БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 51 931
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
днес направих едни много вкусни бисквитки от фъстъчено масло,яйце и захар....дали може да се направят от сусамов тахан вместо фъстъчено масло, Thinking

# 136
  • София
Doli, благодаря за отговора. А на по-силен или по-слаб трябва да се пече?

# 137
  • Sofia
Да не е много силен,нещо средно....,после малко ще е зацапан котлона,но лесно се мие....пекла съм и гъби,и патладжани,а най-редовно чушки,като пусна всичките и за 5мин.пека 5кг.

# 138
  • София
Dombi, мерси! Peace

# 139
  • Sofia
Решила съм за вечеря да сготвя свински черен дроб с лук на фурна....но,как да го направя и какви подправки подхождат?

# 140
Аз бих сложила черен пипер и соев сос ,червен пипер и може чаша червено вино .

# 141
Решила съм за вечеря да сготвя свински черен дроб с лук на фурна....но,как да го направя и какви подправки подхождат?
Аз бих добавила червена и зелена чушка ! И твърдо ЗА соевия сос Simple Smile
Подправки - сол, черен пипер, магданоз  Peace

# 142
Доматен сок ,доматено пюре или кетчуп също си подхождат . Слагала съм мащерка на дробчета от заек с ориз и ми харесва .

# 143
  • Русе

Можете да използувате идея за подправки и продукти за дроба от тази рецепта

# 144
  • Sofia
мерси за предложенията bouquet

искам да стане крехък,едновременно ли да го сложа с лука,или първо лука малко да поомекне и пусне сок/воден е/и след това да добавя дроба.... или да ги сложа заедно?

няма да слагам нищо друго освен повечко лук и някаква подправка накрая...с доматен сос е много вкусен,но скоро готвих месо с подобен сос...искам нещо като кавърма да се получи

# 145
Здравейте момичета и момчета,

искам да ви попитам кондензирано мляко варено в тенджера под налягане дали е дулсе де лечет-то или двете са различни?
Щото мисля да правя една торта, където се предполага да сваря едно кондензирано мляко, ама не смея  Blush да не стане бомба. Ако крайният резултата е всъщност въпросното дулсе де лече, да си взема от него.

Благодаря ви за отговора.

# 146
Ами да - по този начин става карамелизирано - има няколко наименования едно от тях е дулче де лече - сладко от мляко . Другото е сгущенка .

# 147
Ами да - по този начин става карамелизирано - има няколко наименования едно от тях е дулче де лече - сладко от мляко . Другото е сгущенка .

bouquet 

Много, много благодаря! Спаси кухнята ми от Армагедон!  Hug

# 148
  • Berlin
Може ли да ми дадете някакви рецепти за лесни дребни сладки, бисквитки, кейк? Нещо за градината трябва да занеса за Хелоуин и например нещо с тиква ми звучи добре. Ако може да е без точене. Simple Smile

# 149
  • Sofia
Може ли да ми дадете някакви рецепти за лесни дребни сладки, бисквитки, кейк? Нещо за градината трябва да занеса за Хелоуин и например нещо с тиква ми звучи добре. Ако може да е без точене. Simple Smile
Нали имаше забрана да се носят домашни сладкиши в градините?

Общи условия

Активация на акаунт