СЕДМИ клас - 2

• 56 287
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
  • у дома

Мъдрим подарък. Единственото, което иска е четец, но аз не искам да й купуваме, ние и така се караме постоянно , че чете.

От личен опит-не купувай преди края на май месец-ние сега се караме в пъти повече от колкото преди за времетраенето на четенето,нали му взехме за РД-изтеглил си е 100 книги на четеца от около 300-400 стр и е възмутен ,че не му разрешавам да си го носи на училище-щял да си чете междучасията  Crossing Arms Възмутен е също,че не сме му взели с подсветка,та да си чете нощем без да светка лампата и съответно без аз да го усетя  Twisted Evil То и аз съм възмутена,че не решава допълнително и не прави пробни,ама никой не ме пита... Аз си взех за мен от черния петък нов,защото стария за 4 години експлоатация взе да сдава багажа и съм доволна.моя си е с подсветка де.

Сега видях- задачите от днешната олимпиада по математика за София са качени тук http://klasirane.com/OLI.asp и ми стана интересно,защото не сме в София ,а и при нас е имало същата задача като 3б-детето ми я обясняваше  как е решил и съм я запомнила,обаче вече спи и утре ще го питам и др ли са били същите  newsm78

Последна редакция: сб, 12 дек 2015, 22:47 от svetlaem

# 541
И ние сме с подарък четец от черния петък емаг но аз го ползвам засега.

# 542
  • Варна
Сега видях и аз задачите от олимпиадата в София, ами те варненските са същите.
За подаръците - иска часовник и ще ходим следващата седмица до мола, дано успеем да изпреварим навалиците, че хич не ми понасят, хващат ме нервите Simple Smile

# 543
При нас КМС се отложило /Стара Загора/, току-що получих официален отговор.
Много били натоварени и чак февруари ще е следващото състезание. #Crazy

# 544
  • Бургас
моят младеж май ще мине без подарък, опита се да си направи устата за нов телефон, ама засега му отрязвам мераците, преди 2 години му купих Айфон, та ще трябва още да поизкара с него, намекнах, че ако съм доволна от резултатите на матурите, може лятото за РД да помислим за нов,  и без това  сега с тези 600 лева месечно за частни уроци само ми е до скъпи телефони да купувам
как са били като трудност днес задачите на Коледното, моичкият не бил решил изобщо 2 задачи от първия модул и 1 от втория, били трудни за него, а едва ли и всички решени са му верни

# 545
  • Пловдив
И в Пловдив задачите от олимпиадата са същите. Мойта щерка няма да се класира за втори кръг . Решила е първа , втора а и трета а само което е около 13 точки . За втори кръг трябват поне 16 точки.

# 546
  • у дома

как са били като трудност днес задачите на Коледното, моичкият не бил решил изобщо 2 задачи от първия модул и 1 от втория, били трудни за него, а едва ли и всички решени са му верни

Моето е на трето място в нашия град с минимум решаване,представям си ако наистина решаваше...обаче подробности за точки и решени задачи не знам,защото само ми звънна да каже и замина на кино с приятели...

За олимпиадата забравих да го питам сутринта,но подозирам,че щом в Пловдив и Варна са същите,то и при нас са тези.Явно за първа година на първия кръг задачите са едни и същи,то  поради тази причина и датата е една и съща-предишни години се провеждаше първия кръг не само с различни задачи за отделните градове ,но и в различни дни...

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 17:59 от svetlaem

# 547
  • София
моят младеж май ще мине без подарък, опита се да си направи устата за нов телефон, ама засега му отрязвам мераците, преди 2 години му купих Айфон, та ще трябва още да поизкара с него, намекнах, че ако съм доволна от резултатите на матурите, може лятото за РД да помислим за нов,  и без това  сега с тези 600 лева месечно за частни уроци само ми е до скъпи телефони да купувам

Леле, извини ме за любопитството, но не мога да си представя какви уроци и при кого биха могли да струват 600 лева месечно. Дори и при цените в София, които гарантирано са най-високи в страната, пак не може да се докара подобна сума. Освен ако детето не ходи по 3 пъти седмично на БЕЛ и още толкова на мат. Thinking Или пък ако се имат прдвид и суми за чужд език, тренировки, занимания с разни изкуства..Извини ме, не питам с лошо, стана ми просто интересно.

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 18:13 от пенсионирана русалка

# 548
  • Бургас
уф само за уроците даваме толкова, тази година сме спрели и спорта и чуждия език....та 5 пъти седмично ходи - 2 по БЕЛ и 3 по МАТ, всеки урок е по 30 лева за 2 часа, т.е. на седмица отиват 150 лева, не знам как са цените в София, ще ми е интересно някой да каже, за да сравним, но за Бургас това е горе-долу тарифата, и то за най-обикновени учители, даже чувам, че по-търсените учители от ПМГ взимали по 20 лева за един час, и на мен ми звучи голяма сумата, но няма как, моят младеж не е от ученолюбивите и без някой да го натиска и проверява не става

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 18:40 от asya02

# 549
   Два часа учебни или астрономически?

# 550
  • Бургас
при сегашните учителки уроците са 2 часа по 60мин, но миналата година ходеше при една друга госпожа по Бел, която вземаше пак 30 лева за 2 часа по 45 мин, но понеже в края на годината ми заяви, че седмокласниците ги подготвяла само в групи по 5-6 човека, решихме, че като ще даваме толкова много пари, поне да е за индивидуални уроци и я сменихме

# 551
Здравейте! Включвам се в темата,тъй като сина ми също е седмокласник. Досега не е ходил на уроци. С граматиката е добре, но е писал малко тези и преразкази. Според вас коя форма на обучение ще е по-ефективна за него - курс или частни уроци?

# 552
Здравейте, мами. Сега чета статия във фейсбука за НВО през тази година и датите са по БЕЛ-18.05, а по МАТ- 20.05

# 553

Моето е на трето място в нашия град с минимум решаване,представям си ако наистина решаваше...обаче подробности за точки и решени задачи не знам,защото само ми звънна да каже и замина на кино с приятели...
Браво на детето!
Значи не е необходимо чак толкова да решава  Heart Eyes

# 554
Здравейте момичета,

Какви са впечатленията ви от Професионалната гимназия по телекомуникации и Професионалната гимназия по прецизна техника и оптика "Ломоносов"?
От няколко дни преглеждам професионалните гимназии и освен софтуерните специалности на моя син са му интересни и тези области - телекомуникациите, аудио, видео и коно техника и не мога да открия мнения за тези две училища.
В техникума "Попов" има интересни специалности, но доколкото разбрах нивото там е доста ниско и май  ни отпада от класацията.
Имате ли някакви впечатления за телекомуникациите и за "Лоомоносов"? Ще съм ви благодарна да споделите някакви отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт