Боледуване на децата ни - тема 29

• 52 336
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Да, и аз това имах предвид - че много време се влачи болничко детето. То тези два дена промеждутък чак не ги броя...Та затова и аз се чудех за орален АБ дали по-бързо ще тушира болката и възпалението, но нямам грам опит с отит наистина, затова все едно нищо не съм казала Mr. Green Embarassed

# 631
Тете, Яни, нямаме показания за аб (и по-добре) - чисто гърло и нос, няма темп, няма увеличена трета сливица, нито задържан секрет върху нея, засега не се вижда секрет зад тъпанчето. не знаем какво е това, чакаме, ама егати болезненото чакане.
ползвам нурофена заради противовъзпалителния ефект и заради болката, само капките не помагат за обезболяване, особено като легне. единственият начин да разберем дали има бактерия и каква, е да се направи парацентеза и да се вземе секрет от ухото, но на този ад не мога да се съглася доброволно.
бягаме от аб заради ограничения брой аб, които можем да ползваме (с алергии и непоносимост е, и то не толкова към аб, колкото към помощните съставки  ooooh!). и ние, и док се стискаме до последно, за да не развие резистентност при тоя ограничен арсенал за тежки случаи.

# 632
Да, разбирам. Но няма смисъл от тази тежка манипулация, май по-добре направо АБ...ако недай се боже нещо се влоши де, но съм сигурна, че няма Praynig
Мъчително е така, да гледаш детето ти да го боли.. Tired
Моят като кара дрисливия вирус, и като на втория ден писна, че го боли корема...майко, щях да се хвърля от терасата направо Crazy То халосия ли беше, незнам, помислих, че най-малко апандесит е възпалил Mr. Green Ужас, ужас...

Силве, дано мине и това. Hug Hug

# 633
Бързо оздравяване на всички болни.

Ние преди час се върнахме от Пловдив , та изписаха ни Ериус , Лимфомиозот хапчета /за 2 мес/ и Биозина да си продължим.

Унг каза,че всичко е наред ,даже днес си дойде и гласа на детето.

Лактофлор пием също за 10 дни.

# 634
Лисе,Лимфомиозот защо?А Лактофлор ти препоръчаха или по принцип си даваш?

# 635
Лисе,Лимфомиозот защо?А Лактофлор ти препоръчаха или по принцип си даваш?
Педиатърката напипа днес лимфни възли отново.
А лактофлора аз давам по принцип /и почива от приема също/ та сега настана време да давам пак.

Ашиа , Дев ,да преслушаха я разбира се ,днес пак  Peace

18 кг е 114 см Simple Smile

# 636
  • shumen
Ашиа,ние имаме баба и дядо,но и те работят.Затова се притеснявам като се разболее кой ще го гледа,а за гледачка не знам дали ще слуша,ако се наложи,че моя си е дивак.
Силве,да се оправя скоро малката кукла.
Лисе,браво на Габка.Добре си наддава и расте детето.

# 637
Благодаря ,момичета  Hug

Кашлицата не мога да я определя ,отначало беше кънтяща ,сега има наченка и на къртеща,изписаха ни Биокс Тими за нея.

# 638
  • София
danaeka, разбирам те прекрасно, и аз имам подобно притеснение и затова не мога да се реша дори да се върна на работа - моите са кротки, но са си трима малки дяволитковци. Дано не боледувате често!

Скрит текст:
Сори за спама, сигурно може да се намери детегледач, но си трябва търсене на подходящия човек. Имахме преди една жена на 40 г., която се грижеше за близнаците, преди да се роди малчо (понякога с по-успешен подход от мен Mr. Green). Сега съм с тримата сама на вилата - само вечер таткото се прибира. Доста ми е странно, макар че ми е и много приятно.

Да споделя на всички мами/татковци с деца, които имат ларингиална кашлица в момента - от пулмикорта при нас, като че ли, има малък ефект. Някак кашлицата започна да се втечнява, стана по-шумна и не така упорито заседнала в гърлото, както преди. Виждам и храчки. На мен това ми се струва като да е хубава промяна след дългото еднотипно бухане...

Биокс тими (от поста на малката лисичка) е сироп с мащерка, а един пулмолог по телевизията обясни веднъж, че има наблюдения, че градинската мащерка действа "доказано" благотворно на кашлицата - не зная дали го твърдеше на база клинични изследвания или просто има наблюдения върху контингента си (може и двете). На мен специално ми вдъхна доверие и започнах да давам чай с мащерка за кашлицата.

# 639
Ashia  ,благодаря за информацията.

Някой да знае колко време след отваряне е годен Ериус-а ?
Четох листовката и там пише - да не се използва след срока ,който е даден.

# 640
Лисе, най-вероятно можеш да даваш. Откога ти е отворен? Иначе това, което пише, е за срока на годност на лекарството..
На Ксизала по листовка - след отварянето пише 6 месеца годност. Но педи ми каза, че няма проблем да го давам и след тези 6 месеца..
Скрит текст:
веднъж ми го изписа, аз имах в хладилника, но 6 месеца бяха минали, обадих й се да попитам дали да купувам нов и тя категорично ми каза да не купувам и да давам, от този..

# 641
  • Северозапада
Някой да знае колко време след отваряне е годен Ериус-а ?
Четох листовката и там пише - да не се използва след срока ,който е даден.[/b]
Годен е до срока посочен на опаковката, дори да е отворен. Така ми отговориха преди време от аптеки "Фрамар". Бях пуснала запитване на сайта им.

# 642
Благодаря ви много за отговорите ,отварян е преди повече от 6 месеца,затова се чудех да купувам ли нов.

# 643
Момичета, колко време трябваше да се прави пауза при имуностимулантите? Въртят ми се 10 или 7 дена? Давах Марсианци имунофорте и не знам кога трябва да го започнем пак.

Ох, моята днес гъгне, дъгите са червени.

Силве, Лисичка и Тета, бързо оздравяване на децата!

# 644
  • Северозапада
Аз правя 10 дни. Чела съм някъде. Така напр. шишенцето Имунобор ми стига за 20 дни + 10 дни почивка = 1 месец. След 3-тото изпито шише се чудя дали да не направя по-дълга пауза, от 20 дни напр.

Общи условия

Активация на акаунт