БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 51 924
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: X
Имам зелен и жълт боб - объл, ето такъв - http://www.motherearthliving.com/~/media/Images/MEL/Editorial/Ar … e/Green-Beans.jpg и http://www.hera.bg/im/6602.w625.jpg

Има ли нещо специфично при приготвянето му?
Оббожавам такъв боб. Задушавам лук, добавям малко брашно, след което настърган доматен сок, в който има малко чесън и щипка захар. Бъркам и добавям гореща вода. След това добавям фасула и два обелени и нарязани на едро картофа.
 Подправки - щипка едра чубрица и счукан бахар, една смачкана скилитка.
 Сервира се с лъжичка кисело мляко и нарязан магданоз.
 По желание може да се добавят пушени ребра.

# 121
  • София
  • Мнения: 12 224
При печене в йенско стъкло каква максимална температура е допустима?
Ползвам йена много редовно , до 250 градуса и нищо и няма.
И аз я ползвам редовно и до високи температури, не съм имала проблеми, но при мен чуденето е друго...
Трябва ли наистина да се загрява постепенно, както гювеч или мога да я слагам и в загрята фурна? Имам познати, които казват че си загряват фурната и пекат както в нормална тава, други казват че трябва да се загрява постепенно, защото щяла да се спука... Спазвам го това, но ми е много досадно че минава повече време докато яденето започне реално да се готви, особено като не знам дали наистина е нужно това.
Да, спазвам както при гювеча така и йената ги поставям в студена фурна и после включвам температурата. Така е и при почистването им, т.е. студени.

# 122
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Стъклени и керамични съдове слагам в предварително загрята фурна, но преди това изваждам решетката, съда слагам върху студената решетка и така ги вкарвам във фурната. По този начин намалявам "стреса" на съда.

# 123
  • На ръба..
  • Мнения: 2 189
Здравейте отново,
Имам едни пилешки филенца, които съм мариновала в кис. мляко и разни подправки.. по принцип щях да ги правя с корнфлейкс, но се чудя дали не мога да ги метна заедно със соса в плик за печене и какво ли ще се получи Laughing

# 124
  • Мнения: 2 152
Ще се получи чудесно

# 125
  • На ръба..
  • Мнения: 2 189
Мерси Батето, ще се пробва.

# 126
  • Русе
  • Мнения: 6 215
И аз я приготвям тази картофена манджичка,картофена яхнийка....добавям лук или праз,морков,чушка,накрая малко чубрица....вкусно е Peace

Славянски гювеч - можете да сложите още тиквички, ако желаете месо и т.н.......

# 127
  • Мнения: 3 462
Искам да направя тези бисквити: https://www.bonapeti.bg/recepti/Magdanozeni-biskviti/
Тъй като не искам да слагам сирене трябва ли да намалям пропорциите на другите продукти или просто да изключа сиренето. Също така ако не слагам яйце дали сместа ще "спои" достатъчно ?

Доста съм неука в готвенето  Crazy Успокояващото е че винаги мога да ви питам  Laughing

# 128
  • София
  • Мнения: 31 413
Здравейте,

търся идеи за нещо сладко и изпитано с круши.

# 129
  • Мнения: 3 462
Здравейте,

търся идеи за нещо сладко и изпитано с круши.
http://yoli-www.blogspot.bg/2009/10/blog-post_20.html

Това конкретно не съм го правила, но рецептите на Йоли винаги са сполучливи затова го предлагам Simple Smile

Това също ми допада на мен: http://www.bonapeti.bg/recepti/Krambal-s-krushi-i-karamel-/

http://www.bonapeti.bg/recepti/Sladkish-s-krushi-i-kanela/

http://www.bonapeti.bg/recepti/Obarnat-keyk-s-krushi/

# 130
# 131
  • София
  • Мнения: 31 413
Благодаря ви много! bouquet

Dombi, не мога да отворя "Френски сладкиш с круши и маслена коричка". Виждам съставките, но не и стъпките за приготвяне. Blush

# 132
  • София
  • Мнения: 12 370
Мога ли да изпека царевица на керамичен котлон?

# 133
  • Sofia
  • Мнения: 29 225
може,пекла съм Peace

# 134
  • Мнения: 58
Благодаря ви много! bouquet

Dombi, не мога да отворя "Френски сладкиш с круши и маслена коричка". Виждам съставките, но не и стъпките за приготвяне. Blush
http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.co.uk/2014/12/blog-post_34.html

Общи условия

Активация на акаунт