Боледуване на децата ни - тема 29

• 52 407
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Аз също се съмнявам гнойна ангина да мине само с АБ капки. Освен ако са били някакви други налепи, а не истинска гнойна ангина. Изобщо възпалено гърло минава доста трудно. Макар че съм чела мнения из нета за изварения компрес и как той преборва гнойна ангина без намесата на АБ. Аз лично не съм го слагала, защото детето ми няма да го търпи и час, а той се държи цяла нощ...

За бронхитите - 90 процента са вирусни, затова АБ няма да помогне. Обикновено изписват Пулмикорт или Вентолин и редовно следене на слушалка..

Виж за пневмония или съмнение за такава изписват АБ.

Това като обобщение, без да претендирам, че е меродавно. Всеки случай общо взето си е сам за себе си..

Яни, радвам се, че сте по-добре..

# 526
  • shumen
Аз също не бих държала детето си с висока Т без антибиотик и то 4 дни.Моето и с 38 да е се чувства като парцал.
Яни,радвам се,че сте по-добре и аз.

# 527
Момичета,благодаря,и ние сме добре(след запушен нос в четвъртък-след 4 дни на градина,бях писала)  Mr. Green Но май имахте предвид Лита.
По-добре е,не е запушен вече носа сякаш.Давам Цинабсин,Калциевия глюконат,промивам,издухва,ако има какво,но утре си е на ДГ.Смятам го за здрав,нощем спи,не хърка,не подсмърча и така...

# 528
  • София
Не приемам нищо за заяждане Simple Smile. В нашия случай просто нямаше диагноза гнойна ангина, но док каза, че има гнойни налепи и гърлото е много червено - те се появиха накрая (на 4-ти ден) и се излекуваха само с капките (честно).  Докторът каза да изчакаме до АБ 4 дни - т. е. да давам само панадол 4 дни (това не е правене на нищо), и ако не падне температурата след 4 дни да започна да давам АБ. И на мен не ми беше лесно. После док размисли и каза да пробваме с капките. Съжалявам, ако съм подвела някого, даже накрая в поста написах, че има случаи, в които АБ е неизбежен - за да обхвана възможните по-тежки случаи извън моя. С предишния пост само исках да кажа, че можех лесно, на косъм бях, да дам АБ, но се оправихме само с капки. Мисля, че и тази информация би била полезна на някой с подобни колебания.

Само да питам - не е ли стандартен протокол при вашите лични лекари - да се оставят децата 3 дни с висока температура, която се толерира без АБ; после след 3 тия ден да се изписва АБ. Моят доктор ми каза, че така се прави. Цитирам го дословно, ако някой се излага - нека да е той ...  Hug

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 10:44 от Ashia

# 529
При моите доктори също така.....
Разбирам те,но аз твърдя,че гърло не се лекува с АБ капки-това обобщено от по предния ми пост...Когато слага тези капки носа на детето как беше,в смисъл,ако е било сополиво-да,но без следа от секрет и здрав нос да слагаш АБ капки и да чакаш те да оправят гърлото не ми се връзва.Това исках да кажа....Може при вас да е било вирусно и да си е минало,а ти да мислиш,че капките са помогнали  Thinking

Изобщо не споря за нищо.Просто за мен лично Аб орален и локален са две различни неща.

# 530

Само да питам - не е ли стандартен протокол при вашите лични лекари - да се оставят децата 3 дни с висока температура, която се толерира без АБ; после след 3 тия ден да се изписва АБ. Моят доктор ми каза, че така се прави. Цитирам го дословно, ако някой се излага - нека да е той ...  Hug

Няма общо правило. По-миналата година дъщеря ми след 3 дни толеранс на висока температура на сутринта на 4-тия беше с дихателна недостатъчност от развилата се пневмония. Дотогава боледуваше от дъжд на вятър без да стигаме до АБ. От тогава при t по-висока oт 38.5 за повече от 1 ден пускам кръвни изследвания. Ако покажат наличие на бактериална инфекция не чакам. А ако е през почивен ден, което е в 95 % от случаите, пускам веднага кръвни изследвания. Веднъж вече изпатихме от "вирусче, да изчакаме".

# 531
Ами да, аз имах предвид Лита Mr. Green Но то важи за всички - добре е, че болничките са се оправили Hug

Аз също не приемам написаното тук за заяждане. Тук всеки споделя опит, който би бил от полза на останалите. Случаи разни, всичко е доста индивидуално и според зависи Peace

# 532
  • София
Ами да, аз имах предвид Лита Mr. Green Но то важи за всички - добре е, че болничките са се оправили Hug

Аз също не приемам написаното тук за заяждане. Тук всеки споделя опит, който би бил от полза на останалите. Случаи разни, всичко е доста индивидуално и според зависи Peace

Подкрепям.

