МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 924
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
jjj, много добро подобрение! Мисля, че можеш да се надяваш на спонтанна бременност! Успех!

# 91
  • София
Здравейте. Имам нужда от малко помощ при разчитане на спермограмата на мъжа ми. Толкова ли е зле положението? Ще посетим уролог следващата седмица. Все още не сме решили при кой. Спермограмата е правена в клиника Щерев.

Обща концентрация на сперматозоиди/1 мл/Total sperm count/1ml/: 62.7 млн. (20.10/ml)
Нормокинетични сперматозоиди (А+B) /normokinetic sperm cells/: 33.7%(≥50%)
A. с бързи линеарни постъпателни движения (ЛПД) 20.1%
B. с бавни ЛПД 13.6%
Хипокинетични /hypokinetic/:16.6%
акинетични /akinetic/: 49.7%
концентрация нормокинетични сперм. (A+B)/1мл/normokinetic sperm cells concentration/: 21.13 млн. (10.10/ml)
Обща концентрация на нормокинетични сперм.: 126.78 млн. (20.10/ml) в обема /Total concentration
of normokinetic sperm in the volume/
Заключение /Conclusion and recommendation/: Asthenozoospermia

Благодаря ви.

Здравейте,

направихме и морфология по Крюгер. Излязоха следните резултати:

Нормални(%):7
Абнормални (%) : 93
Тератозооспермичен индекс (макс. стойност: 4.0) : 1.23
Деформационен индекс (макс. стойност: 3.0) : 1.15
Нормални : 14
Аморфна глава : 185
Шийни дефекти : 17
Опашни дефекти : 21
 Цитоплазмен дефект : 7
Заключение морфология: Занижена оплодителна способност

Зле ли е много положението... Cry Cry Cry

# 92
Щастливка, 7 % морфология хич не е зле  Peace
Съвсем спокойно може да настъпи спонтанна бременност стига и другите показатели да са горе-долу добре.

# 93
  • София
Щастливка, 7 % морфология хич не е зле  Peace
Съвсем спокойно може да настъпи спонтанна бременност стига и другите показатели да са горе-долу добре.

Ами аз съм написала всичките показатели. Ще ходим другата седмица при репродуктивен специалист да видим какво ще ни каже.

# 94
Под други показатели имах предвид концентрация и подвижност. Чак сега видях поста ти от 18 октомври  Blush

# 95
  • София
Под други показатели имах предвид концентрация и подвижност. Чак сега видях поста ти от 18 октомври  Blush

Да, Поли. Тъй като имаме и намалена подвижност... Cry

# 96
Пиши какво е казал док другата седмица  Peace
Не се отчайвай, както ти казах положението хич не е толкова зле  Hug

# 97
jjj, много добро подобрение! Мисля, че можеш да се надяваш на спонтанна бременност! Успех!

Благодаря. Споделих го за да бъде полезна информацията и на другите. Операцията от варикоцеле не бива да се отлага, ако я има тази диагноза, както и приемът на правилните добавки и витамини.

# 98
  • Варна
Днес правихме СГ в инвитро клиниката във Варна. Резултатът е нормозооспермия, морфология - 7%.
Направо се ококорих от изненада. А уж щяхме да подаваме документи за инвитро... При това без нищо да е правил, не си пиеше добавките и пи алкохол в дните на въздържание. Не знам какво да мисля, все пак не е случайна клиника.

# 99
Здравейте, момичета! Днес си взехме СГ, след три месечно лечение. Ще съм Ви благодарна да чуя и Вашето мнение.
Преди 3м:Нормокинетични сперматозоиди - гр. a     0 %      гр. b  0% брой а+б:  0%     гр. а+б   0%
Хипокинетични сперматозоиди - гр. с 42  %
Акинетични сперматозоиди - гр. d 58  %
Виталност:  80% живи (N>58%)  20 % мъртви   

Сега: Нормокинетични сперматозоиди - гр. a     0 %      гр. b 8% брой а+б:  28 400     гр. а+б   8%
Хипокинетични сперматозоиди - гр. с 35  %
Акинетични сперматозоиди - гр. d 57  %
Виталност:  66% живи (N>58%)  34 % мъртви

Преди 3м:с дефекти на шийна/средна част - 32%
с нормална морфология -   0%
с опашни дефекти 18%
с абнормална морфология-100%   
с цитоплазмен остатък   1%
с с главични дефекти 100%
TZI - 1.51   Олигоастенотератозооспермия. Олигозооспермия- свръхтежка степен

Сега:с дефекти на шийна/средна част - 26%
с нормална морфология -   0%
с опашни дефекти 15%
с абнормална морфология-100%   
с цитоплазмен остатък   10%
с с главични дефекти 100%
TZI - 1.51   Олигоастенотератозооспермия

# 100
  • София
има някакво подобрение, ама колкото да не е без хич, от 0 на 8% са б -подвижните.
и съчетано с 0 морфология, не съм сигурна че ембриолозите ще успеят да намерят каквото им трябва.
но може даподадете документи във фонда.
в коя клиника сте ги правили?
не бях виждала все още че ги делят и на живи и мъртви  Rolling Eyes

# 101
има някакво подобрение, ама колкото да не е без хич, от 0 на 8% са б -подвижните.
и съчетано с 0 морфология, не съм сигурна че ембриолозите ще успеят да намерят каквото им трябва.
но може даподадете документи във фонда.
в коя клиника сте ги правили?
не бях виждала все още че ги делят и на живи и мъртви  Rolling Eyes

Правихме ги в КИРМ Плевен. От там ни казаха да започнем да си подготвяме документите за фонда, понеже по нормален начин няма как да стане. Дори искат другата седмица да дадем проби за замръзяване. Много се надявам въпреки лошите резултати да постигнем нещо....

# 102
  • София
по нормален начин изобщо не се надявайте, то и с процедура няма да е лесно  Rolling Eyes
помислете и за варианти с донор, да сте подготвени, да не ви изненадат след пункция.

# 103
  • Русия
Моят мъж не ще донор. Страшно се засегна, като споменах, че може да осиновим или да зачена с донорска сперма. Детето не би било негово, затова категорично не. Смята, че предложението за донор е оскърбително за него.  Sad

# 104
  • София
по-добре да го каже сега, а не при вече съществуващо дете.
аз съм в подобна ситуация, но неискащата съм аз, не искам донорска яйцеклетка, защото не съм сигурна как ще приема детето. ами ако превъртя нещо и реша че не е мое  Rolling Eyes
та и мъжа така, преценил е човека.

Общи условия

Активация на акаунт