Професионални серии за коса - тема 86

• 64 402
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря ви, момичета! Ще разгледам ДПШ на Лейбъл М. Загледах и  ДПШ на Напура, но забелязах, че има два поликвата, а нали точно тях и силиконите трабва да махам.... newsm78 много се обърках вече!Бях хвърлила око и на един  ексфолиращя шампоан на Давинес. Пробвала съм го от мостра преди време. Много интересна консистенция има - като екфолиант за тяло, с много гъст и с ексфолиращи частици в него. Когато го пробвах, обаче не бях на вълна грижа за скалпа и не мога да си спомня действието му дали ми хареса  Embarassed. Но и той е с два поликвата в състава.
На ДПЩ на лейбъл М нещо не мога да открия състава. Може ли момичетата, които го ползват да кажат дали и той ги има тези гадини Simple Smile ?

iatcka, там е проблемът, че не мога да разбера какво иска коста ми в моманта. С хидратиращи продукти става една мека и перушинеста, без живец. С протеин като че е една идея по-добре, обаче от друга страна виждам вече една сухота по дължините. ... а може пък след кератиновтата терапия в понеделник да си е набвила протеина. Не знам дали й липсва правилната хидратираща серия или правилния протеин!
А тези накъсвания експозии могат ли да се "излекуват" с подходящи продукти или трябва да ги изрежа? Прекалено нагоре по дълниите са, никак не искам толкова да скъсявам косата. Sad Чета ви тук, че се подстригвате на по 3-4 месеца, а показвате страхотни коси. Как го правите това, момичета?! Аз подстаригвам на всеки 6-7 седмици и връхчетата все са сухи.  

# 196
iatcka, за твоето състояние аз се досещам за 2 възможни причини: или някой/някои продукт/и системно са ти пресушавали косата или си минала в другата крайност - използвала си прекалено силни продукти, неподходящи за твоето състояние. Ще се опитам да обясня по-добре.
причина 1:
Явно и ти като мен си с къдрава коса, а къдравата коса означава по-крехък косъм, по-лесно увредим, просто структурата му е такава. Освен това къдравият косъм, за да се къдри и косата да стои добре подредена, на него му трябва много влага, заключена вътре в него, повече отколкото на правата коса. С други думи, трябва да е добре хидратиран. Възможно е  да си използвала агресивни шампоани, които системно са ти премивали косъма, но ти не си усетила това поради една или друга причина (примерно самият шампоан съдържа барабар с пенителите и силикони и кондиционери, които създават чувство за гладкост дори при самото миене, но всъщност косъма е премит, пресушен ИЛИ (а може и заедно с това) маската, която си нанасяла след това да е била достатъчно кондиционираща и да е замазвала доволно положението, в следствие на което след измиване косата ти е гладка, блестяща, мека и т.н., но на другия или по-другия ден вече е метла)