# 533
Мамчета, един глупав въпрос от млада неопитна майка: какво да правя една хрема да не се превърне в задна? 5 дни пръскахме с Назик (куикс + чистене с помпата), всичко изглеждаше чудесно, докато не почна да ги гълта. Заведох на лекар пак - каза, че вижда стичащи се секрети и изписа Коларгол. След 3 дни давене и хъркане заведох на унг, която изписа Тобрекс. Опитвам се да разбера къде е грешката, за да я  избягна в бъдеще.

# 534
Колко дена се капят капките Тобрадекс в носа?

# 535
  • София
Така е,разбирам те,но аз твърдя,че гърло не се лекува с АБ капки-това обобщено от по предния ми пост...Когато слага тези капки носа на детето как беше,в смисъл,ако е било сополиво-да,но без следа от секрет и здрав нос да слагаш АБ капки и да чакаш те да оправят гърлото не ми се връзва.Това исках да кажа....Може при вас да е било вирусно и да си е минало,а ти да мислиш,че капките са помогнали  Thinking

Постът по-долу ми е от преди 20 минути - сега правя втори опит да го вкарам, нещо имам проблем с нета (обяснявам това само защото този пост трябваше да е преди последния ми)

За капките - наистина е индивидуално, но на нас ни помогнаха. Носът не беше ОК. Пак задна хрема с хъркане и малко сопол напред, но не от типа тече и го бършеш през 10 Мин., за да не се провлачи до устата. Докторът също каза, че в тяхната болница вече не се процедира да взимат секрет от носа - само от гърлото се вземало секрет за бацили (при тях) дори гърлото видимо да изглежда нормално. Инфекцията в началото е била вирусна, после дали е станала бактериална - не знам.

Детето беше зле - нямаше да се оправи без лекарство. Алтернативата на локалния АБ ми беше само общия антибиотик. Не знам просто психически нямаше да издържа да не му дам нищо. Според мен тези налепи нямаше да се махнат сами, но факт е, че нямахме диагноза гнойна ангина и по принцип не боледуваме от тази болест (засега!).

От бронхиолит боледуваше бебето и двама различни доктора бяха на различно мнение относно метода на лечение. Единият каза твърдо само инхалации с Вентолин, другият - антибиотик (зинат), за да не се превърне вбронхиолитът в нещо по-сложно.

# 536
Ясно,разбрах!   Hug

Тук сме,за да си помагаме и всяко нещо,което чуем може да ни е от полза...Много зависи от ситуацията.

# 537
Мамчета, един глупав въпрос от млада неопитна майка: какво да правя една хрема да не се превърне в задна? 5 дни пръскахме с Назик (куикс + чистене с помпата), всичко изглеждаше чудесно, докато не почна да ги гълта. Заведох на лекар пак - каза, че вижда стичащи се секрети и изписа Коларгол. След 3 дни давене и хъркане заведох на унг, която изписа Тобрекс. Опитвам се да разбера къде е грешката, за да я  избягна в бъдеще.

Нищо не можеш да направиш. Обикновено при деца на нашата възраст хремата е обикновено задна.
Щом се виждат стичащи се отзад секрети към гърлото, АБ капки е добра идея. Аз така лекувам - след преглед при педи, че аз не мога да натискам езика и да огледам хубаво, обикновено диагнозата е зелен секрет, течащ отзад - изписва Макситрол, Бактробан, Унифлокс...капя ги, 5 или 7 дена в зависимост от капките  и се маха.

Ние предна хрема сме имали един-два пъти сигурно. При издухване излиза отпред, но гадостта обикновено тече отзад, чува се къркорене, хъркане при легнало положение, преглъщане на сополите...такива красоти...

Не се обвинявай, не е в теб грешката.
Коларгола не помогна ли? Три дена ми се вижда малко за капане. Понякога пък не се нацелват точните капки и затова не дават резултат. След Тобрекса как е положението?

Сами по себе си сополите мен вече не ме шашкат толкова, стига да не ми вдигне Т.

# 538
  • На брега на реката
При обилна хрема пръскам често в носа и давам задължително противоалергично, дори и глюконат да е. Еуфорбиум и виброцил добре действат на хремите. Но пък писано ли е да се сгъсти, просто е неизбежно. Дърпам и с помпата след промиване. 
Високата Т моя УНГ винаги я чака да отмине до 2-3 дни. После след общото състояние решава дали е за АБ. Личната пък на драго сърце бута бисептол или АБ при дори и еднократна Т над 38,5.
Аз пак съм хремава и с болки в гърлото. Направо не знам какво се случва с мен...

# 539
Дозичките тонимер ит.н. , стават ли за промивка на носле ?

Общи условия

Активация на акаунт