СЕДМИ клас - 2

• 56 253
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
  • у дома

Ако някой може да каже колко са, ще е чудесно Simple Smile
Три са-едната е по обществени науки-вкл въпроси от история и география
природни науки-вкл въпроси от биология,химия и физика
чужд език-където се изучават два езика от 5 клас се прави матура по този,който се води за първи и съответно е с повече часове.
И аз съм на мнение,че дете,което си учи всеки урок не би трябвало да го затруднят,обаче не пречи да се правят и тези от книжките на Педагог-поне моето прави тест за максимум 15 минути,даже и по-малко ,та според мен хич не се е претоварил.
На сайта на министерството има качени тези от предишни години и ако искаш си ги свали да се ориентираш за трудността.

# 661
  • Варна
Мисля бяха общо в 3 дни .Едната по АЕ. Другата е История с География.А третата е -Химия,Физика,Биология. В сайта на МОН ще откриеш миналогодишни,да ти стане ясно за какво иде реч. Peace
Моят например не беше и видял предходен тест и се справи чудесно ...а е и от енергоспестяващите.  Wink

# 662
  • Пловдив
ом, в още 3 дни
- история и география - по 16 въпроса за едни учебен час, ако не се лъжа
- чужд език - 30 въпроса, като има две текста за слушане, текст за четене с въпроси към тях и още някакви изрченеия да се постави точната дума - 1 учебен час
- химия - физика - биология - по 12 въпроса за 60 мин.
поне тази година бяха така

виж на сайта на МОН тестовете от миналите години. Абсолютно достатъчно е детето да си учи нормално през годината и да направи тестовете от предходните години преди самите "матури"
т.е. тестове има по всичко, получават отделна оценка по всеки предмит
Трудност - по-скоро леки.

# 663
  • най-шареното място
Много ви благодаря!

# 664
  • Бургас
моят ученик има 4.625 от пробния по БЕЛ, първо ми се видя нисък резултата, но все пак това е само първи опит, а има още 5 месеца подготовка

# 665
    Темата явно вече е запразнувала. Искам да споделя поредното си възмущение от тази недомислица - размяната на подаръци. Винаги някое дете връща без подарък - или подаряващото дете отсъства и родителите нехаят, че оставят друго дете без подарък, или сега - момчета уж си разменили кой на кого да подарява, но ето, В. си тръгнал с два подаръка, а моето - без,  защото не се били доразбрали. Детето ми толкова се стара да намери смислен подарък на падналото му се момче, ходи до специализиран магазин, защото то обичало да рисува - а за нас, видите ли, никой не се и замисля. Не ми е за подаръка, ясно ви е - а за вниманието. Знам, че момчетата в тази възраст са просто дечковци в по-голямата си част, но нали имат майки? И класни?

# 666
  • София
 Мари дьо ла Фер, изключително неприятно, наистина. При нас тези, които са знаели , че ще отсъстват са си разменили предварително подаръците по настояване на класната. Днес обаче детето, на което подаряваме е отсъствало, а вчера е било на у-ще и не е дало знак, че няма да го има. Така че вероятно се е разболяло, но след празниците ще си разменят. В това отношение моята щерка е много доволна - и миналата и тази година получава много хубави подаръци от съучениците си - шал и красива фигурка преди, несесер и карти на gorjuss сега. Дано и тя да е зарадвала децата, винаги ни е много трудно да избираме, защото все момчета ни се падат Simple Smile

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на всички!

# 667
  • София
Скрит текст:
Сега четох в осмокласната тема още една недомислица по темата за подаръците. Томболата се разигравала на момента, не предварително и имало опция да откажеш падналия ти се подарък и да продължиш участието си в играта до избора на друг, който ти харесва.... Rolling Eyes  Много неприятни ми се струват и двата случая...При нас нещата са си били супер. Събрани по 10 лева от всяко дете и дадени за закупуването на подаръци за сираци. Simple Smile Всеки клас си е излъчил представител и заедно тези представители са избрали какво да вземат на дечицата в неравностойно положение..

# 668
  • Пловдив
Да и на нас ни се е случвало , но вече съм претръпнала .В такъв случай компенсирам с допълнителен подарък под елхата вкъщи. Тази година щерката получи страхотен шал , а тя подари козметичен подаръчен комплект за момче.

# 669
  • Бургас
много е тъпо това с подаръците, аз съм против, само се дават пари и губи време за някакви боклуци...  Коледа се изроди в някакви масови обиколки по магазини да търсиш с какво да отбиеш номера с безбройните подаръци за кой ли не....моят младеж тази сутрин се сети, че уж вчера класният казал да си разменят днес подаръци, купил един голям шоколад преди училище и го подарил, на него пък някаква съученичка подарила кофа от KFC, голямо ядене е паднало, моичкият останал по-доволен отколкото предишни години, когато поучаваше идиотски чаши, фенерчета и др. подобни експонати
събирането на пари за благотворителност е доста по-добра идея и доста повече отива на коледния дух

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 21:44 от asya02

# 670
  • Варна
Точно за размяната на подаръци исках да напиша, преди да ви прочета. До снощи не бяха решили от класа искат ли, не искат ли да си разменят подаръци. Снощи решили, че искат, ама момичета на момичета, момчета на момчета. Приготвихме подарък за момиче и го занесе щерката. Теглили томбола паднало се момче на момиче, теглили пак. Накрая едно от момичетата, които били в основта на организирането на размяната ревнало, че не ставало както тя искала и всичко се прекратило Част от децата си разменили подаръци на приятелски принцип. Останалите, включително и моето се почудили какво да правят и накрая всеки си прибрал подготвения подарък обратно. Класната не се е намесила в цялата ситуация. Много неприятно. Моето дете е много свито и не умее да се впише сред връстниците си и ми е много мъчно, че така си и стои в изолация. Като цяло класът е обособен в разни клики и групички, а тя си стои сама и на чина и въобще.

# 671
  • София
Много е неприятно да останеш без подарък, но не считам, че размяната е недомислица. С предния ми клас от 9 до 12 клас всяка година си разменяхме (включително и аз участвах) и никога не е имало проблем. Само си спомням една година едно момиче остана без подарък ( не помня защо), но тогав изтичах до близката книжарница и й подарих книга Simple Smile Вчера с новия ми клас ( 9) също си разменихме, носих им баница с късмети, черпихме се и беше много весело. Пожелавам на всички весели празници и много хубави емоции Simple Smile Децата ще пораснат и ще станат по-отговорни. Сега възрастта им е една такава- ни риба, ни рак Simple Smile

# 672
  • София
За мен пък си е пълна недомислица, да не използвам и по-неприятна дума, описаното в осмокласната тема. Не може да се разиграва под контрола на възрастен човек томбола и ако падналият ти се подарък не ти харесва, да продължиш играта до избора на друг. Та нали купувалото нехаресвания подарък дете е там и става свидетел на този многократен избор и размятането на съответната вещ като нежелана newsm78 Струва ми се обидно. Иначе самата идея за подаръци може и да не е лоша, но реализацията  й в повечето случаи е  кофти. Толкова години се наслушах на разкази (видях и с очите си) как едни деца влагат емоция в избора на подарък, стараят се да го съобразят с интересите на детето, дори надскачайки поставения ценови лимит, да го опаковат така, че да изглежда естетически добре и да носи коледния дух, а получават  нещо просто за отбиване на номера или както се вижда в тази тема - дори и нищо по разни причини като отсъствие или лоша организация. Това  оставя  много неприятно усещане у постаралите се. Затова много ми хареса лично на мен  тазгодишната идея във випуска на децата ми за благотворителност с парите, които иначе бяха предвидени за размяна на подаръци помежду им. Инициативата ги обедини в стремежа им да са полезни и да направят щастлив друг. А това направи щастливи и самите тях.

Последна редакция: чт, 24 дек 2015, 09:42 от пенсионирана русалка

# 673
  • най-шареното място
Светли, топли, щастливи празници на всички!

Мари дьо ла Фер, много неприятно.
Скрит текст:
Дано го погледне като урок и си търси правата. Преди години ни се беше случило на опашка на училищно тържество да е трето детето и докато чака за подарък да го изпреварят всички. Дядо Коелда беше на място, за щастие и остави хубав спеомен. Човек от себе си трудно бяга, но важното е накрая да е щастлив.

Учителят пък защо е ... блял. .. няма как по-тактично...
Русалке, това е изтъпление. Стжалявам, че съм така директна на толкова светъл ден, но е безумно и много, много грубо! И аз харесвам избора на класа ви тази година Simple Smile

При детето всяка година теглят предварително томбола за името на получателя. Май вече е традиция да се прави няколко пъти та да успеят да запазят тайната. Simple Smile Детска радост половината веднага се издават май. Не е особено лесен избора не завивисмо дали подаряващ на същия пол и.или имаш и друго дете/племенник на същата възраст. Толкова са различни децата точно на тази възраст. Всяка година се стараем - понякога всички заедно купуваме - и се надява да зарадваме детето. Подаръците, които получава са най-малкото полезни. Малък жест е но когато и подаръкът е улучен е радост.

# 674
Привет!
Крайно възмутена съм от случая, който сподели Мари дьо ла Фер. Елементарно възпитание липсва!!!

Само си говорим по Коледа да бъдем добри и да проявяваме човещина, но ето на практика един човек си тръгва с 2 подаръка, а друг остава без.
Мари дьо ла Фер, абсолютно те разбирам. Не е въпроса в подаръка и стойността му, а в отношението в целия му смисъл. Отношение към празника, към съучениците, ако щеш и към себе си. Усещам ситуацията. Някой си е тръгнал  доволен тарикат, успял да изхитри другите и да спечели какво?- още един сувенир. Какво е удовлетворението? Та той не е бил за него. Това си е кражба. Повод за срам, не за гордост. Много се страхувам аз лично да не възпитам консуматори, тарикатчета на дребно... това ми е най- омразната порода хора. Наясно съм , че с приказки не става, а с дела, колкото и банално да звучи. Вярно, че на 13-14 са си още деца и се радват на дрънкулки, но са и достатъчно големи, за да проявят толерантност, деликатност. Аз съм най- щастлива, както вярвам и всяка от вас, когато прави подарък, когато го мисли съобразно предпочитанията на получаващия, опакова го, надписва картичка, по възможност лично изработена.....толкова топлина се усеща от подаръка избран с чувство.
Пиша и не спирам да мисля за случая. Добре де , дори по право на някой да му се пада нещо повече- съвсем редно е да го сподели с другите, нали!? Как като се разбра, че тръгва с два подаръка не се сети да даде единия на детето без!?! Как никой съученик не предложи същото?
 Тази случка ми развали лежерното настроение от сутринта. Връща ме към други подобни от миналото ми.....Всъщност не е лошо. Да се поотърся от изкуствено създадената милозлива картинка, особено във ФБ , да изляза от патетичните клишета " да бъдем добри", да се разтърся и пак да си припомня, че по делата се съди, а не по думите.....не че някога съм го забравяла. Имам отговорност към две деца, към тяхното възпитание...не искам и да си помислям как бих се чувствала, ако мой син постъпи по този начин......Спирам. Учудвам се на себе си. За първи път ми се случва във форума.

Общи условия

Активация на акаунт