Боледуване на децата ни - тема 29

• 52 336
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
При предната липса знам, че слагаха тетраксим (предвиден на 6-годишните) и отделно другата ваксина за липсващата съставка, забравих коя беше. А това го разбрах, защото поради тази причина зачезна и Тетраксим, който ние трябваше да сложим.

# 616
  • София
Малко оф топик, но гледам, че сте засегнали темата. На дъщеря ми не са сложили последния Пентаксим, заради боледева неато й...Някъде бях чела, че не се слага ако детето е навършило две години. Знаете ли нещо по въпроса?

# 617
Е, в момента липсва и ваксината за шест-годишни.
Силве, преди две години го гледах от първия ред филмът с отитите. Имаше течност и тя правеше животът на всички ад. При температура под 10 градуса си извеждах детето с шапка на главата, пазейки уши. И това не помагаше. За 2 месеца 5 отита. Бях откачила и все така не добре закачена си живея.  Tired

# 618
  • Варна
Малко оф топик, но гледам, че сте засегнали темата. На дъщеря ми не са сложили последния Пентаксим, заради боледева неато й...Някъде бях чела, че не се слага ако детето е навършило две години. Знаете ли нещо по въпроса?
Дали не го пишеше в листовката, и аз съм го чела някъде...
Силве,
оххх, бързо оздравяване на малката буболечка!

# 619
  • На брега на реката
Преди малко и на мен ми казаха подобно нещо. Отивам да чета и в листовката. Щото моята направи 2. Аман!

# 620
Преди малко и на мен ми казаха подобно нещо. Отивам да чета и в листовката. Щото моята направи 2. Аман!
Е що аман...тъкмо няма да я слагаш. Не виждам нищо лошо аз.. Peace

# 621
  • София
Е що аман...тъкмо няма да я слагаш. Не виждам нищо лошо аз.. Peace

Аз също не искам да я слагам, но си мисля, че педиатъра ще настоява. С детската градина не знам как стои въпроса. А аз така като гледам не виждам скоро да напълно здрава.

# 622
момичета, благодаря ви за подкрепата.  Hug
аз си действам по редвния път при отитите - с капките и с нурофена. притеснява ме обаче, че нурофенът много товари бъбреците. давах го 5 дни, след това имахме пауза от 5 дни и сега пак го започнах заради болката (иначе темп няма) и ще го продължа поне 3-4 дни. мислите ли, че може да навреди? педиатърът не ми вдига, затова питам и тук, някой ако може да сподели повече инфо.

# 623
  • На брега на реката
Защото си е реимунизация и едва ли е нещо излишно. В листовката нищо подобно не пише. По коментарите в сайта на фрамар съдя, че информацията за неслагането на ваксината над 2 годишна възраст е недостоверна. Ама вече и аз не знам на кого да вярвам.

# 624
  • Северозапада
Както писах, на дъщеря ми и сложихме последната доза Пентаксим на 2 г. и 3 м.

# 625
Защото си е реимунизация и едва ли е нещо излишно. В листовката нищо подобно не пише. По коментарите в сайта на фрамар съдя, че информацията за неслагането на ваксината над 2 годишна възраст е недостоверна. Ама вече и аз не знам на кого да вярвам.

На доверен педиатър Peace

# 626
Силве, всяко лекарство товари организма. Но и да оставиш с болки детенце пак не става. В случя претегляш плюсове и минуси. Но друг вариант какъв виждаш? Без нурофен много ли я боли? Confused

Аз май месец ела да видиш как натрових моето с Панадол/нурофен на всеки 4 часа, в продължение на 5-6 дена, че и Хексалгин хаквах. Sad Но прецених, че по-добре температуропонижаващи, отколкото ФГ..
И тогава ми вдигаше едни температури над 39 градуси...как не се изпържи това дете, ама оцеля...

Та дали нурофен ще даваш, или орален АБ, все товари нещо. Но като са болнички, няма как... Tired

Направо орален АБ замисляла ли се дали е удачен във вашия случай? Да изтрепите гадините поне до крак Thinking С капки ще стане ли работата....разбира се, ти си знаеш най-добре, не го разчитай като вмешателство, просто си разсъждавам на глас...Дофтора кво казва? Хич нямам опит с отити...

# 627
  • Варна
В листовката на Пентаксим пише, че последната доза се слага през втората година на детето. Това според мен означава, че се слага до 2-годишна възраст. Но дали е проблем да се сложи по-късно или е безсмислено нямам представа.

# 628
По-скоро безсмислено...според мен де.

# 629
Силве, всяко лекарство товари организма. Но и да оставиш с болки детенце пак не става. В случя претегляш плюсове и минуси. Но друг вариант какъв виждаш? Без нурофен много ли я боли? Confused

Не съм Силвето,но тя нали беше споменала,че Нурофена го дава най-вече,защото действа противовъзпалително в комбинация с капки и са преборвали отит по този начин....

Аз също не мога да споделя опит...Два пъти ми е правил отит-миналия ноември(да не чуе Дявола сега  Praynig ) и април като и двата пъти пи орален Аб,но при по-чести отити едва ли решението е всеки път Аб,по-скоро,ако скоро не е пило детето може да се опита,защото в случая от единия отит до другия е много малко времето  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт