СЕДМИ клас - 2

• 56 323
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
По спомени, различните училища могат да имат и изискване за кандидатстване от рода "среден успех не по-малко от 3,14", както и своя собствена формула за балообразуване и средният успех да влиза в дипломата.
Изисквания за среден успех вероятно имат някои частни училища.
Собствени изпити ( съответно различно балообразуване) имат училища, които се броят на пръстите на едната ръка.
За всички останали - Наредба 11 от 28 март 2005 година за приемане на ученици в държавни и общински училища.

# 421
Тестовете на Педагог по История и Физика са качени в пощата, благодарение на svetlaem .  newsm51

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 23:15 от gerka

# 422
Светле,  bouquet

вече ги изрешихме утре за контролното Simple Smile на целия древен свят.
Ми то било много интересно, зачетох се в някои неща от учебника .........и тогава хората са съветвали децата си, да се  учат да четат и пишат,че да станат писари- най-
переспективната професия- без началник и цял ден клечащи по турски  Joy.

# 423
  • Стара Загора
При нас днес мина класната по Литература - 5-та глава от Немили-недраги, трансформиращ преразказ от името на Бръчков.
Голяма подготовка падна през почивните дни  Grinning и моята дъщеря се похвали, че се е справила.
Резултата ще видим по-късно  Wink

Следващата седмица е класната по Математика. Ужас са тези ъгли, теореми и доказателства.
Всяка вечер обяснявам ъглите, но ... трудна работа. Явно не мога да си заслужа лекторските като преподавател по математика  Laughing

Все още не са правили тест или контролна по Химия. Някой ще помогне ли с тест за предварителна подготовка?
Извинявам се предварително, че не съм проверила в пощата.

# 424
  • у дома
При нас днес мина класната по Литература - 5-та глава от Немили-недраги, трансформиращ преразказ от името на Бръчков.

При нас това го правиха миналия понеделник,но не за класно,а двата поредни часа,които имат-моето има 34т от 35т и съм доволна,даже и да ги е предупредила,че ще правят, моето не е разбрало

Все още не са правили тест или контролна по Химия. Някой ще помогне ли с тест за предварителна подготовка?
Извинявам се предварително, че не съм проверила в пощата.

На кой урок са newsm78 ,понеже нашите са от тези с 1 път седмично химия,която е в понеделник като за капак а и губиха и поради др причини,та са едва на четвъртия урок...Ако ти е за почивните дни мога да снимам от такава книжка като тези за физиката и историята,но трябва да знам до кой урок,но преди това просто нямам свободно време...

# 425
И при нас съвсем скоро мина класната по БЕЛ. Също 5 глава от името на Бръчков  Laughing Моята каза, че госпожата я похвалила и има 6.

# 426
  • дядовата ръкавичка
Класното по БЕЛ ще е съчинение-разсъждение, това било изискване на МОН, според учителката им  Thinking.

# 427
При нас правиха 5 глава от името на Бръчков като домашна работа. Все още нямат дата за класното по БЕЛ и не са им казали върху какво да се готвят. Преподали са им как се прави съчинение, но не са се упражнявали. На моя младеж му харесва да пише, но граматиката му е по-трудна. Решил е през уикенда да прави тестове върху сложните съставни изречения. Най-после ще влязат в употреба многото помагала, които досега само събираха прах.

# 428
  • София
Ние сме май много по-назад по литература..., едва на 1-ва глава от "Немили-недраги", учат как се пише съчинение-разсъждение и правят разни тези. Още не е ясно кога ще е класното по БЕЛ. По математика имаме дата - 10.декември. Много препускат по материала по математика. Детето успява да го усвои едва в школата, а там са малко по-назад в сравнение с училище. Но аз го успокоявам и му казвам, че най-важното е да се научи да решава задачите.

# 429
  • дядовата ръкавичка
Какво означава "препускат"? В училище и в школата са на линейни уравнения при нас.

# 430
При нас пък госпожата много набляга над литературата, вече свършват Една българка, а по български са до никъде.
П.П и при нас класната по математика е на 10 декември  Grinning

# 431
При нас класните работи са през януари. Около 10-ти, доколкото помня.
Историята тази година е много интересна. Поне на мен древните цивилизации са ми интересни, а май и на децата. Големият ми син и днес помни Ашурбанипал. Laughing

# 432
Вие до къде сте по математика? Защото ние вече свършваме ъгли в триъгълника. Май след класната почваме еквивалентните уравнения. Като гледам-това ще да е следващия урок, редуват алгебра и геометрия.

# 433
  • у дома
Вие до къде сте по математика? Защото ние вече свършваме ъгли в триъгълника. Май след класната почваме еквивалентните уравнения. Като гледам-това ще да е следващия урок, редуват алгебра и геометрия.

Нашите правиха вече контролно върху ъглите,сега са на алгебра,но минават много бързо през уравненията,защото те бяха предадени миналата година,без параметричните уравнения и тези,които се решават с разлагане,та сега оправят тях и почват текстовите задачи.

Класното по БЕЛ ще е съчинение-разсъждение, това било изискване на МОН, според учителката им  Thinking.

Една приятелка е учителка по бел и изискването наистина е такова,само че повечето учители предпочитат да дават преразказ-при нас още не е казано какво ще е ,а класното е др седмица.

# 434
Не знам по математика до къде са. По литература правиха тест миналата седмица на І и ІІ глава от "Немили-недраги", а по БЕ - на сложно изречение с подчинено определително.
Моят направи голяма издънка по физика. Бърка величини с мерни единици. Снощи говорихме и разбра за какво става въпрос. Надявам се  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт