ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 349
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Сисето, честит ти рожден ден! Да си здрава, много късмет и щастие!

# 511
Жас, гледам, че държи молива като Гушкан.  Wink

Колко му се карам, но така се научи и няма оправяне.

Ето теста решен, отне му около 20 минути:

Може и да има грешки, не съм го проверявала, защото готвя и пиша във форума.  Joy

# 512
  • Sofia
Аз отдавна не коригириам това писане, безмислено е.  Crazy
Иначе и аз като теб правя (готвя и надничам във форумите и насам-натам).  Blush

# 513
  • София

sise_to, честит рожден ден, много здраве ти желая, и много спокойствие, тихи топли семейни вечери.

LUСY, не знам как точно съм си го представяла твоя син, но със сигурност не с металска фланелка. Впечатлена съм.

# 514
  • София
Благодаря ви за пожеланията!  bouquet

LUСY, синът ти определено има математическо мислене, браво! Моят абсурд да се справи с тези задачи, ама те и на мене са ми трудни.  ooooh!

# 515

LUСY, не знам как точно съм си го представяла твоя син, но със сигурност не с металска фланелка. Впечатлена съм.

Тази е от Хобит, не е метълска, но иначе много се кефи на тази музика. Той нали е по пеенето, три пъти седмично ходи на пеене и веднъж на пиано, сега иска ел.китара да му купя, да се учел.  hahaha

# 516
  • Перник
sise_to, честито помъдряване! Да си жива и здрава!  bouquet

LUСY, браво на момчето! Аз сериозно се затрудних със задачките, да не говорим, че не помня какво беше факториел  Embarassed

# 517
Факториел научи какво е от сестра си, докато тя му обясняваше някакви комбинации. А тази задача с умножението в по-опростен вид я бяха дали на Предизвикателство за второкласници в Детска академия и там се беше чудил 100 часа как да я реши, беше сметнал до 720, за да види, че последната цифра е нула.
Но там пък дават невъзможни задачи, например ето една за 2 клас - колко цифри са необходими за номериране на страници от първа до 168-ма?

# 518
  • София
sise_to, честито помъдряване! Да си жива и здрава!  bouquet

LUСY, браво на момчето! Аз сериозно се затрудних със задачките, да не говорим, че не помня какво беше факториел  Embarassed
Не е нужно да се помни и дори знае. Обяснено е в условието. Peace,

# 519
  • София
Факториел научи какво е от сестра си, докато тя му обясняваше някакви комбинации. А тази задача с умножението в по-опростен вид я бяха дали на Предизвикателство за второкласници в Детска академия и там се беше чудил 100 часа как да я реши, беше сметнал до 720, за да види, че последната цифра е нула.
Но там пък дават невъзможни задачи, например ето една за 2 клас - колко цифри са необходими за номериране на страници от първа до 168-ма?

10. Ако ще се номерират по десетичната система, де.
Това ми прилича повече на задача - уловка, отколкото на задача за събиране.
Не че ако е задача със събиране е толкова сложна - страница с номер 0 няма, така че 9 броя за страници от 1 до 9, 100 броя - за от 10 до 99 и още 68, значи, 177 на брой цифри (може и да съм забравила или добавила някоя, ама ме мързи да проверявам). Не съм убедена, че Врячо ще се сети (по-скоро не, но трябва да го пробвам), въпреки, че миналата година беше правил някакви задачи със страници, но... със сигурност не е абсурдно сложна задача за дете 2 кл., с математически наклонности, че и посещаващо курсове (ДА).

ПП
ВСЯКО число, каквото и да е то, умножено по 10, 100 и т.н. дава число, завършващо на 0.
Ха сега някой да ми каже как да вкарам това просто правило в главата на Врячето. Щото то като правилото за неудареното и в думата... понякога се проявява, но понякога си остава в леглото да спи...  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 11:53 от katiABV

# 520

10. Ако ще се номерират по десетичната система, де.
Това ми прилича повече на задача - уловка, отколкото на задача за събиране.
Не че ако е задача със събиране е толкова сложна - страница с номер 0 няма, така че 9 броя за страници от 1 до 9, 100 броя - за от 10 до 99 и още 68, значи, 177 на брой цифри (може и да съм забравила или добавила някоя, ама ме мързи да проверявам).

кати ти се улови Simple Smile
1 до 9 - 9 Цифри
10 до 99 - 90 х 2 = 180 Цифри
100 до 168    - 69 х 3= 207 Цифри
общо 396 цифри

# 521
Точно, двуцифрените са 90 бр.
Иначе наистина е подвеждаща, трябват  9.1+90.2+69.3 цифри.
Но за да се решават такива задачи във 2 клас, трябва да са минати читанките за 3-4 клас.

# 522
  • София

Е, аз мислех, че е уловка, но няма значение - все пак, умножението по 2 и по 3 може и със събиране да се реализира, ако детето не се чувства уверено в умножението (или възрастния, в моя случай...  Mr. Green). Не е чак толкова стресираща задача. И по-засукани сме срещали...

# 523
katiABV, задачата е давана на 30 май, когато второкласниците вече са минали таблицата за умножение  Peace, и да, може да сборува, факт. Все пак е математическо предизвикателство, състезание.
Да спрем мат спама;)

# 524
Това не е спам. Свързано е с второкласното учене.  Laughing По- добре тук, отколкото да се занимава цял форум с нашите задачки. Peace

Общи условия

Активация на акаунт