Професионални серии за коса - тема 86

• 64 402
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, имам отчайваща нужда от вашата помощ.  Praynig  Само допреди месец-два коста ми беше в доста прилично състояние. Но напоследък и тя и скалпът ми са в отвратително състояние.
Косата ми стои вяла и суха, с начупени и цъфтящи краища. Това, което най-много ме притеснява е, че има и екползии по косъма и то на 7-8 см. над краищата.
 Вчера бях на фризьор, подстригах леко върхчетата, но не ми се иска да скъсявам много дължините, защото тъкмо взех да я пускам по-дълга.  (не знам защо всички фризьори се правят на ударени и не искат да обират цъфтежи, без да режат дължини!  #Cussing out ).  Правих и кертаинова терапия в салона и като че доби малко плътност, но пак не е ОК. Иначе като цяло косата ми в момента изглежда по-добре с протеинови серии, отколкото с хидратиращи.
Скалпъ ми също е много раздразнен - на втория ден след измиране започва един много неприятен сърбеж. Не е от конкретн продукт, защото каквото и да ползвам сърбежът си остава. Да си призная, грижата за скалпа досега я пренебрегвах и не съм ползвала ДПШ  Embarassed, но и преди почти не ползвах финиши и не съм чувствала да имам нужда от по-силно почистващ шампоан.
Не ми се иска да стрелям на посоки с разни продукти, затова наистина много разчитам на вас да ме насочите към конкретни действия и продукти. Бихте ли ми препоръчали подходяща грижа за скалпа (шампоан, ампули,), както и нещо, с което да се справя с накъсванията на косата и цъфтящите краища (шампоан, маска, добър серум за запечатване на краищата ).
Магнолия, Фрея, Белисима, благодаря ви за последните постове! Набързо се самодиагностицирах - един от проблемите ми е натрупани силикони явно. В този ред на мисли, може ли да ми препоръчате и ДПШ, който обаче да е и нежем към косата и да не сваля боята.
Белисима, по-напред в темата беше писала за шампоана за раздразнене скалп на JMO. той като ежедневна грижа ли се ползва?

# 181
  • Щастлива мама на 3 слънца
Благодаря за новата тема.
Аз още търся моите продукти.
С този косопад се чудя кога да мина към нормална козметкика.
Доста са ми агресивни сегашните неща.
Търся проба от Mаска и шампоана Олео Релакс

# 182
  • Велико Търново
Бел, благодаря ти за отговора bouquet ще взема ш-на с цинк и градински чай и се надявам да ми допадне както останалите продукти Simple Smile
Явно скалпът ми се е "изнежил" с професионални и подбрани продукти Wink, миналата седмица, когато бях извън града и си забравих шампоана, намерих в колата една мостра на Джон Фрида - е, няма такъв сърбеж след това, не спрях да се чеша по главата докато не се прибрах и не се измих с Morocconoil, каквато серия ползвам в момента.

# 183
  • София
Едора, с две ръце препоръчвам ДПШ на Лейбъл М  Peace

# 184
Е аз като една видна брюнетка на възраст (която също си забравя гинкото  Mr. Green ) да попитам за мнение за концентратите (праймъри) преди маска на Липидиум? Ето тези:

Скрит текст:

Ползвали ли сте ги? Мнение?
Аз нещо не се разбрах с този, много мазен и ми беше труден за равномерно разнасяне. Като ефект - косата имаше малко повече жилавост.

За шампоаните- исках да попитам, ползвал ли е някой този с бял чай и лайка на JMO ?

# 185
се измих с Morocconoil, каквато серия ползвам в момента.
Бисквитка коя серия на Мароканойл ползваш в момента ? и как ти се отразява ? bouquet

Edora и при мен нещо такова се получи, имай предвид че сърбежът не минава веднага (аз ползвах един шамп.на Керастаз на 3 поредни измивания -много ми раздразни и после 2 седмици с различни изпитани серии едвам се оправих).Ако много често сменяш сериите-може и въобще да не успееш да хванеш от какво се е получило раздразването.

# 186
  • Велико Търново
Мишел, ползвам серията за обем - доволна съм, шампоанът не премива и не заплита, лека текстура има, както и балсамът, косата ми стои мека, а не пресушена, както става с повечето серии за обем, които съм използвала, а и ароматът доста ми допада Simple Smile Взех си минита от арлен и може би по-нататък ще си купя продуктите в пълен размер. Сега обаче, ще се отдам на по-продължително ползване на JMO Wink

# 187
Вашите "топ 5 продукти за всички времена"?  
Нямам топ 5.Не съм изпробвала толкова много неща.За да имам топ 5 , но от тук пробваните до момента шампоана за косопад на Наши /леко ми сгъсти косата и спря косопада / и реконструиращата маска на Наши.Краищата ми след нея са меки , косата ми изглежда плътна .И най важното има наистина ефект и забелязвам ,че не ми нацъфтяват  краищата.

И да споделя вчера пробвах мострите на макадемия за тънка коса .Шампоана ме грабна.Толкова много се пени и докато се къпах усещах косата си мека и много чиста.Балсама омекоти косата още повече.След това имах обем и в същото време ми беше някак си леко на косата .
Затова ще дам шанс на макадемия и ще си поръчам шампоана и балсама.Колебая се между балсам спрея и обикновения балсам.Ще си взема и маската за нормална до плътна коса.Освен тях искам да попитам за
http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/stilizirane-ofo … dry-lotion-198-ml лосиона за изсушаване добър ли е ?
И още какъв крем да си взема за къдрици /да си правя къдрици с дифузера на сешоара /.
Последен въпрос и спирам има много време но мисля да напиша писмо до дядо Коледа Wink
Заглеждам се по  3’’’ More Inches като ми се иска да си взема Стъпка 1 – 3MI Pre-wash Терапия
Стъпка 2 – 3MI Шампоан и Стъпка 3 – 3MI Балсам плюс един техен сгъстяващ спрей за коса и една тяхна голяма пореста четка за коса .И понеже всичките тези неща не са малко пари  .Да попитам заслужават ли си ? Някой използвал ли ги е ?Спомагат ли за растеж на косата наистина ?

# 188
Едора, с две ръце препоръчвам ДПШ на Лейбъл М  Peace
И аз него ползвам последната година!Много е хубав.Не заплита косата.Преди него бях на Редкен и Вела пр,но след Лейбъл м не искам друг!

Момичета,Арлен скоро ще пускат сериите Pro fiber на ЛП.Чакам с нетърпение!Може да ни зарадват с някое стартово намаление  Mr. Green
Хе,JLo ме е изпреварила с новината още вчера,ама така е като първо пиша,а после чета   hahaha
Вчера хич не ми остана време за хидратиращата Алтерна.Затова след малко бух в банята и после ще споделям  Peace

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 09:00 от bubka:)

# 189
  • Чукарландия
Момичета относно ботокса на лореал като запечатване коя маска или балсам е подходяща ? И тази маска подходяща ли е http://www.zlatnaribka.com/balsami-i-maski/balsami-i-maski-lorea … -color-aox-200-ml

Тази или тази. Зависи каква е косъма ти: тънък или по-плътен. Peace

# 190
Мишел, ползвам серията за обем
Мерси  Hug надявах се да кажеш за др.серии  Mr. Green искам да ги пробвам,но не знам какво да взема,май от всичко в малките разфасовки  Simple Smile имам от олиото от любима съфорумка  Hug и много ми харесва.
Междудругото насъбрах над 10 марки олиа,само на Алтерна имам 4,последно взех този новия Кенди спрей ойл мист-много ми хареса  Peace та след известно време ще се опитам да ги опиша по-подробно  Hug
Вчера пробвах Парлукса-ми сешоар като другите,не съм впечатлена,явно очакванията ми са били високи  Confused

Edora -забравих да ти пиша-и аз ползвах ЛейбълМ ДПШ,боядисвам се русо и не ми сваля боята при ползване веднъж месечно  Peace

# 191
  • Стара Загора
ЕДОРА , ако прочете поста ми по-нагоре , аз имах същите проблеми , чупещ се косъм , експлозии  и сърбеж по скалпа , сърбежа отшумя с използване на хидратиращите продукти /бил е пресушен/ , но не съм спирала и с грижата за скалпа . В момента съм на ампули на Ревлон / със смесени чувства съм към тях/ , те са с екстрат от коприва и не помня какво още. Имам чувство , че от многото протеинови продукти , косъмът ми стана толкова крехък , че при намачкване на косата се трошеше .

# 192
Благодаря на Magnolia за разяснението относно ползването на обикновена преса с терапевтична цел. Ясно е, че моята няма да мога да я ползвам по този начин, защото наистина градусите започват от 150. Ще трябва да си купя терапевтична. (Иначе някой питаше за отзиви за преси и маши – аз съм супер доволна от моята, макар че именно нея определям като главен виновник за състоянието на косата ми, защото определено прекалявах и не ползвах качествена термозащита. Ето тази е: http://www.remington.bg/presi-za-kosa/presa-za-kosa-remington-s9600-silk.html).

Вивиан, аз имам цялата серия Lipidium, но съм я ползвала само веднъж включително и праймъра и не мога да кажа друго, освен, че косата се усещаше много подхранена и красива, но и малко бързо се омазни. Отдавам го, обаче повече на това, че 2 дни преди това правих маска с кокосово масло, която отмих с шампоана на Макадамия за тънка коса, който пък се оказа безсулфатен и явно не е бил достатъчен. Затова за момента избягвам да ползвам серията, докато не вляза малко повече в час с нуждите на косата ми и уцеля как точно да редувам продуктите правилно. Относно Lipidium, четох, че я определяте като балансирана с превес на протеин или бъркам?

Ох, аз все нахлувам с въпроси и забравям да ви благодаря за прекрасната тема. Ами, благодаря, признателна съм на всички за отделеното време и старание! bouquet

# 193
  • Живее на Луната
Ето и моите топ 5:
1. Сериите на Напура за фоликули и против косопад (шампоан и ампули) - и двете серии са страхотни и вършат точно това което трябва.
2. Серията Денсифик на Керастаз (шампоан, балсам, ампули) - постигам хубаво уплътняване на косата винаги.
3. Циманта на Керастаз - хубав финиш, ползвам го за термозащита.
4. Алтерна - ползвала съм само бамбуковата серия за блясък, много лека и приятна, наистина постигнах страхотен блясък на косата.
5. Ботокс ампулите на Лореал

# 194
Момичета да ви попитам как усещате протеина на Aphogee в 2 стъпки,бях го взела отдавна,но косата ми беше станала малко твърда след Олаплекс и дълго време ползвах хидратиращи и балансирани продукти,напоследък и про фибер,за които не знам каква серия са,но косата ми вече е доволно мека и се чудя даже дали не е прекалено мека.Може би има нужда от малко протеин,но това е единствения продукт който имам в момента и се чудя дали да не си го плесна през уикенда, но малко ме е страх да не ми дойде прекалено силен.Косата ми е изрусявана,но ползвам оксидант 6% и мисля,че не е прекалено увредена,суша я всеки път,но не ползвам преса.

Общи условия

Активация на акаунт