БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 51 884
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 3 462
С какво бих могла да заменя сметаната в тази рецепта: http://www.bonapeti.bg/recepti/Pileshka-supa-s-gabi-i-praz/ ?

# 76
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
С какво бих могла да заменя сметаната в тази рецепта: http://www.bonapeti.bg/recepti/Pileshka-supa-s-gabi-i-praz/ ?


Можеш  да си "спестиш" сметаната, без да я заменяш с нищо. Можеш да добавиш прясно мляко, ако си падате по "по-сладките" супи. Аз обикновено застройвам с кисело мляко + брашно или кисело мляко+ нишесте. Какъвто и завършек са избереш, все ще е хубава супата.

# 77
  • Мнения: X
С какво бих могла да заменя сметаната в тази рецепта: http://www.bonapeti.bg/recepti/Pileshka-supa-s-gabi-i-praz/ ?


С пълномаслено прясно мляко или кондензирано мляко .

# 78
  • Мнения: 3 462
Благодаря, и аз мислех за прясно мляко, но съм голям резил в готвенето и нищо не ми е ясно  Embarassed
Но се напъвам всеки ден де  Mr. Green

# 79
  • Мнения: 765
Здравейте!
Търся рецепта за ябълков пай. Simple Smile

# 80
  • София
  • Мнения: 47 066
Здравейте, имам един такъв въпрос. Искам да правя една салата с киноа, но не знам ще ми стигне ли времето да я направя наведнъж. Та може ли предварително да сваря само киноата и после да прибавям зеленчуците? Или евентуално да сложа от сега част от нещата, а другите да прибавя преди поднасянето? Ако изцяло я направя предварително, ще има да престои около 2 часа и не знам колко ще й е добре и дали няма да позавехне, но пък ако стои сварена само тя, да не вземе да се слепне нещо... то и аз едни обяснения давам...
http://mysweethobby.blogspot.bg/2014/02/kinoa-sas-zelenchuci.html за тази иде реч...
Освен да оставя за преди поднасянето да добавя само авокадото, чушката, доматите и спанака?

# 81
  • Мнения: X
Когато оставам киноа или чия да престои след обработка й капвам няколко капки зехтин или олио и капчици лимонов сок, така зрънцата не се слепвят и скашкват.Може повечко олио да се сложи, носи на него, а после в салатата да не се добавя.Броят се като зрънца хайвер.

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 17:55 от Анонимен

# 82
  • София
  • Мнения: 47 066
супер, много благодаря Simple Smile

# 83
  • София
  • Мнения: 12 728
Здравейте!
Търся рецепта за ябълков пай. Simple Smile


Много често приготвям този.

# 84
  • Мнения: 765
Здравейте!
Търся рецепта за ябълков пай. Simple Smile


Много често приготвям този.

Благодаря! bouquet

Аз направих с маслено тесто и стана мнооого вкусен.

# 85
  • Мнения: 5 435
Вчера сутринта нарязах един патладжан да се отцежда, но така и не му дойде реда вечерта. Довечера дали ще става за ядене?

# 86
  • Мнения: 2 760
Има ли тема за старите бабини рецепти? Искам да споделя истински стари български рецепти от моите баби и да пробвам рецепти от вашите баби.
Това е също един вид богатство, което трябва да се съхрани за поколенията, нали?  Grinning

# 87
  • Мнения: 22 867
Има ли тема за старите бабини рецепти? Искам да споделя истински стари български рецепти от моите баби и да пробвам рецепти от вашите баби.
Това е също един вид богатство, което трябва да се съхрани за поколенията, нали?  Grinning

Точно за бабини рецепти май няма newsm78, но има Забравени рецепти от старите тефтери, ако те устройва, старичка е, обаче. Peace

# 88
  • Мнения: 2 760
Лабрекс, благодаря ти  Hug, ще пусна нова, онази е с по-различна тематика.

# 89
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, благодаря ти  Hug, ще пусна нова, онази е с по-различна тематика.

Montessori, да, добре е да има такава тема. За колко бабини вкусотии съжалявам, че не съм питала как се правят. Сега бабите ми ги няма, само си спомням. Току виж в такава тема съм попаднала на нещо познато от нещата, които ми приготвяха и двете. Simple Smile bouquet

Общи условия

Активация на акаунт