БУДАПЕЩА - перлата на Дунав 6

• 109 654
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • постоянно
Опитайте и козуначените коминчета (Kurtosh Kalach). Продават ги на улицата и са много вкусни. Освен това препоръчвам да се качите на хълма Gellert вечер и да наблюдавате Будапеща от високо. Много е романтично.

И аз   тях имах в предвид , но не се сетих как се казват . Страхотно са вкусни .  Hug

# 61
Опитайте и козуначените коминчета (Kurtosh Kalach). Продават ги на улицата и са много вкусни. Освен това препоръчвам да се качите на хълма Gellert вечер и да наблюдавате Будапеща от високо. Много е романтично.

А може ли да дадете обяснение с какъв транспорт се стига до там и от къде да го хванем?

# 62
  • постоянно

А може ли да дадете обяснение с какъв транспорт се стига до там и от къде да го хванем?
вие къде ще сте отседнали ? за да имаме за ориентир

# 63

вие къде ще сте отседнали ? за да имаме за ориентир

В договора пише хотел Будащеща или подобен.... Ако може да дадете от този хотел ориентир, пък дано не го сменят... А като ще ме ориентирате за този хълм, можете да ме посъветвате и за други интересни неща, които обикновено не са включени в двудневните туристически програми, но хората, които са там или са ходили там ги ценят....
Много станах нахална, нали....

# 64
  • Амстердам
Около хълма има няколко спирки на метрото и автобусите. Ние стигнахме пеша тъй като се разхождахме по  брега на Дунав. Минахме по моста Szabadsag hid. Мисля, че имаше и указателни табели. По пътя нагоре има пещера, която е превърната в малка църква. На върха има цитадела и висок паметник/статуя на свободата. Изкачването е около 15-20 мин в зависимост от темпото.

# 65
Около хълма има няколко спирки на метрото и автобусите. Ние стигнахме пеша тъй като се разхождахме по  брега на Дунав. Минахме по моста Szabadsag hid. Мисля, че имаше и указателни табели. По пътя нагоре има пещера, която е превърната в малка църква. На върха има цитадела и висок паметник/статуя на свободата. Изкачването е около 15-20 мин в зависимост от темпото.

Да разбирам, че пътя до този хълм е по-приятно да се измине пеша...
Много благодаря за упътването!

# 66
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Новата крайбрежна в Пеща ще изглежда така: (Отваряне на изображението в нов раздел за по-голям формат на снимките)

# 67
Новата крайбрежна в Пеща ще изглежда така: (Отваряне на изображението в нов раздел за по-голям формат на снимките)

И кога това?

# 68
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Първите готови участъци трябва да бъдат открити до 2017.

# 69
Аз се прибрах от екскурзията до Будапеща вчера.
Остнах доволна, въпреки че времето не беше с нас.... Много мъгла, която покриваше по-голямата част от очакваната гледка... Особено вечер, когато всички сгради са осветени, се виждаха само някакви сияния....
Доволна съм и от хотела - Будапеща, в Буда. Има вид на цилиндър. Обслужването е добро и наистина отговаря на 4 звезди. На фона на ниската цена, която платихме за екскурзията, очаквах, че ще бъдем настанени в някакъв пансион или мотел, н този път изненадата беше приятна.
Много ми харесаха големите им мекици, които се продават по базарите им. И ние си ги имаме, но техните някак са с друг вкус... Купих си и от козуначените коминчета по ваша препоръка, но определено мекиците (не им запомних името) ми станаха фаворит.
Приятно изкарване на всички, които ще посрещнат празниците в Будапеща! Дано да имате по-хубаво време...

# 70
  • Луната
Лангош се нарича тяхната мекица Simple Smile

# 71
  • Варна
Лангош са страхотни.
Козуначените коминчета ги има от доста години в София , Пловдив , Варна.

# 72
Предстои ми екскурзия до Будапеща в началото на март. Моля, да ми кажете дали си заслужава посещение на двореца на императрица Елизабет - Сиси в Гьодьольо. Опасявам се да не стане много претрупана програмата и се чудя дали да го пропусна. Блгодаря  Peace

# 73
  • В царството на игрите:)
Каним се през април или май да ходим да Буда пеща и съм доста затруднена с търсенето на място за спане но прилична цена. Предпочитаме апартамент, така,че ако някой може да даде препоръка ще съм благодарна! Peace

# 74
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Каним се през април или май да ходим да Буда пеща и съм доста затруднена с търсенето на място за спане но прилична цена. Предпочитаме апартамент, така,че ако някой може да даде препоръка ще съм благодарна! Peace
Погледни назад в темата. Дала съм информация за хотела, в който отсядаме вече за 3 ти път. Много сме доволни от всичко.

Общи условия

Активация на акаунт