причина 2:
Виждам, че си използвала серии за силно изтощена или много суха коса коса. Понеже и аз съм използвала (в някои случаи само пробвала) Редкен Екстрийм, Bain Satin, Маскинтенз, най-силните червени Тигита, Алтерна Рипеър, Алтерна хидратиращия хайвер, Мароканойл маска, Шу Уемура Шусу Слийк и Мойсчър Велвет и всякакви други все за много изтощени или много сухи коси, при мен се получаваше следното - след измиване имаше шанс (малък, но го имаше) косата да изглежда блестяща, мека и да се оформят хубави къдрици, но на втория ден задължително беше суха, фризи, груба и с неравен косъм. При което аз си казвах "Значи косата ми има нужда от нещо още по-силно, тази серия явно идва слаба" и започвах да се оглеждам за нещо още по-хидратиращо/подхранващо.
Наскоро установих защо така се е получавало. Просто тези серии са силно кондициониращи, така че да могат да омекотят и загладят и най-сухия и груб косъм. Когато се прилагат на една сравнително здрава, нетретирана коса, тези кондиционери, в повечето случаи поликвати, се захващат за косъма и косата добива гаден вид, при всеки различно - или се разхвърчава, или клепва утежнена, илистава пухкава, или фризи, или суха и матирана, а косъмът на пипане е груб и грапав. И човек като си види така косата и какво да си помисли...Давай още.. И резултатът все един и същ.
Ако помислиш и прецениш, че може да си си "предозирала" по този начин косата, просто пробвай известно време да минеш на по-леки серии. Нямам предвид балансирани. Не всички балансирани са леки, просто имат както протеини, така и хидратиращи съставки. Пробвай със серии, на които изрично е посочено, че са за нормален или леко сух косъм. Опитай се да разтовариш малко косата. Не казвам, че на 100% това е причината, но не пречи да пробваш и да видиш как ще ти реагира косата. Хубаво е също да започнеш да мажеш косата с кокосово масло (или ако прецениш, че ти идва тежко да смесваш кокосовото със слънчогледово или маслиново) поне няколко часа преди да измиеш косата. Не се омазвай здраво, а с лека ръка нанасяй по дължините и наблягай на крайчетата, за да не се налага после да миеш по 2-3 пъти докато падне маслото. Просто се опитай да защитиш косата при миене.

Едора, ако си решила, че имаш нужда от добро почистване на скалпа, и при положение, че в момента е раздразнен, бих те посъветвала да погледнеш ампулите за почистване на скалп и ДПШ на Напура. Те все пак са си ориентирани към грижата за скалпа и мисля, че в конкретния случай са по-добър вариант отколкото другите марки ДПШ. Друг вариант е ДПШ на Медисютикълс. Тази марка също е насочена към грижата за здрав скалп. Аз на твое място бих избрала един от двата и евентуално 1-2 ампулки за почистване Peace
Относно експлозиите, на мен преди време ми помогна Редкен Анти-Снап. С удоволствие бих продължила да го ползвам редовно, тъй като е много приятен за нанасяне и ухае чудесно, но в момента не ми се връзва с режима на безсиликонови и безполикватни финиши.

Белисима, по-напред в темата беше писала за шампоана за раздразнене скалп на JMO. той като ежедневна грижа ли се ползва?
Шампоанът, който е подходящ за раздразнен скалп е този карамеления с цинк и градински чай. На него специално си пише, че е за сърбящ и лющещ се скалп. Аз си го ползвам редовно и скалпът ми е добре. Другият, за който съм писала, е този за скалп с мента. Той обаче не е за раздразнен скалп, а за добро почистване на скалпа, подобряване на циркулацията на кръв в космените фоликули и въобще за поддържане на здрав скалп. Той е по-силно измивен и не е подходящ за всеки ден. Ползвам го веднъж седмично.

setony, предполагам, че питаш за шампоана без мирис Bare? Само него не съм пробвала от Джонитата, но предполагам, че не е нещо особено. А и не съм попадала на кой знае колко добри отзиви.

Бисквитка, дано наистина ти хареса шампоана с цинк Hug Ще чакам да споделиш Wink

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 11:40 от bellisssima

# 197
Бел, точно за него.Значи ми отпада, благодаря  Hug , а ти този с мента харесваш ли го? Детанглъра след него добре ли се усеща и разгръща? Кажи "да" и да го метна направо в количката  Grinning .

# 198
setony, харесвам го много даже, но не е за всеки ден поне според мен. По-силноизмивен е, което е страхотно за скалпа, но за дължините това е излишно. Хванах му обаче цаката Mr. Green и последният път първо нанесох на влажна коса детанглъра, изчаках няколко минутки да се "хване" добре на косъма, след това нанесох и разпених шампоана само в корените, оставих го да подейства и той 5-10 минути (мнооого приятно охлажда скалпа през това време Heart Eyes, направо го усещам как диша Laughing) и след това го изплакнах. Така дължините бяха напълно предпазени от евентуално премиване. После пак си нанесох детанглъра за финал.

