ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 410
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро и честито на имениците!

По въпроса за дължината на учебната година - аз лично съм против удължаването й, не че някой ме пита. Споделям мнението, че не е ангажимент на училището да се грижи за децата ни през лятото (то пък една грижа...). Своето дете не бих оставила само нито вкъщи, нито из улиците в близките 2-3 години.

За задачите по математика, в онзи странния сборник дето го показвах има много хубави логически задачи, които решаваме събота и неделя.

А относно тази:

Пък вкъщи имаме спор по една задача по математика. Условието е в една гора имало 60 бора и 40 широколистни дървета. Пита се като втори въпрос каква е гората.

Аз бих отговорила "малка"....

# 346
Никога не бих оставила детето си само нито в къщи, нито по улиците и аз, и то още дълги години.
Купих и книгата за Междузвездни войни преди седмица за празник и се приема, и чете супер добре. Вярно че сме луди фенове на сагата цялото семейство, но не вярвах че така и ще и върви бързо четенето.

# 347

Спомням си,че преди време искаха да започва учебната година от първи септември.Много хора бяха против,датата 15.09. е емблематична за поколения българи,отделно,че  тогава има прекрасни,оферти за море и планина. Сега явно тези 15 дни ще ги "дръпнат" от края на годината...  От 7м. сме  в Германия,споделяла съм ,че тук се учи и юли месец,ами... ужасно! Sad  Предстои ни  1 седмица есенна  ваканция. Още обаче децата не са толкова уморени...    
   Пиша и с една голяма молба,ще споделите ли по Бълг.език какво учат в момента децата /взели ли са вече за същ.име,прилагателно?/. Опитвам се да не изоставаме с родния език,навзела съм учебници,сборници и помагала...Ако тръгнем да се прибираме да сме си в готовност ,да се включим в учебния процес! Grinning
   И още един въпрос към феновете на Междузвездни войни,от най-старите ли епизоди да предложа първо на щерката? Все още нищо не е гледала,а ме подпитва за филма и героите. Предварително благодаря! Hug

# 348
Да от 4 епизод започнете.

# 349
Да от 4 епизод започнете.
Благодаря,densi! Hug

# 350
Само да ти кажа поредицата е със субтитри и е добре да я гледате заедно, защото има неща за обяснения, а и някои децата силно се вълнуват и е по-добре да се следи процеса на гледане. Сериите са много дълги и много изморителни, та може да се прави пауза някаква. Hug

# 351
  • София

Ronique, кой странен сборник?

# 352
  • Sofia
Ру, нашите са на ударение за сега.

# 353
Поразгледах я малко тази книга със зарчетата, но е за теория на вероятностите. Мисля, че още ни е рано за нея.

# 354
  • Sofia
Поразгледах я малко тази книга със зарчетата, но е за теория на вероятностите. Мисля, че още ни е рано за нея.
И аз така съм я преценила.

# 355
Аз пък си мисля дали няма да изглежда сюжета "бебешки" докато й дойде времето. Намерих я онлайн, но ще се въздържа от покупка.

# 356

Ronique, кой странен сборник?

Ей този:

Странен е, защото ги има решенията на задачите. Аз преписвам условията на бял лист и ги давам да решава. Има и по-лесни и по-трудни задачи от състезания.

# 357
  • В светлината на слънцето
Roo Roo, аз пък противно бих посъветвала да започнете от първи епизод. Така историята е по-пълна. За нас, които сме отраснали с този филм, историята започва наистина от 4 епизод, но това е по-скоро сантимент. Абстрахирайки се от този факт, е много увлекателна, когато се гледа от самото начало, както е и замислена по принцип. Аз вече няколко пъти я гледам цялостно и ми е супер увлекателна. Аз съм от супер заклетите фенове на старите 3 филма. Но наистина е добре да се гледа семейно, че на места децата не смогват със субтитрите. Поне моят чете по-бавно и не успяваше. Peace  

# 358
        Lulumba,благодаря! HugСподеляй отвреме ,навреме  в темата, подходящи филми за хлапета. Много приятно ни поднасяш информацията.  

# 359
  • Перник
Много сте изписали, докато стигна да ви изчета, през много теми сте минали...

Първо, честит празник! Да са живи и здрави днешните именници!

За удължаването на учебната година - и аз нямам категорично мнение - от гледна точка на това, че Калоян ще е с приятелите си и няма да се налага да му търсим варианти за забавление и гледане, съм "за". Обаче ако в тези допълнителни 2 седмици ги занимават с ненужни неща - абсолютно съм "против".
Забелязвам, че не съм единствената, която смята системата за преподаване на английски (и не само) за хаотична.

Междузвездни войни Калоян гледа, както са подредени в момента - от епизод 1 до 6.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт