ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 469
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • В светлината на слънцето
Рони, благодаря. Hug Вярно, че беше писала за Дима стил. Peace И аз съм от алергичните към метали. По тази причина не нося часовник. Навремето така ми стана на мехури ръката, тъй като беше паднало някакво покритие на часовника и получих зверско възпаление. Още имам лек белег на ръката - едва забележим, само аз си го виждам и знам, но пък ми напомня да не нося часовник.  Thinking

# 196
Добро утро ,

и у нас се опитваше политика за прокарване за продупчване на уши за обеци .

Няма значение какви с обеците ,а да имала дупки за обеци . Смятам ,че е доста малка за постоянни украшения ,грим и лак за нокти и тя ми знае мнението .А  и в у-ще не се позволяват украшения /бижута и грим/лак освен за Хелоуин примерно и ще се доизясняваме май пак.

Ще говоря с нея за да разбера дали го прави заради това,че някой вече има обеци и иска и тя или има друг мотив ,за който да направя изключение у дома само .

# 197
Аз на дъщеря ми няколко пъти отказвах и й казах, че когато стане в съзнателна възраст, тогава да преценява дали иска да има дупки по себе си. Сега склоних за ушите, защото вече може да направи сама такава преценка. Но само за ушите.  Naughty

# 198
Аз на дъщеря ми няколко пъти отказвах и й казах, че когато стане в съзнателна възраст, тогава да преценява дали иска да има дупки по себе си. Сега склоних за ушите, защото вече може да направи сама такава преценка. Но само за ушите.  Naughty

Аз съм строга , мисля ,че го писах вече и съм така за повечето неща ,ушите са просто от неделя и са ми пресни.

Преди месец искаше да я запишем в списъка за Първо причастие ,но и отказахме като обяснихме защо а то е ,защото смятаме че религията трябва да се избере на съзнателна възраст и попитах за мотивите и.  Не бяха продиктувани от вяра естествено ,а от това ,че искала и щяла да опита пасхата или хляба за причастието ...
Предложих и да идем на църква и да опита там хляба като си запалим и някоя свещ и дотам беше с желанието за Първото причастие.

# 199
  • София
Моя приятелка продупчи ушите на дъщеря си като беше още на година, година и половина. Почти не е плакала и не е имала проблеми. Вече е ученичка и си има обеци и не виждам нищо ненормално в това, т.е. не го приемам като носене на пръстени, гривни и пр., даже са ми сладки. Но го казвам от позиция на мъжка майка, де, не знам ако имах дъщеря дали щях да мисля така.  Hug

# 200
Моята дъщеря също носеше обици, но престана. То вече лицето не й се вижда от коса, та камо ли ушите.
Аз пак си отвисявам да чакам малкия от плуване, добре че има мол до басейна. А преди да тръгнем, тествахме с каката хелоуински гримове и сега се чудя дали си изтрих добре моя - дано да съм. Не стига грим, ами и с брокатен спрей се пръсках по косата, ужас някакъв. Някакво момче си забрави картата в банкомата пред мен, та го подгоних и му я върнах; кой знае какво впечатление съм възпроизвела.

# 201
  • София
Оф, и Сашо гони котките из селския двор със светлинен меч цяло лято.  ooooh!

Нищо, те нали са с по 9 живота, все им е останал по някой.  Joy

При нас е лудница, покрай този екс-фактор няма лягане вечер, не  можах да го откъсна моя син от телевизора. Днес сигурно е спал в училище.

Не го знам този фактор от колко часа е. Врячо си ляга към 12 - или малко преди 12, ама не много - в дните преди училище... И става в 6.20, аз умирам за сън, то горкото как я кара не знам - но не може да заспива по-рано (разбирам го, и аз много не мога)...

# 202
  • София
Някакво момче си забрави картата в банкомата пред мен, та го подгоних и му я върнах; кой знае какво впечатление съм възпроизвела.
Със сигурност са весели. Grinning
Аз бях уморена, като се прибирахме и гледах като бурсук. Определено няма да се питам, какво впечатление съм оставяла, хората се стряскаха когато ни се срещаха погледите. Ами да не ме гледат пък. Wink

Много се надявам моичкия да не реши да си сложи обеци. Особенно от онези големите, мъжките.

Ляга си в девет и половина през седмицата. Иначе седи до късно.

# 203
Оф, таз пуста английска азбука няма запомняне! То песни в ютюб, то повтаряне и пак 1/3 от буквите ги омотава. И реда им бърка. Видях се в чудо и реших да спретна няколко помагала. Едва ли някой тук ще има нужда от тях, но ги споделям. Така и така съм ги направила.
http://dox.bg/files/dw?a=88997d2cb0 - картончета с букви за изрязване и игра. В свободната част на листа сложих и самата азбука в мини вариант, да я има под ръка. Как играем: 1. редуваме се да теглим от обърнатите надолу картончета и трябва възможно най-бързо да кажем коя е буквата; 2. подреждаме разбърканите букви в реда на азбуката.
И две презентации с азбуката имам. Първата може да се допълни в частта с имената:
http://dox.bg/files/dw?a=a820d9ba90
http://dox.bg/files/dw?a=ca1a805ff5

# 204
Хайде и аз да се изкажа по въпроса за обеците.  Peace
И аз пробих учите на дъщеря ми преди 6 месеца - тя беше на 10 месеца. Въобще не разбра какво става. Първоначално беше с медицински обеци (около 2 месеца), а след това - до момента е със златни. Не и пречат, не я дразнят, нито ги пипа, нито ги дърпа. Защо ги пробих ли? Първо, защото на мен са ми ги пробили като малка и не съм имала проблеми, а братовчедки около мен - с пробити уши като тинейджърки - имат постоянно болки, забирания и т.н. Освен това малката се роди и все още е с много малко коса и предвид факта, че прилича на батко си на 100% - вече не я бъркат за момченце, нищо, че количката е синя.  Mr. Green

# 205
Аз съм против обиците по две основни причини - една обективна и една субективна. Обективната: не е въпросът в това дали и колко ще боли и как ще се възстанови, а в това, че след време тя може да не желае да има дупки на ушите и с право би ме обвинила, че съм взела решение без да има правото на лично мнение. Всички знаем, че модата се мени и върти. Не се знае дали след време ще бъде модерно. А дупките ще стоят. А може изобщо да не иска да носи такова нещо. Затова - когато сама може да прецени естетическата стойност и действително ги иска. Аз в късни години си пробих ушите - сама отидох. Никакви проблеми нямах. Субективната причина - с предварително извинение към всички, но така на мен ми изглежда... ами много ми е селско, това е точната дума, като видя малко дете, още бебе, с обици на ушите. Ами... не! Sick Пак се извинявам - лично мнение. Peace

# 206
С това мнение съм на 100 % с Лулумба .  bouquet

Letsgo , защо им е да научават реда на азбуката ? Ако детето разпознава фонемите и самите букви от азбуката това ,че не знае точния словоред не е толкова важно според мен .  Peace

Пробвай с най-елементарната песничка за буквите "A.B.C.D. ..."

# 207
Аз не мога да си представя девойка/жена без обеци( за бебета-да ,излишно е). Дори и да не иска да носи след време ( не знам да е имало някога такава мода за неносене на обеци) ,  все пак дупките са незабелижими , (не е татус). Преувеличени ми се струват тези притеснения ,че едно 8 годишно момиче може да носи бижута.  Да не би сами да си ги пазаруват обеците , едва ли ходят някъде сами и не ги виждате как излизат нагласени.

# 208
Аз не нося обици Simple Smile Преди много носех, но сега ме дразни да имам нещо на ушите си.
Мен дупките не ме притесняват, нито че след време може да каже, че не е трябвало да й ги пробивам. По-скоро ми е грозно малки деца с обици, а и по меката част на ушите има много акупунктурни точки и затова може би е хубаво да се отложи пробиването.
Иначе аз много добре помня как пробиха моите. Прабаба ми на село ме заведе при друга баба, която ми ги проби с игла за шиене. Ако щете вярвайте, но тази игла я помня като от най-големите за шиене, направо огромна. Тя най-вероятно не е била такава, но заради шока така ми е останало.

Щерката отдавна иска обици и вече съм обещала да пробиваме ушите. Само трябва да се наканя да я заведа в салона, който препоръча Роник.

# 209
  • Варна
Да си призная и аз не съм фен на украшенията на малки деца. Виждала съм момченца със златни ланци и гривнички Sick. Момиченце с обички сякаш ми е пО ОК... Но пак се въздържах до сега. Обаче от известно време периодично подхваща темата девойката и то най-вече защото всичките й приятелки (наистина без изключение) вече имат обеци - коя от бебе, коя от скоро, но са всички. И тя нали да не остане назад... Пък и си ми е кипруша, признавам, обича да се оглежда, да се кичи с разни неща. Майстори си герданчета, гривнички, фибички и шнолки... Още пазя спомен за това как в истеричната възраст (при нея между 3 и 4г) настояваше да ходи на градина с гердан от сламки, който си беше направила сама и беше много горда... Колко рев изрева, че не я пускам така Cry
Днес ще имат самостоятелна работа по Развитие на речта. Не ми е ясно какво ще има на нея, но пък Дребната каза: "Спокойно, маме, ще се оправя!", което май най ме тревожи Joy

Общи условия

Активация на акаунт