БУДАПЕЩА - перлата на Дунав 6

• 109 672
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, началото на март ще пътуваме за Будапеща група приятели. След целодневните разходки из града, трябва да разпуснем вечерта в някой бар. Интересува ме дали е скъп нощния живот там. Може да ми кажете примерно дали има цена за вход в клубовоте и горе долу средна цена на малко уиски или водка. Благодаря Simple Smile

# 76
  • София
Хайде и аз да се включа с няколко неща.

3 пъти съм била в Будапеща- беше любов от пръв поглед! Може би я обичам повече и от Рим.
Именно заради това планирам пътуване до там в началото на май, но тъй като съм била там преди 2-3-4год, имам няколко опреснителни въпроса:
1. Ще пътуваме с кола, която планирам да оставя на Park&Ride паркинг. Навремето бяха с абсолютно свободен достъп- без билетчета, без нищо. Дали някой има инфо дали все още е така?
2. Някой има ли отзиви за - Exquisite Apartment at Andrassy Avenue (http://exquisite-apartment-at-andrassy-avenue.budapesthotelreview.com/) ? Изглежда добре, на хубаво място е- пък да видим.
3. Впечатления от hop on-hop off-а им? Giraffe-нещо-си? В сайта им поне пише, че за 22EUR получаваш и разходка с корабче по Дунав, което сравнено с други европейски градове, ми се струва малко евтино.

Всякаква актуална информация ще е полезна. Особено сега, с бежанските драми.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 77
  • постоянно
Хайде и аз да се включа с няколко неща.

3 пъти съм била в Будапеща- беше любов от пръв поглед! Може би я обичам повече и от Рим.
Именно заради това планирам пътуване до там в началото на май, но тъй като съм била там преди 2-3-4год, имам няколко опреснителни въпроса:
1. Ще пътуваме с кола, която планирам да оставя на Park&Ride паркинг. Навремето бяха с абсолютно свободен достъп- без билетчета, без нищо. Дали някой има инфо дали все още е така?
2. Някой има ли отзиви за - Exquisite Apartment at Andrassy Avenue (http://exquisite-apartment-at-andrassy-avenue.budapesthotelreview.com/) ? Изглежда добре, на хубаво място е- пък да видим.
3. Впечатления от hop on-hop off-а им? Giraffe-нещо-си? В сайта им поне пише, че за 22EUR получаваш и разходка с корабче по Дунав, което сравнено с други европейски градове, ми се струва малко евтино.

Всякаква актуална информация ще е полезна. Особено сега, с бежанските драми.
Благодаря предварително! Simple Smile

Споделям любовта ти към Будапеща и за мен беше любов от пръв поглед.
Ще споделя за номер 3 - хоп он , хоп офф . Много лесно и приятно . Слизаш където си искаш и когато си искаш , после хващаш следващият автобус. И така цял ден/дни. За разходката по Дунава също е възможно  да е включена в тази цена - но това е просто разходка  с лодка за 1 час без храна или питиета както някои от тези круизи предлагат. Но е много красиво и приятно.

Завиждам ти благородно  Hug

# 78
  • Бургас
Предстои ми екскурзия до Будапеща в началото на март. Моля, да ми кажете дали си заслужава посещение на двореца на императрица Елизабет - Сиси в Гьодьольо. Опасявам се да не стане много претрупана програмата и се чудя дали да го пропусна. Блгодаря  Peace

Аз ходих в Будапеща септември и посетих двореца на императрица Елизабет - Сиси в Гьодьольо. Честно казано съжалих, че си загубих времето. Още повече, че всичко е възстановено от развалините след войните и не изглежда никак старинно. А и съм ходила във Версай - така, че този дворец никак не можа да ме впечатли. Предпочетох да бях отишла в зоологическата градина, защото за нея така и не остана време / затваря рано/. Но всеки си преценя сам - прецени какво искаш да видиш и колко време имаш.

# 79
Предстои ми екскурзия до Будапеща в началото на март. Моля, да ми кажете дали си заслужава посещение на двореца на императрица Елизабет - Сиси в Гьодьольо. Опасявам се да не стане много претрупана програмата и се чудя дали да го пропусна. Блгодаря  Peace

Аз ходих в Будапеща септември и посетих двореца на императрица Елизабет - Сиси в Гьодьольо. Честно казано съжалих, че си загубих времето. Още повече, че всичко е възстановено от развалините след войните и не изглежда никак старинно. А и съм ходила във Версай - така, че този дворец никак не можа да ме впечатли. Предпочетох да бях отишла в зоологическата градина, защото за нея така и не остана време / затваря рано/. Но всеки си преценя сам - прецени какво искаш да видиш и колко време имаш.

Много ти благодаря, сигурно ще го пропусна  Peace

# 80
Здравейте,
Имам въпрос относно мин.баните, влизах в сайта им- не видях цени .Някои са затворени дори.
Кой е бил там, кой басейн е за по-млади(разбрах,че има доста пенсионери с цел лечение)(п.с. нямам нищо против тях)Каква е разликата в цената на различните,има ли кърпи,сешоар?
Малко ви затрупах с въпроси,но искам да си направя план Simple Smile

# 81
Бихте ли препоръчали апартхотели на нормални цени. Лятото ще се организираме една група за гледане на формулата и сме се насочили към такъв тип хотел.

# 82
И ние може да сме за формулата в Будапеща - ще следя също предложения за хотели...

# 83
  • Амстердам
Здравейте,
Имам въпрос относно мин.баните, влизах в сайта им- не видях цени .Някои са затворени дори.
Кой е бил там, кой басейн е за по-млади(разбрах,че има доста пенсионери с цел лечение)(п.с. нямам нищо против тях)Каква е разликата в цената на различните,има ли кърпи,сешоар?
Малко ви затрупах с въпроси,но искам да си направя план Simple Smile

Не знам кои бани си гледала, но ние бяхме в Széchenyi. Цената за цял ден + кабина е около 17-18 евро. Имаше и опция да си вземеш кърпа допълнително. Сешоари също имаше в коридорите.
В комплекса има 18 басеина и в някои от тях наистина имаше повече възрастни хора, но като цяло имаше хора на всякаква възраст. На нас най-много ни допадна външния басейн и там си стояхме. Беше много забавно, даже писах в блога за преживяването.

# 84
Здравейте, момичета.
Каша ми е в главата,но съм се насочила съм се към Будапеща упорито. Определено избирам варианта организирана екскурзия, че аз не се оправям с английски, за съжаление.

Но ме интересува по колко пари е добре да имам, при условие, че предварително съм платила за избраните туристически забележителности. Само за ядене и евентуално някое сувенирче да купя. Икономичен вариант, че при нас всичко ще се умножи по три.

Наистина ще съм благодарна някой да се включи и да ми помогне.

# 85
  • постоянно
Баните Széchenyi-баните са стари , не сипредставяйте някакъв супер лукс. Но като архитектура са невероятно красиви и   да си  " на баня " там е просто страхотно,  неверояно преживяване да си навън при 3'с и вода 34 градуса . Горещо препоръчвам ....

# 86
Здравейте,започваме планирането на нашето пътешествие до Будапеща.Ще имаме на разположение 5 дни и няма да се пришпорваме.Интересува ме,понеже ще сме с детенце с бебешка количка (високо проходима) ще срещнем ли затруднения с ползването на градски транспорт.Кой бихте ми препоръчали.А все пак ще има двама здрави мъже да носят количката,ако се наложи. 
И втори въпрос имам.Струва ли си да си направим разходка до Виена.Не да тичаме по забележителности и после да се хвалим,че и там сме били,а просто да се пуснем из града. Благодаря.

# 87
Здравейте, ние ще пътуваме с автомобил до Прага през Будапеща, където ще останем 3 дни. Интересува ме колко часа горе-долу е пътя до Будапеща (от София или Пловдив). Питам, защото се чудя дали да не останем да нощуваме в Белград или ще имаме сили да вземем разстоянието без да спим. Ще пътуваме с децата. Благодаря!

# 88
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Здравейте, ние ще пътуваме с автомобил до Прага през Будапеща, където ще останем 3 дни. Интересува ме колко часа горе-долу е пътя до Будапеща (от София или Пловдив). Питам, защото се чудя дали да не останем да нощуваме в Белград или ще имаме сили да вземем разстоянието без да спим. Ще пътуваме с децата. Благодаря!
Ние последния път пътувахме  с трите деца. Със спиранията и почивките пътуването ни беше към 10 часа. Почивките бяха кратки, за 10-15 минути и 2 хранения на бебето. Шофираше само мъжа ми. Три пъти сме пътували до Будапеща и горе-долу толкова ни отнемаше пътя София-Будапеща. Не мисля, че има нужда да се нощува в Сърбия. Ние даже от там не зареждахме и гориво, не сме спирали....Последно зареждане правихме преди границата със Сърбия и то ни стигаше до Унгария. Задължително си купете винетка на унгарската граница. Едва ли някой там ще ви подсети за това. Не забравяйте, защото глобите са големи за пътуване без винетка. През Сърбия има "путарина"- при влизане или излизане от магистрала се плащат такси. Ние плащахме в евро- по спомени към 11-12 евро бяха таксите по сръбските магистрали.
Ако имате други въпроси- на среща съм!

# 89
betray, Благодаря! Пътуването ще е края на юли, още всичко не съм премислила и със сигурност ще имам въпроси bouquet

Общи условия

Активация на акаунт