На море в Турция - тема 40

• 94 822
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Турците изобщо имат ли аналог на нашето питие "мента", аз бях много озадачена, когато едни българи се възмущаваха, че на бара няма.  Според мен нямат такова национално питие, Валерко, да не се разочароваш и ти Simple Smile

Няма, няма да се разочаровам, до тая година не бях пил тая гърмяща смес. 2 пръста мента, допълва се със спрайт и обилно лед....малииииии. Как върви не е истина.

# 346
  • София
Това е дилемата...как бихте ги подредили по хубавиня, много моля за мнение и от Галактик. Има 4 бр.деца от 7 до 12 г. и искам на тях да им е добре, на мене ми трябва само мента+спрайт и джин+тоник. Аз имам мнение ама искам вашето, тъй като само тая година съм бил в Сюрмели и това ми е единствената база за сравнение.
1. PALM WINGS BEACH RESORT - Кушадасъ
2. PALM WINGS BEACH RESORT - Дидим
3. BATIHAN BEACH RESORT SPA - Кушадасъ
4. Сюрмели /ех/- Кушадасъ.

Точно това са четирите хотела които са ми фаворити за 2016г.Ще следя с огромен интерес.

# 347
и аз съм се насочила към сюрмели-нали са го взели собствениците на палм уингс и веноса, което гарантира качество
лошото е че освен ориент, никой друг не го предлага
валерко в списъка може да добавиш и веноса дидим
направи ми впечатление че цените на маджести клуб в дидим тази година са доста ниски
последната година с лоши отзиви ли беше  newsm78

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 16:01 от The Invisible

# 348
Турците изобщо имат ли аналог на нашето питие "мента", аз бях много озадачена, когато едни българи се възмущаваха, че на бара няма.  Според мен нямат такова национално питие, Валерко, да не се разочароваш и ти Simple Smile

Няма, няма да се разочаровам, до тая година не бях пил тая гърмяща смес. 2 пръста мента, допълва се със спрайт и обилно лед....малииииии. Как върви не е истина.
Валерко а ако подобриш и октановото число на сместа - ще е супер . Коктейлче с чаша в ръка и гледаш светлините , звездите ..много романтично

# 349
  • Сoфия
Има мента...и си знаят Mint with sprite Heart Eyes.
Май не навсякъде знаят  Peace Ние тази година искаме мента, те ни дават стръкче мента  hahaha Само единия барман ни научи, че пием мента + спрайт и се разбирахме. На другите беше едно обяснение от рода на green, green......  Joy Joy  Joy

# 350
Това е дилемата...как бихте ги подредили по хубавиня, много моля за мнение и от Галактик. Има 4 бр.деца от 7 до 12 г. и искам на тях да им е добре, на мене ми трябва само мента+спрайт и джин+тоник. Аз имам мнение ама искам вашето, тъй като само тая година съм бил в Сюрмели и това ми е единствената база за сравнение.

Точно това са четирите хотела които са ми фаворити за 2016г.Ще следя с огромен интерес.
Само Батихан не слагайте в колонката между тези.Доста голяма разлика поне за мен с Палма в Кушадасъ

# 351
  • Beyond the Frontiers

Мента - имат. Аз не съм пияч, обаче не си спомням някъде да е нямало.....
1. PALM WINGS BEACH RESORT - Дидим
2. PALM WINGS BEACH RESORT - Кушадасъ
4. Сюрмели

Да направя една уговорка обаче, Сюрмели ще бъде тотално ремонтиран, мисля че може да бъде приятна изненада този сезон.

# 352
  • Русе

Валерко, Батъхан може да го извадиш от списъка. Когато се прибирахме от Палм уингс, обменихме информация с почивалите в него. Интернета го е нямало, храната била еднообразна, от пилешко им е втръснало. Когато им казахме, че няколко пъти в Палм уингс са предлагали свинско, ни гледаха като втрещени. А ти писа, че в Сурмели и от пиле мляко е имало  Laughing

При мен дилемата е между № 2 и № 4. За № 4 ме спира това, че буквално е в нищото, около него поляни и няма крайбрежна алея за разходки. Поне на снимките е така.

# 353
Емералд са пуснали цени за Мармарис

# 354
  • София
Така е около Сюрмели няма нищо, но пък и ние не бяхме фенове на разходките. Не мога да мъча това нежно тяло с разходки. Сюрмели действително е отличен хотел, има от пиле мляко, но свинско нямаше, писал съм, има ми пътеписа на първа стр., сега щом Палмуингсовете са го взели...а те разбират от хотелиерство. Благодаря на всички за коментарите и класацията. Батихан е задраскан.

# 355

Marbas hotel 3*, Ideal Piccolo 4* /този много, много харесах, прясно ремонтиран/, Panorama Holiday Village 4* /също след ремонт/, Le Toile Beach Hotel 4*, Begonville beach

Благодаря много!  Hug

# 356
Май не навсякъде знаят  Peace Ние тази година искаме мента, те ни дават стръкче мента  hahaha Само единия барман ни научи, че пием мента + спрайт и се разбирахме. На другите беше едно обяснение от рода на green, green......  Joy Joy  Joy

Тази година и аз имах проблем с един барман докато се разберем за ментата и затова ви казвам, че на турски мента е nane, като ударението било на последната сричка  Wink, след като научих правилната думичка вече нямах никакъв проблем, докато не открих, че мохитото им беше невероятно Simple Smile

# 357
  • София
Май не навсякъде знаят  Peace Ние тази година искаме мента, те ни дават стръкче мента  hahaha Само единия барман ни научи, че пием мента + спрайт и се разбирахме. На другите беше едно обяснение от рода на green, green......  Joy Joy  Joy

Тази година и аз имах проблем с един барман докато се разберем за ментата и затова ви казвам, че на турски мента е nane, като ударението било на последната сричка  Wink, след като научих правилната думичка вече нямах никакъв проблем, докато не открих, че мохитото им беше невероятно Simple Smile

Как си искаш мохито? Аз исках, викам на бармана дай мохито бе, оня нещо ми бърбори на англичански, аз нищо не отбирам, накрая се споразумяхме на джин с тоник.

ПС. Ударенията са на гласни букви, а не на срички.

# 358
  • Русе
ПС. Ударенията са на гласни букви, а не на срички.
Валерко, не си внимавал в час Wink  Laughing
Скрит текст:
Снимката е от Учебника на дъщеря ми по Български език за втори клас. Учиха го предната седмица и още ми е прясно Laughing

# 359
  • София
Изложих се! Ще си сипя още едно. Съжалявам това съм го учил през 73-та явно съм го забравил. Пак ще си сипя.

Общи условия

Активация на акаунт