ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 377
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ние се забавляваме на Хелоуин, че и на св. Валентин  Blush и не смятам, че някой от нас влага какъвто и да е религиозен елемент  Peace

Blush утре смятам да изпратя детето с картичка и лакомство за всяко дете. не знам как ще се приеме  Blush съвети?

честито на рожденика  Hug жив и здрав да е  Hug

# 421
И мен сина ми ме пита за Хелоуин - какъв празник е и дали ще празнуваме.
Отговорих му, че не е от българските празници, от няколко години е "модерен" в България и няма да го празнуваме.
Не коментира нищо повече.  Rolling Eyes
За деня на народните будители знае и се е подготвил за покупка на някаква книжка.  Peace

# 422
  • В светлината на слънцето
Всъщност Хелуин е маскарад, но с бонус - лакомства. Не виждам нищо кой знае колко вредно в това. Mr. Green
Деси, ти всъщност не си отговорила пряко на въпроса на детето си.  Wink
Познаването и приемането на различията не е заразна болест, а богатство. Peace

Честито на рожденика! Да сбъдва мечтите си! Hug

# 423
Точно, маскарад и бонбони. И то в училище, вкъщи няма да има празник. Даже малкият е на плуване вечерта.

# 424
Ала Бала , да ви е жив и здрав рожденикът !  bouquet

Днес изпратих за партито утре в у-ще покривка , хартиени чинии, чаши и салфетки с Хелоуин тематика, а дъщерята днес ще довърши пакетчетата за всяко дете в у-ще.

Тя си реши ,че ще прави собственоръчно нарисувани и надписани картички за всяко дете и двете учителки, а аз добавих за всяко дете по един Хелоуин молив  с гумичка и за момичетата и по една светеща огърлица .
Тя направи картичките, сложи за всяко дете в отделна торбичка с Хелоуин мотиви съдържанието ,каквото бяхме решили  и днес ще добави стикери и малки по-желателни книжки за всяко дете.

Аз пък намерих една много готина идея за снакс.

Тубички с Био ябълково пюре се облепят с бяла салфетка и на всяка такава се рисува с черен маркер страшно лице или тиквено лице . Така хем снаксът е полезен ,хем е тематичен .Щеше ми се да пратя и 40 портокала за да ги издълбаят като мини фенери и да хапнат също ,но в магазина нямаше кутиите от 50 сочни и вкусни био портокала ,а оатаналите бяха едни пършиви и взех само 45 ябълкови пюрета, които ще направим заедно след у-ще.

Беше ни изпратен лист с предложения за партито в у-ще и всяко семейство решава какво да изпрати. Някои ще занесат гумени мечета, други кашкавали с кракери, трети пуканки и чипс с дипове , а аз си избрах декорацията на масите и вчера закупих необходимото като ги изпратих по детето днес ,защото утре пакетчетата ще и тежат и да не исках да  има и екстра тежест.

Костюмите ще се обличат в класната стая и не се позволява да са целия ден с костюми .
Вчера преди класа по танци вмъкнахме и пазара и бяхме и за костюм и беше блъсканица и не ми се избираше много много.

Избрахме една рокля на вещица пак ,но тя реално искаше да е Ironman  Shocked .
Не намерехме такъв костюм ,който да и стане и в момента , в който видя такъв на Хари Потър и беше решено ,че ще е него.

Костюмът е реално едно черно плюшено наметало с малка качулка и със златни букви ,на които е изписан инициала на училището -Хогъртс и на Хари .
Когато сменихме батерията в костюма при натискане на невидим бутон инициалите премигат в златни отблясъци .Много е развълнувана.

Отдолу ще е с черна блуза с оранж тиква и черен клин ,а към наметалото добавихме и очила ,а магичната му пръчка ще трябва да я изработим довечера от клонка , цветна хартия и тиксо .

Тя ще е заета тази вечер с приготовленията и ще украсим къщата отвън .
 Видях ,че още две къщи са украсили около нас , та ще има ходене до съседите . Peace

# 425
изпратих детето с панер "тикви"  Laughing -  обикновени содени питки с форма на тиква и по една картичка за всяко дете.
надявам се да няма недоволства от родители, все пак не са сладкиши.
картичките всяко дете може да оцвети или надпише или да направи каквото иска.

Скрит текст:
на хелоуин се гонят бесовете  Peace в класа има какво да се гони

питките са нещо такова  Blush дръжката е от кашу, предупредих госпожата, дано няма дете с проблем

# 426
  • на Мелмак
Тези изглеждат страхотно  Grinning

# 427
тези са сладки, а в темата вече се видя, че това би било проблем за част от родителите Peace

Blush за утре сме предвидили отрязани пръсти  Sunglasses
изрязана тиква със соларна лампа за нощта
и обиколка на трите останали живи роднини на бащицата

Скрит текст:
ще се забавляваме сами, а така ми се иска и таткото да беше тук.
щеше поне да вози детето из София, а сега ще трябва да обикаляме с костюм из градския транспорт... Tired

# 428
Добри, много си внимателна Simple Smile То все ще има някой да е недоволен от нещо.
Питките изглеждат страхотно!
Аз изпратих моята с кофичка и торбичка с бонбони и сладкиши  Crazy  Взе и паяжина с паяци да украсяват стаята.
Тази година костюмът е семпъл- само маска, наметало и малко червило.
Миналата година в последния момент си хареса една рокля по интернет и като пристигна три дена й нашивах цветя и я преправях, защото се оказа леко широка.

Сиела ще имат 50% намаление на техни и на Deja Book книги на 1ви ноември.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 08:42 от Пролетен дъждец

# 429
  • София
изпратих детето с панер "тикви"  Laughing -  обикновени содени питки с форма на тиква и по една картичка за всяко дете.
надявам се да няма недоволства от родители, все пак не са сладкиши.
картичките всяко дете може да оцвети или надпише или да направи каквото иска.

Скрит текст:
на хелоуин се гонят бесовете  Peace в класа има какво да се гони

питките са нещо такова  Blush дръжката е от кашу, предупредих госпожата, дано няма дете с проблем

А, и аз искам такива, дай подробна рецепта. Ама подробна, като за човек, дето и супа може да загори (аз). Моля.

# 430
рецепта за содена питка ли? или как се оформят като тикви?  Grinning

содената питка:

Скрит текст:
кофичка мляко, чаена лъжица сода, 1/2 кафеена лъжичка сол (ако слагаш сирене може да я пропуснеш или намалиш) 1 яйце и един белтък, жълтъка остава за намазване.
добавя се брашно и се бърка с лъжица, след като стане достатъчно твърдо се меси и се добавя брашно до средно твърдо тесто - да не се лепи по ръцете, но и не е много твърдо за месене.

прави се на "фитил" и се реже на равни части. оформят се като топчета, мажат се с жълтъка, и се пекат на 200-230 градуса до покафеняване на страничната част на топчето.

за да станат "тикви" е добре топчетата да са по-малки .
всяко се притиска леко отгоре. с нож се резва отстрани, но не до центъра, в средата се притиска с пръст и в ямката се бодва едно кашу за дръжка. виждала съм и с карамфил, но тази подправка ми е силничка и не я използвам.
при печенето леко втасват и там, където са резнати се получава "тиквен" вид.

мазането с яйце направих два пъти, веднъж при слагане във фурната и втори път, когато бяха готови - за да имат по-тиквен цвят  Blush

# 431
  • Sofia
Аз хапвам тиква с крем"карамел", влизам тук и гледам тиквени питки... тиква, тиква...  Laughing 
Добра и проста идея, Добри, мерсаж!  Hug

# 432
  • София-Младост
Благодаря за пожелания за моят младеж!
Питките са страхотни st. Dobri , в няколго блога ги гледах, може утре да направя и аз едни подобни вкъщи. За дръжка видях и вариант със солета Simple Smile Идеята ти е страхотна, не мисля, че ще е проблем за някои от родителите, но знае ли човек. Това че аз не празнувам Хелоуин, не значи че ще ме обиди, ако в училище децата се почерпят Simple Smile Вчера една девойка в рейса пътуваше "маскирана" като котка... говори по тел. с приятелка и и казва "чакай само да си оправя опашката" Simple Smile))) Видях, че е от 51 СОУ, вчера празнували празника, защото се пада в събота.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 11:03 от Ала-Бала

# 433
аз не разбирам защо трябва така настървено да се мрази, ненавижда, отрича категорично и т.н. и т.д. всичко, което е ново и различно, но хора всякакви.  Hug

Скрит текст:
католици сме, но нищо религиозно не виждам в този празник. още повече, че той май е започнал като келтско-ирландски Blush

попаднах на това http://www.kolonkata.info/2015/10/helouinski-zabavlenia-za-deca.html  Peace може да е полезно на някого  Peace
на нас най-близо ни е МОЛ Сердика и Скай сити, но не съм сигурна, че ми се иска да се бутаме.

и един въпрос. някой виждал ли е Букварино? мнения?
като че ли ми се иска това да е подаръка за деня на Будителите, но не съм съвсем сигурна за каква възраст е.
дори и да закъснее подаръка няма да е страшно, тези дни ще си купим книга подарък за отлично справяне с проблем в училище  Blush

Скрит текст:
иде ми да разцелувам класната.

# 434
  • София
рецепта за содена питка ли? или как се оформят като тикви?  Grinning

содената питка:

Скрит текст:
кофичка мляко, чаена лъжица сода, 1/2 кафеена лъжичка сол (ако слагаш сирене може да я пропуснеш или намалиш) 1 яйце и един белтък, жълтъка остава за намазване.
добавя се брашно и се бърка с лъжица, след като стане достатъчно твърдо се меси и се добавя брашно до средно твърдо тесто - да не се лепи по ръцете, но и не е много твърдо за месене.

прави се на "фитил" и се реже на равни части. оформят се като топчета, мажат се с жълтъка, и се пекат на 200-230 градуса до покафеняване на страничната част на топчето.

за да станат "тикви" е добре топчетата да са по-малки .
всяко се притиска леко отгоре. с нож се резва отстрани, но не до центъра, в средата се притиска с пръст и в ямката се бодва едно кашу за дръжка. виждала съм и с карамфил, но тази подправка ми е силничка и не я използвам.
при печенето леко втасват и там, където са резнати се получава "тиквен" вид.

мазането с яйце направих два пъти, веднъж при слагане във фурната и втори път, когато бяха готови - за да имат по-тиквен цвят  Blush

Не-н. Дай, моля те, като за полу-идиот, не като за човек, дето знае какво прави. Кажи колко брашно и т,.н - като да сложа всичко в машината за хляб и да ми забърка тесто, аз съм доказан некадърник в месенето., На ръка до момента само тухли 1ца съм постигала. После, ясно, отделно се пекат, ама все пак... И после, кога се режат? Преди печенето, или след втасването, или?

Аз не мразя, отричам и т.н. - просто не е сред празниците, които лично отбелязвам. Не ми пречи, когато друг го прави - по същия начин не бих подготвяла Великден или Рамазан Байрам, но с удоволствие бих си хапнала яйце или сладичко, когато друг ги подготви и ме покани / почерпи. Обратно, когато аз правя бурмоликус за Песах или сладки за Ханука, почерпвам приятели и хлапета.

Общи условия

Активация на акаунт