ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 385
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Именно,
но милинкия много иска да е като скелет. И костюм си купи със спестени парички. И бонбони да раздава е купил. Само грим не си купи и ме помоли да му дам от моя. Той няма да стане, ама ...
Направо ми е мъка, какво разочарование ще бъде, като мине по съседите и никой не празнува.
А той се е наточил да обикаля до полунощ.

Парички и моя намира редовно.  Но не в училище и обикновенно са до 1лв. Като казвам редовно поне два пъти в седмица. Не търсим собственик. За портмоне с документи съм обяснила.

# 391
Хелоуин и аз не почитам, но децата искат. Украса няма да правя, но децата от седмица плануват как ще се облекат.
Направо ми е мъка, какво разочарование ще бъде, като мине по съседите и никой не празнува.
А той се е наточил да обикаля до полунощ.

Около нас има няколко деца, с които моите деца си играят. Разбрахме се с родителите да обикалят на групичка по нашите къщи. Аз съм предупредила, че бонбони не раздавам, само ябълка и нещо дребно още ще измисля  Naughty

# 392
  • Sofia
.... и нещо дребно още ще измисля  Naughty
При нас до сега не са идвали деца и не очаквам, но за всеки случай, ще гледам да намеря време да направя сладкиш или сладки някакви.  Thinking

# 393
По принцип и в Канада не празнуват всички .
Само къщите ,на които е светната външната лампа над входната врата и тези с украса отвън се посещават за бонбони .Другите се подминават .

Скрит текст:

Купата за раздаване на лакомства и купите със събраните лакомства .Събрахме две пълни и още имам пакетираните неща от миналата година ...никой не ги яде у дма точно тези .

Като гледам на сегашната ни улица ще са много малко къщите с посещения,а в предишния квартал бяхме повече хора с деца и си личеше седмица предварително по украсите .  Peace

# 394
  • Sofia
Оо, хубаво е, че има подсказка. Simple Smile Няма начин да те притеснят неподготвен.

# 395
  • София
На мен купешките празници, като започнем от Св. Валентин и особено пък Хелоуийн, са ми много лицемерни, консуматорски и дори противни Simple Smile Бойкотираме Хелоуийн, откакто преди няколко години започна набиране на популярност в България, и никога не сме го празнували. Не отварям на съседчетата на 31.10 вечерта, сори Simple Smile (живеем в апартамент и няма как да си загася лампата, че да ги сигнализирам)
На децата съм обяснила, че ако искат да са караконджули, ще направим кукерски костюми и ще се влеем в някой кукерски събор Simple Smile

# 396
rally, децата много се впечатляват от кукери и би било чудесно да имат по-достъпна възможност да станат съпричастни и към този обичай, но уви.

Хелоуин вкъщи абсурд да не отбележим. Голяма радост носи дълбаенето на тиквения фенер и маскирането. Преди няколко години и аз се бях маскирала, в конкретния случай само гримирала. Мина вечерта, свалям аз грима, малкият ме вижда без грим и изтърсва "Мамо, сега си по-малко страшна"  Mr. Green

# 397
Ако зависеше от мен, почти нищо нямаше да празнувам, но децата се радват. Бонбони купуваме вече три дена подред по малко след училище. Имаме едно магазинче до нас специално за сладкиши и като правим вечерната разходка, минаваме от там за по нещо.
Миналата година искаше да обикаля с едни съседчета, но не са ни много близки и докато се приберем, бяха обиколили.
Тази година може да имаме дете на гости с приспиване и евентуално двете ще обикалят в блока ни. Дано не се разочароват много, тъй като едва ли много хора ще са подготвени. Вкъщи вече има паяжини и паяци, едно бухалче и два черепа  ooooh! Гробове ми се струва прекалено и не бих позволила.
Тиква откровено ме мързи да дълбая, но ще се прежаля ако много настоява. Гледах някаква идея с формички за сладки се пробива кората.

Луси, браво на отбора и за състезанието!
Благодаря за граматиката! Погледнах нещата за времената и ми се сториха като за нашите деца.
Разпечатах два листа за проба, но аз ли съм дърта вече, много дребен ми е шрифта.
То явно проблемът е в мен, защото и в училищната граматика ми се струва дребен Thinking  search

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 23:18 от Пролетен дъждец

# 398
  • София
Няма такова нещо като хелоуин край мен. И петък 13ти не отбелязвам...  Mr. Green

# 399
Аз може би се вдетинявам прекалено, но всеки празник, който се харесва на децата, се празнува у нас. Животът е твърде кратък, за да се взима човек прекалено насериозно.

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 23:50 от Анонимен

# 400
Нещо подобно си мислех тези дни. Спомних си като дете как правех сладки с баба ми, как дупчехме с перфоратор листи с братовчедка ми, за да събираме кръгчетата от продупченото за конфети по Коледа, правехме разни капани-изненади и всякакви такива дреболии, които сега са ми много досадни. Затова си ревизирах малко нагласата и гледам да не потушавам вълненията на детето. Може пък точно това да са нейните хубави спомени след време.

# 401
Хелоуин не ме вълнува ,бих казала, че даже ме дразни истерията с него. Децата ми също не го отбелязват. Помня ,че баткото правеше някакви проекти когато посещаваше Британика и до там стига нашето отразяване на този празник. Нито купувам или приготвям нещо ,никой не ми е звънял . Не страдам ,че ощетявам някого ,защото интересът от страна на децата ми е нулев.

# 402
  • на Мелмак
Моите искат единствено бонбони с очи - ще ходим до Лидл да видим дали има останали  Grinning
На мен не ми пречи това , но наистина нямам нищо за почерпка , а и моите нямат мераци да обикалят.

Бети вече има карта за Столичната библиотека , взела си е 2 книги , чете ги , защото ще ме води да ги връща и да вземем други  Grinning
Водиха ги в понеделник - много доволни  Grinning

Снощи получих картичка с хелоуински мотив от нея - с фраза - "Какво зготви?" - имаше такъв въпрос към един прилеп.
Нищо ,че има 6 - ица.

# 403
Моята пък е силно развълнувана и от седмици се "готви" за празника. Аз също не го харесвам, но напоследък все повече хора го отбелязват. За жалост в нашата кооперация няма други деца, за да обикаля за бонбони, но пък сме закупили от Лидълските...Много ми хареса и изцяло заставам зад поста на Люси, че щом е забавно, приятно и с положителни емоции за децата, защо пък не.
Детето казва, че и в училище се обсъждало кой как ще се маскира и прочие, а миналата година класната им беше дала някакви занимавки за рязане/лепене тематични и ги беше черпила с бонбони маршмелоу.

# 404
Щях да пускам един линк за английския език и забравих. Има много добри видеа за начинаещи дребосъци.
http://www.multimedia-english.com/

Общи условия

Активация на акаунт