# 199
Пак благодаря  Hug , поръчвам и ще кажа после при мен как е.

# 200
http://www.-spam237-/search?q=Pro+fiber ето тук има цени на Pro Fiber предполагам и в арлен и златната като ги пуснат ще са на подобна цена.Мисля ,че цената им е доста прилична Simple Smile

# 201
Не ми се отваря линка  Thinking

# 202
Само да вметна, че дължините на косата при миене няма нужда да се сапунисват. Достатъчна е пяната, която се стича. Винаги, когато съм слагала допулнително количество върху дължините, резултатът е бил сиха коса. Когато нанасям шампоан само в корените нямам такъв проблем. Peace

# 203
  • София
Изпуснала съм последните две теми... ето и моите топ 5:
1. Керастаз Денсифик, шампоан с маска Дисциплин, косата ми е много тънка и рядка, косата след тази комбинация е страхотна.
2. Бамбуковия спрей за обем на Алтерна, постигам обем, без косата да седи рошава и непригладена.
3. Маска Макадамия, най-добрата за блясък и жизненост на моята коса.
4. Серията Редкен Екстрийм, всичко ми харесва от нея, само Кат Протеина не съм тествала още.
5. 3"' More Inches Pre-wash Treatment, косата ми никога не е била толкова дълга... отдавам го на тази терапия, чудя се има ли смисъл да тествам и другите продукти от серията  newsm78

Само да вметна, че дължините на косата при миене няма нужда да се сапунисват. Достатъчна е пяната, която се стича. Винаги, когато съм слагала допулнително количество върху дължините, резултатът е бил сиха коса. Когато нанасям шампоан само в корените нямам такъв проблем. Peace

Винаги съм действала по този начин, но открих, че за моята коса е по-добре да втрия в корена малко количество шампоан против косопад, а дължините да измия с хидратиращ или протеинов шампоан, като внимавам, преди да нанеса шампоана на дължините да го разпеня добре с ръце.

Сигурно е коментирано, но от къде да купя Olaplex?

# 204
FreakOnALeash, можеш да си ползваш пресата за нагряване на 150градуса, но преди това трябва да увиеш кичур по кичур косата с алуминието фолио.  Peace На първа стр статията за дълбокото подхранване от Мис Нели (от която съм научила толкова много, жалко че вече не се включва в темите) има описан този метод за загряване. Аз самата наскоро го пробвах и съм очарована от разликата между загряване със сепоар и по този начин.  Peace

Patence, зависи каква маска ще сложиш след протеина. Ако е много хидратираща, сухотата ще се превърне в жилавост. Зависи обаче и как реагира в момента косъма ти на протеините.

# 205
  • София
Здравейте момичета! За косопад от продуктите на Напура ли сте най-доволни?
Страшно много ми пада косата, някакъв ужас е. Почнах да пия добавка за коса, но искам и някаква терапия отвън.
Косата ми е права, със средно тънък косъм и мазна, което също ми е другия голям  проблем, но първо косопада да оправя.

# 206
Edora,на Лейбъл м има 1,доколкото виждам...Въпреки това шампоана е много хубав  Peace

# 207
Привет  Peace
Извинявам се, ако не е за темата  bouquet
Решила съм да не ходя повече на никакви фризьори, а да се подстригвам сама. Бихте ли ми препоръчали някоя свястна професионална ножица, по възможност да е на достъпна цена? Аз иначе съм се спряла на тази - http://2styrkela.com/nojica-za-podstrigvane-jaguar-pre-style-erg … pink-82250-1.html

# 208

Сигурно е коментирано, но от къде да купя Olaplex?
Можеш да поръчаш от е bay.

# 209
Аз също мия косата по описаният от Фрея начин   Peace. Шампоан нанасям само по скалпа и никога по дължините. При изплакване пяната която се стича е достатъчна за измиването на дължините.

Общи условия

Активация на акаунт