, че няма практика ние да виждаме резултатите, били предназначение само за медицински лица. Ако имаме въпроси може да ги дискутираме с нея. Сега ни назначиха втора, преди която ни казаха 5-7 дни да нямаме контакт.
Въпроса ми е (в сферата на вероятностите) до колко това, че е било скоро би могло да повлияе или по-скоро той си има проблем, но за да го потвърдят е нужна втора, при която са изпълнение точните изисквания?
Тъй като следващия ни час ще е вероятно след 4-5 месеца, имам доста време, което да запълвам с филмиране.

# 636
  • В сърцето на любимия човек
Колко скоро след половия контакт е било даването на пробата?

При последният ни опит ин витро, от който е лентичката в подписа ми, биолозите изрично препоръчаха т.нар. американска схема на семеизпразване - 5-7 поредни дни семеизпразване като последното е 24 часа преди пункцията. Това беше най-добрата ни спермограма до сега. при предишните опити въздържанието е било 2-3 дни и резултатите бяха по-лоши.
При въздържание от 5-7 дни аз бих очаквала трагични резултати  Rolling Eyes

ПП: ниска концентрация означава олигозооспермия

# 637
В неделя,а изследването беше във вторник.
Благодаря за отговора.

# 638
Здравейте момичета GrinningИмам въпрос относно добавките който пие ММ.Док предписа:Андрозитол-2*1,Спимен-2*2;Тристен-3*1;Л-карнитин-2*2;Oxibio-по едно на ден;potenciator-2*1.,яде и от бърканицата с мед.Тъй като чета тук всички мъжете им пият витамин а,витамин е,витамин с,селен и цинк.А в тези лекарства няма особено големи дози от тях освен в андрозитола(витамин е-30mg,селен-55ug и в бърканицата с мед има,но според мен са крайно недостатъчни newsm78Мисълта ми трябва ли да добавя вит-а,е,силен и цинк.Мисля да взема на vitamix-силен с витамин е(витамин е-12mg,селен-100ug) и цинк с витамини -a,c ,e-(вит c-80mg,цинк-15mg,вит.e-12mg a-Те,вит а-800ug Re)по-едно на ден и обикновено витамин с по 2на ден.Как мислите Thinkingтъй като не знам какви дози са препоръчителни  EmbarassedБлагодаря Peace

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 01:41 от stz2

# 639
Има витамини за мъже из сайтовете за добавки на now foods, solgar, natureway, които са много хубави , но и доста скъпи.На ММ му поръчвам такива от iherb.

# 640
Знам ,че има витамини за мъже GrinningВъпроса ми е друг,но няма значение ориентирах се вече какво да взема.Благодаря все пак за инфото.Успех Peace

# 641
Момичета, възможно ли е нелекувана инфекция от уреаплазма да оказва влияние на спермограмата (според СЗО 10% добра, 90% - лоша морфология)? След приема на антибиотици ММ ще направи нова спермограма и очаквам по-добри резултати. Не намирам много информация в нета, дали инфекцията от уреаплазма може да доведе до такава морфология и безплодие. Тайно се надявам това да е причината за нашите неуспехи Sad С диагноза Олигоастератозооспермия сме Sad

# 642
  • Пловдив
Момичета, възможно ли е нелекувана инфекция от уреаплазма да оказва влияние на спермограмата (според СЗО 10% добра, 90% - лоша морфология)? След приема на антибиотици ММ ще направи нова спермограма и очаквам по-добри резултати. Не намирам много информация в нета, дали инфекцията от уреаплазма може да доведе до такава морфология и безплодие. Тайно се надявам това да е причината за нашите неуспехи Sad С диагноза Олигоастератозооспермия сме Sad

определено е възможно, инфекциите са първите неща, които проверяват като причина за лошите спермограми  Rolling Eyes

# 643
Здравейте, форумки,

След като изчетох цялата тема, реших и аз да се включа, на този етап с търсене на мнение/съвет.

По същство, моят човек ми беше споделил преди време за една операция, която е претърпял, когато е бил на около 10 години, но тогава не обърнах кой знае какво внимание на този факт. Скоро обаче ми светна една лампичка и реших да се поразровя - става въпрос за крипторхизъм. Тъй като попаднах на информация, че при операция в по-късна възраст може да има нарушение на фертилната способност, реших да го окуажа да си направи спермограма. Чух за кампанията на ин витро център "София" за безплатни изследвания и с известна доза увещания се нави да отиде.

Исках да ви питам, какво е мнението за тази клиника като цяло? Много повече се споменават Надежда и Щерев и не знам в крайна сметка доколко да се доверя на резултата, който има. Допускам, че ако се прави консултация с андролог, ще е добре да е в същата клиника, тъй като от Надежда, например, надали ще се доверят на изследване, което не е правено при тях. Бихте ли препоръчали въпросния д-р Кацаров, който като гледам е доста популярен?

Публикувам и резултатите от спермограмата, които на мен, на пръв поглед, ми се струват малко на границата.

Обем: 3,2 мл (норма > 1.5 мл)
pH: 7.5
Време на втечняване: 30мин при стайна температура
Вискозитет: 2
Концентрация на сперматозоиди: 16млн/мл
Общ бр. на сперматозоиди в яекулата: 51,2 млн
Обща подвижност на сперматозоиди: 42% - 35% с нормокинеза, 7% с хипокинеза
Брой нормокинетични сперматозоиди: 5600000
Общ бр. нормокинетични сперматозоиди: 17920000
Аглутенация / агрегация - НЕ
Незрели клетки на сперматогенезата - НЕ
Левкоцити > 20
Kruger's strict criteria:
10% сперматозоиди с нормална морфология (нормални стойности >14%)
90% сперматозоиди с отклонения в морфологията:
- 25% с главични дефекти
- 21% с шийни дефекти
- 20% с опашни дефекти
- 4% клетки на сперматогенезата
Teratozoospermia index: 1.32 (нормални стойности < 1.6)
Заключение: Леки отклонения в морфологията въз основа на Kruger's strict criteria.

Туй то. Ако някой може и иска да сподели мнение, ще е добре дошло. Особено за този индекс накрая, търсих инфо, но нищо не разбрах. Не знам доколко имаме основания да се притесняваме. Понеже мойто положение май няма да се окаже много цветущо (факта, че съм на 25 нещо не ме успокоява особено) предвид хипотиреодизма и промените в цикъла последните 3 месеца. Чакам да ми дойде и отивам да изследвам 100 хормона, да видим каква е картинката...

Благодаря предварително, слънчеви почивни дни и успех от мен! Simple Smile

# 644
Само концентацията ви е леко понижена, иначе всичко друго е добре, а морфологията направо е супер. Не мога да дам мнение за тази клиника, но много често се получават големи разминавания между резултатите от различни клиники.

Общи условия

Активация на акаунт