Отговори
# 90
Значи хем детето ти е расло без баща, хем не го познава и му е чужд, хем страда по него. Айде моля те ... Да разправяш във форум на самотни родители, че децата на разведените страдат ужасно е смешно. Сама признаваш как дресираш детето си
Но аз съм научила добре дъщеря си. Тя оцени всичките ми усилия и обич и остана при мен.
на 8 години децата оценяват игачки и се поддават на манипулации. Твоята в случая е била по силна. Мога да си представя какво си и говорила по начина по който пишеш. Факта че си в час с всяка негова стъпка и че си се сближаваш със следващите, е много показателен.
Никой не оправдава бащата на дъщеря ти, но злобата, негативизма и нахалството не се приемат добре от потребителите тук. При положение, че повечето публикации осъждат действията ти би било нормално да се замислиш къде бъркаш, но ти продължаваш със същата грамофонна плоча.
Няма как да отмъстиш на този мъж за това, което сама си си причинила, и да превръщаш детето си в оръжие срещу него е безумие. 

# 91
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Нали бащата е живеел Германия и има фирма там? Как така се озова изведнъж в София? Още свободни съчинения?

# 92
Децата са благословия, но имам няколко въпроса:

1. Защо забременя 5 (6 ако броим детето ти, да е живо и здраво) поредни пъти от това чудовище?
2. Защо си толкова добре осведомена за личния му живот с бивши/настоящи и бъдещи?
3. От кога изневерите и лъжите се квалифицират като "зверства"?
4. Как Германия се промени на София?

п.с. ами на мен всичките ми дрехи са на по 2-3-4 години. Не знаех, че това е повод за срам  newsm78 А да работиш 24/7, за да издържаш детето си, не е нито мисия невъзможна, нито нещо нечувано и страшно. Аз съм работила И от родилното всичките пъти без ден майчински в живота си (да, прочете правилно, същата вечер след секциото бях на линия). Така се е налагало, така съм правила. 250лв са повечеот достатъчни за 17-годишно момиче; време е да си намери странична работа. Всичко останало е неприемливо. Това със съвсем добри чувств го казвам  Peace

# 93
Нали бащата е живеел Германия и има фирма там? Как така се озова изведнъж в София? Още свободни съчинения?
Лятото отиде в Германия. Преди това живееше в София.

# 94
Оставям настрана безумията с толкова упорито забременяване от човек, когото не смяташ за стока, търсенето на взаимоотношения с бившите, къде точно живее и т.н. Фактите са такива (според теб), че той плаща 100 лева месечно по банков път (може да се проследят парите) и има 4-5 деца, които също се налага да издържа. За да осъдят човек с 4-5 деца на повече от минималната издръжка, той трябва да изкарва доста и да можеш да докажеш доходите му в съда. Като тръгнеш да го съдиш за повече от 50-те лева, които получаваш официално, той ще извади банковото извлечение и ще докаже, че плаща 100 лева, а съдът едва ли ще го осъди на повече от тия 100 лева. Просто ще ги получаваш официално, което може и всъщност да ти е в минус при опити да взимаш някакъв вид социална помощ, където се гледат официалните доходи на член от семейството. Много скоро ти въобще няма да си в правото си въобще да имаш претенции за издръжка, когато дъщеря ти завърши училище. Задължителната издръжка от съда не покрива незадължителни разходи като квартира, частни уроци, хобита и пр. Тя е наистина един минимум. За да го съди дъщеря ти за издръжка, докато е студентка, тя пак трябва да докаже, че той има доходи и е съгласен да плаща издръжка. А никаква опция няма да го принудят да плаща таксите за точно определена специалност или университет. Че то дъщеря ти по тази логика може да поиска в Харвард да учи, бащата длъжен ли е да може и да иска да плати таксите и подготовката за Харвард?  Познавам хора (не са разведени), които са отказвали да плащат за образованието на детето си, защото е записало специалност, която те не одобряват. Детето, макар и пълнолетно, няма как да ги принуди да го направят.

