Боледуване на децата ни - тема 29

• 52 328
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • На брега на реката
Лъки, ако често се повтаря, защо не пуснете една фекална проба. Иначе един по-дълъг пробиотичен курс помаго много, само диетата обаче не е достатъчна. Дано е от преяждане, все пак ако нещо пречи на коремчето, организма ще се помъчи да го изхвърли.

# 661
То много вируси,много нещо,повечето им деца от групата са болни , от 36 са само 10 в групата.
А който видя по улицата глас няма ...

Ужас ,просто.

Ние сме по-добре ,вече кашлицата е къртеща.

# 662
  • Варна
Дани,
ако моето го сваря да чака в коридора в 17,30, особено ако е редовна картинка ще вдигна патърдия голяма. Това е пълен абсурд.
Лисе,
радвам се за вас!

# 663
момичета, благодаря ви за подкрепата.  Hug
аз си действам по редвния път при отитите - с капките и с нурофена. притеснява ме обаче, че нурофенът много товари бъбреците. давах го 5 дни, след това имахме пауза от 5 дни и сега пак го започнах заради болката (иначе темп няма) и ще го продължа поне 3-4 дни. мислите ли, че може да навреди? педиатърът не ми вдига, затова питам и тук, някой ако може да сподели повече инфо.
При нас УНГ е изписвал редуване на Нурофен и Панадол. Два дни едното, два другото.
 Peace

# 664
Силве ,бързо оздравяване на малката  Hug

Момичета ,Лимфомиозот хапчета има ли значение дали се дава преди или след храна ?

Примерно сутрин давам : 1 по 5 мл Ериус , после изчаквам ,после яде , после пак изчаквам и давам Биокс Тими.

След това чакам около час и тогава давам 2 хапчета Лимфомиозот ,като след това не пие и не яде поне 15 мин.  newsm78

# 665
  • София
Привет и от нас  bouquet

Редовно чета и много ми е мъчно, като виждам как тежко изкарват болестите някои деца (отити, пневмонии, ларингити и др.). Дано се излекуват и/или се израсте.

Месечинка виторога, и аз бих повдигнала въпроса (е може би не чак с патърдия, но може и патърдията да се наложи да включа като ефективно средство за убеждаване на директорката, ако не склони да вземе мерки). Дани, това да ти подготвят детето в коридора в 17:30 е според мен грозен намек, че не си взимаш детето навреме Sad. Ако градината е държавна, работното време е до по-късно по регламент.

малката лисичка, това са добри новини, и нашата кашлица е къртеща и шумна, но аз съм хепи  Blush.

danaeka, аз моите ги изкарвам всеки ден - това нали е хубаво? Но им слагам шапка. Обърни им внимание в градината как държиш това да се случва и там. Казвам го сякаш е много лесно, защото в моята градина (държавна) се съобразяват, като ги подсетим за нещо от този калибър.

Lucky Happyness, дано не е вирус

svetla81, много ти благодаря, че повдигна въпроса с духането на носа. Въобще не знаех как се духа нос правилно. Прочетох разни работи сега и по този въпрос и ще се опитам да го правя правилно от тук нататък.

Ние утре ще пускаме гърлен секрет и носен секрет + кръвна картина с ЦРП и утайка, защото сега се появиха и зелено-кафяви сополи. В тази връзка от вчера зачетох темата за третата сливица - е там направо се размазах от информация Blush

Поздрави на всички пожелавам и по-малко болести!

# 666
  • София
wild poppy, Hushpuppy, благодаря  Hug
Явно наистина нещо моментно е било, все още си е напълно здрава и не се е повторило да я заболи. То и мен малко ме боля едното ухо като се прибрахме вчера, бях се помотала доста навън по студа без шапка.
А за духането на носа, правим го уж по "правилния" начин, но явно наистина не е добре толкова често с това промиване. Сутрин често го пропускам, но вечер след градина ми се иска да почистим нослето от всичкия прахоляк, на който се е надишала цял ден в затворено помещение. И не знам дали и това дава резултат или просто вече отмина периода със зверското боледуване, но тази година вече бих казала, че боледува колкото възрастен човек. Изкара един гаден вирус още преди да тръгне на градина и откак е тръгнала още не е отсъствала по болест. А ужасния вирус беше първо с висока Т, ларингитна кашлица, хрема, после си премина в бронхит при нея, но за около седмица се оправи напълно, без АБ и кой знае какви лекарства. Гледам, че има доста болнички тук с подобни симптоми  Sad, пожелавам бързо и лесно оправяне на дечицата  Hug Е, този вирус и ние го лепнахме, мъж ми и той се оправи лесно, но аз направих усложнение - синузит. Пих и АБ и ходих и на физиотерапия и се оправих и аз в крайна сметка.

# 667
 Здравейтее! Интерсно ми е...Колко ви е най дългият период на градина без разболяване...?

# 668
Здравейтее! Интерсно ми е...Колко ви е най дългият период на градина без разболяване...?

При моето дете най-дългия период засега е две седмици и половина т.е. три дни ходи,после събота и неделя и още две седмици от по пет дни....и се надявам да се увеличава  Praynig
Сега е втора седмица на ДГ-от миналия понеделник  Peace Но според мен много зависи коя група е детето т.е. кога е тръгнало,има и друга особеност-по-често разболяващо се детенце,има и по-издържливи,такива,които не правят усложнения и оздравяват за 3-4 дни....

# 669
  • София
Нашия най - дълъг период до момента е един месец... и това започна сега есента. Последно беше болен в края на Септември, изкара здрав целия Октомври и на 31.10 беше болен... Преди бяхме през 2 седмици болни. В момента е на 2.  Peace

# 670
  • София
През лятото (юни и юли) не са отсъствали нито ден, освен за ходенето на море 1 седмица, но това не се брои. През останалото време сме здрави за по цели 5 дни и после лепваме нещо.

# 671
Мдаа, разбира се че зависи от това коя група е и колко е голямо детето, и дали по принцип е по- болнаво или по- издръжливо...

При нас най- дългия период е две седмици като в края на втората вече е бил болен...Това във втора група миналата година.За яслата и първа група на градината не ми се говори..  ooooh!

Сега е трета група и до сега схемата е 2 дни  градина и болен.. 7 дни градина и болен и последно 3 дни градина и пак болен...Сега почна от понеделник, т.е днес му е 4 ти ден и за сега ок! На 5 години и 9 месеца е.

Според мен за дете  на почти 6 години, трета група, периода трябва да доста по - дълъг.Дано да стане  Praynig

# 672
  • На брега на реката
След 5 година спря да боледува често. Последното й беше през април, мина само с Т и дрезгав глас за три дни. Сега се разкашля покрай семейното боледуване, но пак мина леко и не съм я спирала от училище. Малката обаче така както не боледуваше изобщо, през последните 3 месеца не спря. На ясла има 1 цяла седмица...

# 673
  • София
Тази година откак е тръгнала - 2 месеца, с изключение на едно леко сополивене за няколко дни, което не го броя. Но..... зимата тепърва предстои. За миналата година не ми се говори  ooooh!, но като цяло най-големия кошмар бяха първите 4 месеца на ясла. Лятото в яслата (юни и юли, август почиваха) също не е боледувала, тогава хвана въшки за сметка на това  Laughing

# 674
Светле, днес бяхме на унг. след боледувания се получавали такива внезапни пристъпи на болка, неврологични са (обясниха ми го като реакция на нерва, която отшумява във времето). при нас явно е това в момента, защото вчера ми сочеше ту ляво, ту дясно ухо, ту казваше, че ѝ е минало и аз накрая даже я поскастрих да не ме лъже. но днес се повториха нещата, тя и на лекаря обясни точно как усеща болката и след прегледа заключението беше това.
спряхме всички лекарства, ако болката се появи и не стихва в рамките на час-два, да давам нурофен.

Общи условия

Активация на акаунт