На море в Турция - тема 40

• 94 941
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Някъде в Европа...
Алания май не е много далеч /относително/ от Сирия. Аз не съм фаталист по принцип, но си мисля, че има много време все още, както и много неизвестни по принцип. Знам, че сега и нашите ТА ще почнат да ни убеждават колко и как... но, аз лично бих изчакала няколко месеца - всяка година се записваме до края на февруари, някога даже и април...
За първа година ср гласим да почиваме в Турция и не знам докога вървят ранните записвания, т.е следващ период след 30.11.  От вашия пост, а и от предните няколко, да разбирам ли че цените са били нормални до края на първото тримесечие на следващата година предните години?  newsm78

# 511
Алания май не е много далеч /относително/ от Сирия. Аз не съм фаталист по принцип, но си мисля, че има много време все още, както и много неизвестни по принцип. Знам, че сега и нашите ТА ще почнат да ни убеждават колко и как... но, аз лично бих изчакала няколко месеца - всяка година се записваме до края на февруари, някога даже и април...
За първа година ср гласим да почиваме в Турция и не знам докога вървят ранните записвания, т.е следващ период след 30.11.  От вашия пост, а и от предните няколко, да разбирам ли че цените са били нормални до края на първото тримесечие на следващата година предните години?  newsm78

Миналата година нямаше разлика в цените ноември, декември и януари (поне за хотелте, които съм следила). Февруари имаше поскъпване - 40 евро за пакета и хотела, който ме интересуваше, и след март имаше по значително поскъпване

# 512
  • Beyond the Frontiers
Ранни записвания имаше до май месец, после започнаха last minute офертите...

В момента намирам паниката за напълно излишна. То може и на улицата да излезнеш и да те блъсне кола /недай боже/, ама не го мислиш това като планираш почивка за след 7-8 месеца. Има време ....

# 513
Не бъркайте Бойко Борисов с другаря Путин. Думата на вторият тежи,като олово и дори само чиновниците да се вслушат е достатъчно...% спрямо населението е огромен.

Hug Дори повече от олово. Приятелката ми, преди 2 дни направи резервация, аз още си чешех носа и добре, че ме е сърбял  Joy.......този път в последния момент-не се заричам, но няма да правим ранни резервации.

Джулка, това притеснение и аз го имам. Като е мирно и спокойно и с добра компания, човек може и в Аляска да почива /намиг/.

# 514
Аз лично не изпитвам паника и искрено се надявам и догодина да си имам луксозната почивка в Турция, защото навсякъде другаде пак си е почивка, но с различни плюсове или минуси, просто е друг тип.

За мен, да планирам нещо 6-7-8 месеца предварително е странно, особено, когато през годините съм се убедила, че поне до февруари включително няма особено голяма разлика в цените. Разбира се, не визирам 10-те хотела, които се коментират във форума. Хотели да искаш в Турция.

# 515
Руснаците са 10 % от туристите в Турция - около 3 млн. на година.
По-скоро 4.5 млн. от общо 42 млн. почиващи в Турция. Ако искат да запазят броя на  туристи, турците трябва да свалят цените.
В момента намирам паниката за напълно излишна. То може и на улицата да излезНеш и да те блъсне кола
Едно е да се разхождаш по тиха спокойна уличка, друго е по писта от Формула 1, на която F-16 и Су-24м се гонят да се претрепят. Паника сред туристите няма, има разсъдливост. Просто задържаме резервациите. Паника май възниква в ТА...

# 516
Руснаците са 10 % от туристите в Турция - около 3 млн. на година.
По-скоро 4.5 млн. от общо 42 млн. почиващи в Турция. Ако искат да запазят броя на  туристи, турците трябва да свалят цените.
В момента намирам паниката за напълно излишна. То може и на улицата да излезНеш и да те блъсне кола
Едно е да се разхождаш по тиха спокойна уличка, друго е по писта от Формула 1, на която F-16 и Су-24м се гонят да се претрепят. Паника сред туристите няма, има разсъдливост. Просто задържаме резервациите. Паника май възниква в ТА...
Напълно съм съгласна с qq50
Просто малко по-на юг от Анталия в Средиземноморската акватория тепърва ще стават странни неща . Там се съсредоточава невероятна военна мощ . Защо сега не се запише някой "ербап" за Египет - примерно или Тунис. Или коя ТА предлага тези "екстри" - почивка в Северна Африка . Следиме какво става в глобален план - бежанци , война ...Да се надяваме нещата да се оправят иначе ...приказки от сорта - "Ами то Кушадасъ и Айвалък са далеч" - звучат несериозно. Тур. операторите какво могат да гарантират - при така създаващата се и ескалираща обстановка ? Да се молим нещата да се успокоят . Една година и да пропуснем ... Съжалявам ,че така Ви пиша но това е действителността и събитията имат и такъв прочит и анализ.  newsm78

# 517
  • Варна
Те вече и българските сайтове взеха да пишат за това. Май наистина е добре да се поизчака за РЗ. Те и без това продължават поне до март.

http://www.dnes.bg/world/2015/11/25/ruskini-na-plaja-ne-i-v-turciia.284484

Гледам,че и пилешкото спрели.

http://www.dnes.bg/world/2015/11/25/nov-otgovor-rusiia-spira-pil … ot-turciia.284503

Нещата не вървят на добре. Дано се оправят нещата, че  от това никой не печели.

# 518
  • Beyond the Frontiers
Някой ТО, може да са в паника....за щастие не ме касае, а и не съм чула да се коментира.

Чартърът за Египет в началото на ноември тръгна пълен, че даже имаше хора, за които нямаше места на полета. И то не малко.

Тунис скоро няма да се предлага, това е ясно. Но да ви кажа едни 2 държави като Израел /с непрекъснати атентати/ и Йордания се продават в туристическите програми изключително успешно в последните 2 години.

# 519
  • Варна
Някой ТО, може да са в паника....за щастие не ме касае, а и не съм чула да се коментира.

Чартърът за Египет за в началото на ноември тръгна пълен, че даже имаше хора, за които нямаше места на полета. И то не малко.

Тунис скоро няма да се предлага, това е ясно. Но да ви кажа едни 2 държави като Израел /с непрекъснати атентати/ и Йордания се продават в туристическите програми изключително успешно в последните 2 години.

Галактик,излишно е,същия спор водя и в къщи,отдаде ли ми се възможност и в Турция ще отида,и в Египет ще отида,Тез Тур имат оферти зима-пролет за Египет Peace

# 520
  • Варна

Чартърът за Египет в началото на ноември тръгна пълен, че даже имаше хора, за които нямаше места на полета. И то не малко.

Галактик, чудесно, дано и с Турция нещата се оправят.

# 521
  • Beyond the Frontiers
О, аз никого не агитирам. По принцип толкова ранни резервации са ми малко притеснителни, после се почва едно вайкане, гледане на нови хотели, промени и т.н. драми. Още повече, че в момента офертите са малко, с по-малко хотели. Поне тази година изравниха условията за плащане.

Това лято имаше подобна истерия с Гърция - нямало храна по хотелите, нямало ток и незнам си какво. Всичко беше супер, супер раздухано от медиите, а туристите на място си пиеха узото и хапваха калмари. Така че всеки има глава на раменете си.

# 522
  • Варна
Цитат
Това лято имаше подобна истерия с Гърция - нямало храна по хотелите, нямало ток и незнам си какво. Всичко беше супер, супер раздухано от медиите, а туристите на място си пиеха узото и хапваха калмари. Така че всеки има глава на раменете си.

Същата простотия и за Египет,когато съобщиха,че българските туристи трябва да се свържат с консулството в Египет,за да намерят безопасен начин за прибиране,в същото време хората си дремеха съвсем лежерно по плажовете,ама нейсе...всеки си има глава на раменете.

# 523
  • Някъде в Европа...
Така...и аз ще задържа нещата и ми се струва, че заради това задържане още повече "ще се надъхам" за почивка в Турция..От сърце се моля обстановката да се успокой  Praynig

# 524
Tatjana Hug разбира се, че съм докладвана, дори подозирам от кой. Но,не съм дребнава и стоя над тези номерца.
Снощи отделих часове за да се запозная с всички детайли, около възникналия конфликт Русия - Турция.
Ситуацията наистина е много тревожна.Тревога за света; за всички нас. Дано надделее здравият разум; дано: икономически, политически интереси и геополитика застанат след - надеждата за бъдещето. Извинете ме за това отклонение.  За себе си реших - да изчакам развоя на събитията и да не бързам с първите РЗ. Има и хора с крайни решения, приятелското ни семейство, с което от години почиваме в Турция, категорично отказват да почиват там през лято 2016 г. Аз се надявам, че нещата ще се успокоят...просто ще е нужно време.

Общи условия

Активация на акаунт