Въобще, е много несигурно да разчиташ на бащата да плаща нещо повече от това, което в момента плаща. Ако успееш да го убедиш с добро да плаща повече, е най-добрият вариант. Трябва да имаш някакъв резервен план, ако наистина имаш намерението и желанието дъщеря ти да е студентка, откъде да намерите парите за следването. Ако бащата на дъщеря ти не дава, ако сегашният ти мъж не дава (не споменаваш какви са му възможностите), ако ти самата работиш за малко пари, е крайно време да се замислиш за повишаване на доходите - имаш все пак повече от година, докато кандидатства и вариантите май са ти да работиш допълнително, тя да работи, някакви стипендии/помощи или комбинация от тези неща.

# 95
  • Бургас
Ми, какво да кажа? Знаеш го с коя спи, с коя не. Къде разведен, къде женен. Че е развей прах ...хубаво. Ясен ти е бил в началото, избора си е бил лично твой. Това обаче нито е тормоз, нито издевателство някакво. И няма нищо общо с връзката дъщеря - баща.
Обаче си е твоя работа.

За здравето на девойката - дано се оправи с времето. Не използвай думата разсейки..кистите нямат разсейки. Яйчниковата поликистоза, ако е това добре се повлиява от медикаменти различни от хормони. Живея си с нея вече 10 години.

# 96
  • София
Или цялата тема е измислица, или авторката е толкова озлобена, че си измисля някои неща
Все пак дано да е първото и да няма наистина толкова злоба и желание за мъст в който и да е човек. А и дете, което е по-страшното

# 97
Честно казано и аз вече се обърках... Crazy
Доста несъответствия и противоречия има.

# 98

Какво точно не можахте да разберете, освен броя на децата? newsm78

# 99
  • Бургас
Ние каквото трябва сме го разбрали Simple Smile
Ни ни дреме бащата де си го слага, с колко и т.н.
Сума време се опитваме да ти обясним, че това нито те касае, нито касае издръжката.
Пу, добре, че нямам такива бивши.
На мен лично ми беше интересто какво влагаш в тормоза на гадината, но и това разбрах. Не си притеснявай, връщаш му го тъпкано.
За издръжка следва да те интересува само броя на децата му и евентуален доказуем доход. Толкова! Броя на сексуалните му партньори не са твоя работа от 14 години насам. И ако занимаваш и дъщеря си с това, то ти не си добър човек. Абе мъжа ти как изтрайва това ровене на бившия? То си е направо обида към отношенията ви.

# 100
MeMyselfI, това не е авторката. Wink

# 101
Здравейте,
Първо искам да благодаря на Deva за разбирането и човещината. След това искам да уточня! ТОЙ Е РОДОМ ОТ МОЯ ГРАД,СЛЕД КАТО СЕ ВЪРНА ОТ ИТАЛИЯ ОБАЧЕ СЕ ПРЕМЕСТИ В СОФИЯ И СЕГА ЗАМИНА ЗА ГЕРМАНИЯ! Да бъдем точни , за да не изляза лъжкиня и че не съм споменала, и че съм премълчала ,и прочие. Всичките му тъпотии с кого е спал и с кого си е държал оная работа ги знам от дъщеря ми , той и пълни главата с глупости като я е виждал за определеното му време (от дъжд на вятър) . И някой неща ги знам от бившата му жена, защото споделяме една съдба и когато аз имам проблем , тя ми помага и обратното. Допитваме се за много неща , станахме близки, също и за да се виждат децата ни. В което няма нищо лошо, те са брат и сестра. Другото , сегашния ми съпруг ме подкрепя ,но дъщеря ми не го харесва и няма отношения с него. Относно издръжката,отреден е да плаща 50лв пак казвам за непрочелите , защото тогава съдът му присъди толкова на делото за развод, аз не исках да съм лоша ,даже беше по взаимно съгласие и не исках да го съдя за по-висока,защото се споразумяхме да плаща по 100лв. Което е една прилична сума за малко дете. Не виждам слепи ли сте , глупави ли сте? Как да се живее с 200лв, да си купуваш лекарства,уроци,храна, пък за нещо друго да не говорим? Абсурдно е , аз поемам на детето квартирата,която дели с няколко момиченца,ток и вода. Пък и не е само въпроса в издръжката, дъщеря ми си прави сметка 100лв да и стигнат за определено време и после той да и прати. А нашия бави всичко по 1-2-3 месеца, 10-20 дена. Е , айде моля ви се. Ще знаеш ,че детето ти е в друг град САМО, че разчита на твоите пари и ще си правиш оглушки??? Това не мога да го приема. Ще знаеш ,че детето ти няма какво да яде и ще си спокоен ? Е? Като знаеш ,че не можеш да се грижиш за едно дете,няма да правиш 5. Този човек е за затвора, психическият тормоз не е само обиди и нападки и заплахи, психическият тормоз се изразява и в постъпките му, детето ми се тормози и страда. И сега ще кажете , да го забрави , да не мисли за него, как всички деца са щастливи и без баща.Пълни глупости. Отваряте си устите ей така колкото да се отчетете в темата. Кое дете би забравило баща си? Тя ,че не го помнеше не го помнеше , ама той защо се появи и започна да и дудне глупости? Тя ,че не одобрява постъпките му ,ок ама все пак и е баща, не мога да я огранича?

# 102
Повтарям ти - във форум на самотни родители не дрънкай глупости за децата на самотните родители. 99% от нас гледат деца с проблемни или никакви бащи и имат представа как се чувстват ( децата ), т.е. детето отразавя емоциите на отглеждащият го родител. Ако ти пръскаш злоба, детето ти ще прави същото, ако ти нямаш отношение - детето ти също няма да има. И не се опитвай да ни убеждаваш, как бащата се държал кофти ама дъщерята го търсела за да и дава обич и топлина. Сбъркано е. А това, че обяснява на малко дете с коя какво и как, .... пък направо ме остави безмълвна. Не че е невъзможно, но една нормална майка би сложила край на подобно общуване много бързо и лесно. Обаче в случая интереса клати феса, по добре дъщерята да му напомня за себе си да не вземе да затвори кесията. Цялата ти история, колкото и да се опитваш да и даваш друг наклон е грозна и пошла. Превърнала си живота си и този на дъщеря ти в дебнене и следене. Че и другата жена забъркваш. Съсипваш психиката на дъщеря си, вместо да се хванете двете и да измислите начин да се справите с положението. Ако мъжът продължи да дава пари след 18 год. ще е въпрос на добра воля, ако търсиш идеи тука как да го принудите - не ти се получи.
И още нещо - не е нужно да крещиш ( пишеш с главни букви ) не сме слепи/глухи. Версията с Италия я споменаваш за първи път.

# 103
miramar00, наистина не трябва изобщо да те засяга дали БНД има или няма други жени.
Теб те касае да плаща издръжка и ако има режим, да го спазва.
Другото е излишно и само те натоварва.
Нашият татко също не търси дъщеря ми, хем сме в един град.
Нито знам режима, защото той не го спазва, нито го подсещам.
И детето не го търси.
Много ми е спокойно така.
Ако реши да я покани на гости, ОК, ако не, здраве да е.
Той също доброволно пари не дава, чаках го доста време след като се разделихме, видях, че не става.
Заведох дело и ми присъдиха 70 лв.
След години водих ново, за увеличение,той направи всичко възможно да си укрие доходите и ми я дигнаха на 120.
Повече не го занимавам, защото съм решила, че няма смисъл.
Ако спре да плаща, когато детето стане на 18, здраве да е. Peace
Но дъщеря ми сама вижда той какви "грижи" полага, няма нужда аз да говоря.

# 104
  • Бургас
Дева, във форума пишат малко жени, които са получили нещо доброволно.
Аз като питах за увеличение на издръжката буквално ми казаха да си гледам работата и заведох дело.
БНДто знае, че готвим планова операция и не епитал ще се справя ли...
Ми такива са.
Ако бащата тук беше идиот, гадтяр и т.н. щеше да си чака делото. Още повече виждаме, че бившата му е добър човек Simple Smile и си помагат с по - новата бивша...бахти и филмите. И тоя цирк за една издръжка....

Общи условия

Активация на акаунт