Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Мога ли да осъдя бащата на дъщерята си за увеличение на издръжката и за психически тормоз?
Какви са възможностите за увеличаване на издръжката на дъщеря ми?
Какви са правата на дъщеря ми след навършване на 18 години?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Мога ли да осъдя бащата на дъщерята си за увеличение на издръжката и за психически тормоз?
Да, можете да се обърнете към съда за увеличение на издръжката, но не е вероятно да успеете да го осъдите за психически тормоз. Съдът е осъдил бащата да плаща 50 лв. месечно, но той праща 100 лв., което не е престъпление. Освен това, детето вече е на 17 години и скоро няма да му се дължи издръжка, освен ако той не иска да плаща, докато учи. Въпреки това, ако имате конкретни проблеми, е важно да се консултирате с адвокат, който може да ви предостави подходящо правно съветване.
-
Какви са възможностите за увеличаване на издръжката на дъщеря ми?
Възможностите за увеличаване на издръжката на дъщеря ви включват подаване на молба до съда за коригиране на сумата, която бащата плаща. Можете да поискате увеличение, ако дъщеря ви се нуждае от повече средства за учебници, лекарства, уроци и дрехи. Препоръчително е да се консултирате с адвокат, който може да ви помогне с правни съвети и насоки как да процедирате в тази ситуация.
-
Какви са правата на дъщеря ми след навършване на 18 години?
След като дъщеря ви навърши 18 години, тя има право да иска издръжка от родителите си. Въпреки това, не е сигурно дали ще получи такава. Като родител също ще трябва да участвате в грижите за нея. Препоръчително е да се консултирате с адвокат, за да разберете правата и отговорностите на дъщеря ви след навършване на 18 години и как да се подготвите за тази промяна в нейния правен статус.
-
Как мога да се справя със ситуация, в която бащата на дъщеря ми не плаща достатъчно издръжка?
-
Каква е темата на дискусията?
А да работиш 24/7, за да издържаш детето си, не е нито мисия невъзможна, нито нещо нечувано и страшно. Аз съм работила И от родилното всичките пъти без ден майчински в живота си (да, прочете правилно, същата вечер след секциото бях на линия). Така се е налагало, така съм правила. 250лв са повечеот достатъчни за 17-годишно момиче; време е да си намери странична работа. Всичко останало е неприемливо. Това със съвсем добри чувств го казвам