Боледуване на децата ни - тема 29

• 52 324
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Дано вече не се оплаква от болки детето,Силве  Praynig  Hug

Аз с тия болести принципно съм под голямо напрежение...Всеки ден съм на тръни преди да го взема,вечер го наблюдавам,като легнем ми е свито,сутрин също....абе психясвам  Confused

# 676
Ах,Силве ,дано е добре мъничката  Hug

То май всички сме психясали вече  Rolling Eyes

Моята кашля яко вече.

# 677
Дано вече не се оплаква от болки детето,Силве  Praynig  Hug

Аз с тия болести принципно съм под голямо напрежение...Всеки ден съм на тръни преди да го взема,вечер го наблюдавам,като легнем ми е свито,сутрин също....абе психясвам  Confused

Същата съм и аз  Tired
Май е преял или било нещо временно, защото днес не е имало фал и чак сега уважи гърнето и беше твърдо.
 Иначе давах хидрасек и лечебната каша на Хумана, а утре ще взема пробиотик и нова опаковка Саностол, че ми свърши.
И малко диета до понеделника Simple Smile

# 678
Момичета,нормално ли е да кашля така ,чак очите се зачервяват

# 679
  • София
Момичета,нормално ли е да кашля така ,чак очите се зачервяват

Не знам дали е нормално - моят опит е следният: аз имам двама кашлящи, като момичето ми направо се захласва, като започне. Червени очи не съм виждала, но влажен и замъглен поглед от напъване да се отхрачи - да. Момчето не се напъва толкова, защото отхрачва по-лесно. Не може да се отхрачи ли? Нали каза, че кашлицата е къртеща. Прави ли дълга серия  - може това да я натоварва?

# 680
  • На брега на реката
При дълъг пристъп на кашляне се зачервява цялото лице, особено кожата около очите. Според мен е от неправилното дишане. Като се успокои дишането, се възвръща и нормалния й цвят. Това го наблюдавах най-често като легне да спи и като отхрачваще обилното количество секрети.

# 681
Сутринта ми се стори отхрачваща.
Сега повърна даже от напъване за кашляне.
Какво да й дам ?
Дадох сироп,мед ....

# 682
  • Варна
Здравейтее! Интерсно ми е...Колко ви е най дългият период на градина без разболяване...?

Два месеца. От януари ходи на ясла.

-----
Преди няколко дни взех домашен сироп от бъз. Давам по 5мл на ден - много ли е, малко ли е? Моля, някой с опит да ми каже. Баща му вече го повтаря вируса, зверска хрема с лека, краткотрайна Т, загуба на обоняние...Сега ме е страх да не си го разменят този вирус до безкрай. Малкия нали беше болен по-миналата седмица. Миналата седмица беше цялата. В неделя отидохме да пазарува вечерта - като набъбна пак този нос...ужас. До вчера беше удома, но днес вече го пуснах, защото така и не разви други симптоми от сорта на температура. Преди 2 седмици имаше гадна кашлица, тези 4 дни изминалите пък нямаше...Тази вечер ще правя инхалации на падрето с масло от евкалипт  Laughing

# 683
  • София
Сутринта ми се стори отхрачваща.
Сега повърна даже от напъване за кашляне.
.

Трябва да бъде отхрачваща, за да й е по-лесно и да не се напъва. Щом се напъва, значи нещо я дразни, тя от друга страна не може да отхрачи и прави спазъм. Сиропът трябва да помогне, макар че не кой знае колко при тежко заболяване. Медът може да дразни. Аз съм с астма - мен ме дразни и получавам спазъм. Не зная какво друго се дава в такива случаи. Ние сме на пулмикорт, но той е предписан от доктор и според мен помага в нашия случай. Кашлицата стана по-къртеща от преди. Въздухът в стаята не трябва да е сух, в същото време не трябва да е студено.

# 684
Да, и моето при такива пристъпи го спасява пулмикорт  Peace
Иначе съм давала ериус.
А май рекордът ни на ходене е около 2 седмици.

# 685
  • shumen
Ние сме вече в отбора на болните.Снощи цяла нощ не спа и кашля.Днеска го гледа една приятелка и вечерта ходихме при педи.Според нея гърди чисти,гърлото не е зачервено,а кашля от заден секрет.Изписа ни Виброцил,Ен ти тус и Витамин С.Болничен не ми даде,че оставал още един ден,но утре ще го гледа вуйчо му и после да се надяваме,че Събота и Неделя ще се оправи и от Понеделник на ДГ.
Лисе,да се оправя скоро Габи.
Силве,дано не я боли повече ушенцето на твоята принцеса.
Месечинке,Ашиа,да държавна е градината и са с работно време от 7 до 18.30,а в 17.30 няма вече деца и госпожите бързат да си ходят.Това чакане в коридора и при лелята и на мен не ми харесва и май скоро ще се говори с директорката.За намекването си е така,защото се опитаха да ми кажат на няколко пъти,ако има кои да го взема по рано и сутрин да им го води по късно,ама им казах,че няма и млъкнаха.
На нас рекордът ни е 2 месеца без прекъсване,но в яслата.Сега от как е на ДГ е болен вече за 2-3 път.

# 686
Като Яни съм същата-нямам бял ден, в който да се отпусна и да ми е спокойно. Все на тръни.

Днес ще ходим на лекар. Снощи го взех яко гъгнеш. Нощта кашля много, уж къртещо, но се хваща за гърдите като кашля. Носът е яко запушен. Струва ми се леко топъл. Нощес в 4ч мерих Т, но показа 36.4. Сега не съм мерила още, изчаквам да мине малко време от ставането.
Лисе, тъкмо го видях, че му се насълзиха очите и зачервиха, при едно от кашлянията.

Сега пак ще въртя телефони-детска, работа, педи. Ще взема и болничен за днес, няма как. Май 3 дена е минимума? Thinking Няма значение, зависи какво ще каже педи, ако е нещо по-сериозно, ще взема и 7 дена..

# 687
  • София
Maybelline, на децата съм давала по половин чаена лъжица сутрин на гладно сироп от черен бъз. Възрастните сме пили по една чаена лъжица. В нета пише дозата да е в супени лъжици, но леля ми, която ме захрани с това нещо, каза че е опасно (в смисъл, че не е 100% безвредно), и каза да се третираме с чаените лъжици. В комбинация с живот на село, стоене навън и чист въздух - действа добре за предотвратяване на инфекции на горни дихателни пътища. Ние сме от София и там ходим на градини и работа, като комбинираме престой в София и престой на вилата и не боледуваме от инфекции на дробовете. Не твърдя, че има директна връзка  bouquet Оправяйте се!

Ето тук прочетох за дозата със супените лъжици:
http://www.lekar.bg/2015/04/27/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D1%8A%D0%B7/

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 08:10 от Ashia

# 688
Мейбълинче,  аз четох (и давах) на малката по 1 ч.л. сутрин, а за нас, възрастните - по 1 супена. Но на мен не ми понесе - гадеше ми се след всеки прием и го спрях. Малката също чат-пат се оплаква, че й е гадно, но не знам дали не ме пързаля, след като чу, че аз имам дискомфорт. Та и на нея вече от дъжд на вятър давам  Confused
Да се оправят болничките  bouquet
Тета, Дани, гледам, че сте в начална фаза на разболяване - Хербитусин 1-ва помощ пробвайте  Peace Аз го взех след като Дев го показа тук и да ви кажа, доволна съм.

# 689
Ох ,днес май е по-добре с кашлицата знам ли ....

Общи условия

Активация на акаунт