ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 373
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ала-Бала, Честит рожден ден на младежа и от мен.

Моя си хареса Драконология за подарък.
https://www.helikon.bg/books/2/-%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D … 11.html#book_info
В момента е на вълна дракони. Сглобява от хартия. Рисува.

Аз пратих бонбони. Децата се радват на хартийките, половината няма да хапват, защото им е забранено.  А моичкия се радва, че ще подарява. За мен това е по- важно.

Питах съседите,които знам че празнуват. Но няма да са в София. Има доста семейства с дечица във входа, но според тях повечето не празнуват. И миналата година техния малчуган е бил разочарован. Май ще четем goosebumps.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 11:29 от mmm_

# 436
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Laughing содена питка не втасва. в машината за хляб не съм опитвала да я правя по същата причина.

разбъркваш с лъжица, после домесваш с ръце.
щом стане тесто, дето не ти остава по ръцете и оказва еластична съпротива  Whistling , когато се опиташ да го оформяш - веднага режеш на парчета и пъхаш във фурната. бърза работа е Simple Smile

колко брашно... ами зависи. днес отиде малко повече от половин килограм. на почти пълна кофичка мляко и две яйца. утре количествата няма да са тези, защото яйцата ще са по-големи, млякото по-рядко... ще сложа и сирене...

Hug май ще е по-добре да организирам среща и да почерпя, отколкото да се правя на шеф-лектор  Blush

мммм, имаме повечето от тези. сега съм му обещала Магологията  Crazy магьосниците и драконите са ни любими. като първи заместващи са динозаврите  Peace ооо, и древен Египет

# 437
  • София
Laughing содена питка не втасва. в машината за хляб не съм опитвала да я правя по същата причина.

разбъркваш с лъжица, после домесваш с ръце.
щом стане тесто, дето не ти остава по ръцете и оказва еластична съпротива  Whistling , когато се опиташ да го оформяш - веднага режеш на парчета и пъхаш във фурната. бърза работа е Simple Smile

колко брашно... ами зависи. днес отиде малко повече от половин килограм. на почти пълна кофичка мляко и две яйца. утре количествата няма да са тези, защото яйцата ще са по-големи, млякото по-рядко... ще сложа и сирене...

Hug май ще е по-добре да организирам среща и да почерпя, отколкото да се правя на шеф-лектор  Blush

Хм, не, по-добре да ни дойдете на гости и да проведеш кратък обучителен курс на място... Щото ти хубаво ще почерпиш, а следващия път като ми се прияде?  Wink По-добре въдица и обучение отколкото риба...

# 438
не си слагай таралеж в гащите

# 439
  • София
Няма страшно - имам си един таралеж, клетката му е достатъчно голяма, ще приюти и този от гащите...  Joy

# 440
  • София-Младост
Ето ти и сладък вариант, ако се пребориш със страха от месене:
http://tania-goleva.blogspot.bg/2013/10/blog-post_11.html

Моят е фен на всякакви драконологии и всичко за динозаврите. Имаме 5-6 такива тухли логии...на мен лично са ми крайне неинтересни, но той доста неща научи от там, писмото на инките, маите...не знаех, че е запомнил нещо, докато не започна да изпитва един колега в офиса веднъж  Mr. Green Щом е енциклопедия и нещо с факти няма проблем приема се.
Докато всяка друга прочитна литература му е скучна Sad

# 441
някой ден ще снимам стената на неговата стая  Laughing

купища листове А4 с всякаква информация, зависи какво го е теглило в момента.
последно беше  добавил лист със саморъчно нарисуван велоцераптор, с пълно описание на размер, ареал, хранителни и други навици...

добре, че се научи да рисува на листове и да ги лепи на стената или да ги забожда с карфичка. че в стария апартамент караше направо на тапетите.

Crazy така си имаме напълно оборудван пътнически салон на самолет, с тоалетни, аварийни изходи, илюминатори, през които даже се виждат крилата...  Crazy

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 14:15 от st. Dobri

# 442
  • Sofia
Моето ще си изкара една ваканцийка другата седмица. Снощи се оплака от гърло и днес няма апетит (те това за сефте се случва)... прибрахме се и легна да спи.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 14:21 от Morena

# 443
някой ден ще снимам стената на неговата стая  Laughing

купища листове А4 с всякаква информация, зависи какво го е теглило в момента.
последно беше  добавил лист със саморъчно нарисуван велоцераптор, с пълно описание на размер, ареал, хранителни и други навици...

добре, че се научи да рисува на листове и да ги лепи на стената или да ги забожда с карфичка. че в стария апартамент караше направо на тапетите.

Crazy така си имаме напълно оборудван пътнически салон на самолет, с тоалетни, аварийни изходи, илюминатори, през които даже се виждат крилата...  Crazy

Снимай, моля велоцераптора.

# 444
ще снимам  Peace

довечера ще вземем Буквариното  Blush ще мога да кажа дам лично мнение по-късно Simple Smile подозирам, че ще се чете до късно тази вечер  Blush

# 445
  • София
Щом има и други любители на дракони да споделя и този

http://www.paperworld-bg.com/product/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD

Малко е скъпичък, но направен е много хубав. Дано и нашия стане хубав, че е и доста голям.
Разбира се има и по- евтини модели.

# 446
Щом има и други любители на дракони да споделя и този

http://www.paperworld-bg.com/product/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD

Малко е скъпичък, но направен е много хубав. Дано и нашия стане хубав, че е и доста голям.
Разбира се има и по- евтини модели.

Peace на вълна 3Д пъзели бяхме преди 2 години, може и повече  Peace
първият беше в една книжка с приказка за дракони и храбри принцове, нещо като приложение - 3Д макет на замък.
направихме го, той от радост се разподскача наоколо, падна и го смачка  Crazy

имаме си наклонената кула, партенона, вятърна мелница, кобра някаква, пепруда...
повече си харесва тези от дървени плоскости.
по-издръжливи са  Peace

# 447
  • София

Да се оплача - тази книга, Тайнственият път, от как ми я казахте я преследвам и... никъде, ама никъде я няма! Навсякъде е продадена...  Cry Cry Cry Ако някой случайно я срещне някъде (да е налична), моооооля?....

# 448
  • София
Това е наистина хубаво направено.
За разлика от 3Д пъзелите, които сме купували.
А имаше и хартиени български забележителности, които също не се прегъват добре и не съвпадат.
За съжаление, при нас тази мода не отминава вече четвърта година.
Ако не взема нещо периодично, сам си прави моделите. А те са наистина ужасни. И не мога да го обидя, да ги изхвърлим.

# 449
Аз съм на вълна английски, че ни е голяма мъка четенето, да не говорим писането  ooooh!
Попаднах в нета на 7 фонетични работни книги Jolly Phonics Workbooks. Има ги в pdf формат за сваляне. Реших да ги модифицирам малко, че да не принтирам близо 200 страници. А и добавих редове за упражнения.
Книгите са стари, но доста добри. Звуците са разделени в 7 групи, съответно книги:
1. s a t i p n
2. c/k e h r m d
3. g o u l f b
4. ai j oa ie ee or
5. z w ng v oo
6. y x ch sh th
7. qu ou oi ue er ar

На една страница съм събрала две, ще ги разрязвам с ножица  Crazy Качеството не е много добро, ама за толкоз пари толкоз  Mr. Green
http://dox.bg/files/dw?a=4fd5b059a0

Общи условия

Активация на акаунт