ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 380
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • София

Нашите ще празнуват утре Халоуин в училище. Вече са поукрасили класната си стая с паячета, тикви, вещици и прочие. Децата много се вълнуват и сами носят украса, а утре следобяд от 14 часа ще бъде тържеството им. Ще се преобличат в костюми. Моята щерка вече брои часовете до тогава.

# 406
  • В светлината на слънцето
На 100% подкрепям Lucy - щом забавлява децата, съм За. Всяко нещо, което ги кара да се усмихват искрено е добро. Предпочитам да се веселят така, отколкото с един стар български обичай, наречен тричане. Иначе съм невероятен фен и пазител у дома на родните традиции, стига да носят положителни емоции. Но не си затварям очите и за небългарските, щом създават радост и усмивки. Peace

# 407
На 100% подкрепям Lucy - щом забавлява децата, съм За. Всяко нещо, което ги кара да се усмихват искрено е добро. Но не си затварям очите и за небългарските, щом създават радост и усмивки. Peace
newsm10 
    Беа ше се маскира на Хелоуин,защото принципно обожава това.И с този и без този празник си измисля костюми и се дегизира . Party   Правим тиквен фенер,гледаме страшен филм и т.н.
   За 1.11-Денят на Будителите,винаги подарявам енциклопедия или книжка.Ще и дам да направи тематично работен лист ,оттук http://bglog.net/blog/RosicaAleksandrova/site/posts/ .
   После пък ще правим фенер от оризова хартия за Св. Мартин/11.11/ и ще и разкажа легендата за римския войн,който е загърнал с плаща си,беден,премръзнал бездомник. В момента сме в Германия и доста различни празници съчетаваме! Grinning

# 408
От много години празнуваме Хелоуин с огромни партита в цялата кооперация. Маскират се всички и деца, и родители и се обикаля много сериозно. Купуваме, готвим, правим уникални, страшни менюта за  празника. За каквото не се смогне се поръчва и кетъринг. Ако сме във външната градина, когато времето позволява идват и много хора от квартала и е голяма забава. Отделно през деня посещаваме партита по молове и други места, а вечер маскираните родители посещават и барове. Децата говорят по цяла година за празника и се подготвят. Голямо шоу е.  Навсякъде и по домове и в традина има огромно количество тиквени фенери. Правим ги с макетни ножове за най-лесно, защото дълбаем наистина големи количества.
Празнувам абсолютно всичко, за което аз , детето ми и семейството ми има желание.

# 409
Аз съм на принципа празници да има Simple Smile Хелоуин се празнува вкъщи, а и се организираме група майки и деца в някой детски клуб и си правим тематично парти с подходящи декори и игри. Чака се с нетърпение от децата (и от родителите).
Малката ще е Злодеида тази година, цяла седмица майсторим костюм. Тя се забавлява ужасно и за мен въобще не е проблем, че този празник не е традиционен по нашите ширини.

За Деня на будителите обичайно получава книжка. Онзи ден се оплака, че библиотеката й е "бебешка". Ще мина да разгледам в Orange днес какво предлагат. Новото издание на Хари Потър с илюстрациите ми хвана окото, (макар че го недолюбвам), та се чудя дали е окей за тази възраст?

# 410
  • Sofia
... Новото издание на Хари Потър с илюстрациите ми хвана окото, (макар че го недолюбвам), та се чудя дали е окей за тази възраст?
Рони, прецени според твоята щерка - емоционалност и възприятие.
Аз намирам 9-10г. за подходяща възраст за Х. П. Аз също не съм фен.  Wink

# 411
  • Перник
Моля, просветлете ме - кои дни се включват в есенната ваканция? Аз съм запомнила от родителската среща, че са 30.10. и 02.11., т.е. утре - петък и понеделник. Днес обаче една колежка ми каза, че утре е учебен ден. Погледнах си тефтера, погледнах в интернет - навсякъде пише, че ваканцията е 31.10-02.11. А Калоян се е настроил, че утре почива  ooooh!

# 412
Утре си е учебен ден. Само в Понеделник не се учи. Peace

# 413
  • Перник
Благодаря, Денси! Значи аз съм се объркала и съм подвела и детето  Embarassed

# 414
Деня на будителите и ние ще го отбележим. Снощи му пуснах няколко презентации за будителите, които намерих в нета. Много му беше интересно да разгледа снимките на Рибния буквар, първият български глобус и старите класни стаи. Разказах му как са пишели в пясък, на дъски, с пера и мастило, как са наказвали в клетка под катедрата. Последното е определено много впечатляващо  Mr. Green История славянобългарска упорито я е кръстил История старобългарска  Laughing За довечера ще трябва да намеря някоя презентация с достъпна информация за славяните и древните българи.

# 415
  • Sofia
Така си е, само 2.11. им се е откъснал - как може на това да се каже ваканция...  #Crazy  ooooh!
Да беше една седмица бре...  заедно с околните ѝ уикенди би се получила чудна 9дневна ваканция, ама онова по-горе - ТЦ.  Crossing Arms

# 416
  • София
После пък ще правим фенер от оризова хартия за Св. Мартин/11.11/ и ще и разкажа легендата за римския войн,който е загърнал с плаща си,беден,премръзнал бездомник. В момента сме в Германия и доста различни празници съчетаваме! Grinning[/left][/left]

Моля, разкажи я и на нас - аз лично не я знам, а определено ми е много интересно!

ПП
Тези нелепи по 1 понеделник или по 1 петък т.нар. "есенна ваканция", "м/усрочни ваканции" и т.н. бих предпочела да ги залепят към зимната, към пролетната или наведнъж по някое време през годината - или, в краен случай, към лятната (макар да няма конкретна нужда тогава), така полза откъм почивка няма, изобщо... тотално нелепи са ми.

# 417
Кати,ето оттук може да прочетеш  Hug :  
Скрит текст:
http://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA% … 8%D1%8F/a-2878122   А това е почти готовият фенер на Беа,за този празник  

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 12:34 от Roo Roo

# 418
  • София-Младост
Аз като изпусна темата в началото всеки път трудно я намирам  Crazy По темата, дето сте захванали...вчера ме пита ще празнваме ли Х., отговорих-не, а Денят на будителите, казах да...А торта ще има ли ме попита Simple Smile)) Казах му, че ще прочетем по някое стихотворение, а може и торта да направя Simple Smile
Стана на 8 в неделя, във вторник започна да отброява дните до следващият РД и ме започна с въпросите "може ли да ми купите тогава еди си какво...".
В училище всичко се движи спокойно и нормално Simple Smile

# 419
  • Sofia
Да ви е жив и здрав рожденикът, Ала-Бала!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт