На море в Турция - тема 40

• 94 734
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Качество, но зависи според какви критерии. Не те упреквам, предполагам, че има универсални критерии и тези хотели ги покриват, също не малко туристи са доволни, щом ги пълнят сезон след сезон. Но препоръката - еди кой си хотел принадлежи към по- висок клас верига, затова избери него - е доста унифицирана и не носи почти никаква информация, а тук основно такива препоръки се дават, не само, но често.

# 451
В интерес на истината, от 2-3 г. в темата се дават мнения само за сравнително бюджетни хотели и то в Кушадасъ, малко в Бодрум и за 2-3 в Мармарис. Преди години /мисля, че следя темата от 2008 г./ имаше отделни теми - и за Анталия, и за Кушадасъ, за другите курорти не помня. Но, лека-полека темите се сляха и всъщност Анталийските хотели някак си изчезнаха от коментарите. Даже се учудих как тази година се появиха няколко мнения за реновирания Папилон, и май за още 1-2  в Анталия. Е, как от 10-ина коментирани хотела може да се направи правилен избор - защото вие четете за тях и след това търсите в Трип-а, или други сайтове мнения пак за тях.

Природа има в Кемер - плаж и планина, в Мармарис - също. Плажът на Мармарис наподобява градския плаж във Варна от детските ми спомени - малки пространства пред всеки хотел, дълга платформа в морето, пренаселено. Била съм един път в Бодрум - за нашия хотел имаше плажче, вид заливче - трудно беше да си намериш място. За Кемер - може и да е подобно, не съм била, но пък мен не ме привлича носенето на аква обувки непрекъснато. С две думи - заливчета и плажчета тип Гърция няма. Но, има разходки с корабчета, спират тук и там, скачаш, плуваш, има по някоя природна красота, формирование, или останки от нещо си от някога си....

Има хотели, на територията на които има и къщички, вили, наистина сгушени между дървета - разбира се, по-скъпи са, не знам как се извършва настаняването - дали се заявява предварително, дали не са оставени за чуждестранния пазар, дали не става случайно /Галактик може да каже по-конкретно/.

Колкото до климатиците през октомври - ами може и да си зависи от цената /не знам за кой хотел става въпрос/.

Когато някой иска да се ориентира в изобилието от хотели и след това да се информира допълнително от други източници, първо си определя бюджета за брой пътуващи, възраст на децата, ако има такива, транспорт, и след това - другите изисквания - къщичка, зеленина, пързалки, плаж, анимация, хигиена, обслужване, близост до населено място и т.н. Тогава започва истинския рисърч.

Колкото до интересни места за посещаване - има допълнителни екскурзии, а дали всичко, което се предлага е наистина интересно, е друг въпрос.

# 452
Но и хората търсят различни неща. Аз не харесвам широки плажни ивици, дълги до безкрай, като магистрали. Харесвам заливчета, малко камъни, скали... Не съм била в Кемер, но ми изглежда уютно и живописно като природа. Също никак не харесвам оголени хотели без зеленина, да с 50 басейна, пързалки, барове и анимация, обаче метал и бетон все едно си в града. Също не харесвам огромни здания напомнящи на бизнес и административни центрове и молове, харесвам малки къщички сгушени в зеленина. Затова гледам и харесвам един и друг хотел, а тук се коментира, че еди кой си бил от много по- добра верига и качеството било много по- високо. В каквото и да се изразява това високо качество, аз гледам, гледам снимки в tripadvisor и не мога да го намеря този по- висок клас на някои грозни и кичозни хотели, които се хвалят тук. Явно аз си мисля за едно и си го представям, за съжаление сигурно си го доизмислям както ми се иска да бъде, а тук се коментира друго, хората търсят нещо различно от това, което търся аз. А и хотели от една и съща верига понякога имат такава гигантска разлика, несравними са. Като обслужване може да си приличат, но като база не.

И аз като теб не харесвам големите хотели (визирам сградите), прекалено лъскавото, което граничи с кич. За мен лично най-важното е отношението в хотела, качеството на обслужване и храната. В "нашия" хотел, в който бяхме вече 4 пъти (като преди това не сме повтаряли хотел), съм спала в стая, последно реновирана преди 15 години, но за мен лично това е маловажно, защото и без това прекарвам много малко време в стаята, та стига да е чисто. Сега са обновени но не мога да твърдя че почивката ми е по-добра  Wink

Ако гледаш снимки от хотела ни, няма да си впечатлена. Старичък е и пред по-новите хотели бледнее. Оборудването е по-скоро постно, а цените много високи (от ценовия клас на Делфин Империал, примерно) и аз съм сигурна, че този хотел не би имал никакъв шанс на българския пазар. Обаче този хотел е през целия сезон почти винаги 100% пълен, а над 80% от гостите са постоянни клиенти като нас. Защо? Защото там яденето е изключително качествено, защото обслужването е просто перфектно, спортът е много качествен (истински, цертифицирани треньори) и атмосферата е неповторима, както между персоналът и гостите, така и между гостите. Всички се поздравяват, всеки е приятелски настроен, всички се държат изключително културно, издънки няма, бързо и лесно влизаш в контакт с други гости и завързваш запознанства, дори приятелства.

Но всичко това няма как да се предава чрез снимки. За мен обслужването, отношението правят голяма разлика. И там наистина има вериги, които го умеят по-добре от други (Папилон, Сунис или Барут например). Ако трябваше да избирам между хотел А от по-слаба верига, който визуално ми допада много, и между хотел Б от друга, по-добра верига, но мастодонт от мутробарока, бих избрала хотел Б.  Peace

# 453
  • Beyond the Frontiers
Качество, но зависи според какви критерии. Не те упреквам, предполагам, че има универсални критерии и тези хотели ги покриват, също не малко туристи са доволни, щом ги пълнят сезон след сезон. Но препоръката - еди кой си хотел принадлежи към по- висок клас верига, затова избери него - е доста унифицирана и не носи почти никаква информация, а тук основно такива препоръки се дават, не само, но често.

Съгласна съм и не приемам коментарите като упрек  Peace

Не знам как да го обясня, но вече почти всички 5* хотели имат всичко - пързалки, басейни, спа.., 15 а-ла-карта, 10 бара и т.н. и т.н., има обаче хотели, които просто влизайки си наясно, че ще са отлични и други, които въпреки лукс не оставят нищо в човек...Оценката е субективна.

Ето Грийн палас преди ремонта си беше наистина с видимо захабена мебелировка, доста скромни на фона на цената му и други хотели стаи, обаче предлага страхотно обслужване, храна и атмосфера.

# 454
Аз бездруго се чудя да се хабя ли с тези курорти, искам да пътувам по света и да гледам (ако ме помниш Галактик от други теми, преди години), но сега заради детето е всичко, понеже с нея не става да пътувам 20 часа с 3 смени на полети и така нататък всичко, което произтича от едно такова пътуване.

# 455
  • Beyond the Frontiers
Аз бездруго се чудя да се хабя ли с тези курорти, искам да пътувам по света и да гледам (ако ме помниш Галактик от други теми, преди години), но сега заради детето е всичко, понеже с нея не става да пътувам 20 часа с 3 смени на полети и така нататък всичко, което произтича от едно такова пътуване.
Помня  Peace Ама детето ще порасне...а после, както го научите.

# 456
Значи..., да не го уча на курорти  Laughing  Изкушавам се, все пак, но искам да е красиво като приказка.

# 457
Каква полемика предизвика моя елементарен въпрос! 1- Избирам хотел ,като знам какво искам (не познавам м.......барок ). Разполагам с неограничен бюджет, така че ме интересува да си отдъхна 14 дни в предлагащ повече екстри и красива природа хотел. Тъй като съм пътувала по света  и детето ми е вече голямо си избирам Турция. И знам къде да чета и сравнявам , не само първа стр. на темата.Просто исках мнение на професионалист, а не лични предпочитания на четящите.  Пожелавам на всички да отидат там,където съм била аз!  Честит празник на всички християнски семейства!

# 458
Татяна, ако не е тайна в кой хотел сте почивали 4 пъти? може и на лични. рядко се среща човек да повтори, но защо не, ако това, което търси човек го намира. аз също от сега си търся  Tired Tired Tired, но винаги има нещо, което ме притеснява. здраве да е, за 7 дни всичко се преживява.
 предложете ми по-ниско бюджетен хотел за познати, които искат да почиват в Турция, но не могат да си позволят скъп хотел. предпочитат БОдрум или Мармарис, само да е близо до хубав плаж е условието. Peace

# 459
Каква полемика предизвика моя елементарен въпрос! 1- Избирам хотел ,като знам какво искам (не познавам м.......барок ). Разполагам с неограничен бюджет, така че ме интересува да си отдъхна 14 дни в предлагащ повече екстри и красива природа хотел. Тъй като съм пътувала по света  и детето ми е вече голямо си избирам Турция. И знам къде да чета и сравнявам , не само първа стр. на темата.Просто исках мнение на професионалист, а не лични предпочитания на четящите.  Пожелавам на всички да отидат там,където съм била аз!  Честит празник на всички християнски семейства!

Съжалявам че си го приела така, никой не съди никой за избора на хотел. Но това тук е форум, става дискусия, нормално е някои въпроси да се развиват така  Wink
Честит празник и на теб!  bouquet

# 460
Татяна, ако не е тайна в кой хотел сте почивали 4 пъти?

Не е тайна разбира се  Grinning Robinson Club Pamfilya в Сиде-Соргун. Не се предлага обаче в БГ  Peace

# 461
това не е добре, но имам познат тур агент и ако ми хареса ще питам може ли да се уредим. малко скъпичък ни и два, но все пак благодаря ти за отговора, ще се радвам да предложиш нещо подобно, за резерва  Wink

# 462
това не е добре, но имам познат тур агент и ако ми хареса ще питам може ли да се уредим. благодаря ти за отговора, ще се радвам да предложиш нещо подобно, за резерва  Wink

Имайте предвид че в хотела почиват само немци и малко австрийци и швейцари, всички говорят само на немски, програмите/анимациите са на немски само.  Peace

# 463
Разбира се че е дискусия и не укорявам и нападам никой. Само отговарям на jfjallen какво да правя първо и т.н. Добре информирана съм. А всеки има избор - предлагат се хотели за всеки джоб и вкус, без да вменява своя на друг! Peace

# 464
  • Варна
Целият район Лара е такъв тип монолитни хотели, един до друг и т.н., ама е един от най-скъпите райони и с едни от най-качествените хотели.

Да не би Слънчев Бряг , Дубаи , Сингапур или Шанхай и Манхатън да е нещо друго - бетон и блоци.Въпреки това са пълни.Кво да му толкоз на Кралският апартамент В „Бурдж ал Араб“ че да е 20 000$ на нощ.
Над 8 000 хотела с милиони туристи по турското средиземноморие , как да е лесен и еднозначен избора.Ясно е , че за правилен избор трябва да се въоръжите с търпение и да отделите доста часове за да преровите десетки постове .Успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт