БУДАПЕЩА - перлата на Дунав 6

• 109 632
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, ние пътуваме средата на март. Относно транспорта- ще ползваме 72-часовите карти за транспорт, които за делничните дни важат и за корабчета D11 и D12. Има ли къде да видя разписанието и спирките на тези корабчета и разбрах, че те са сутрин рано и вечер. Който е ходил по това време на годината, моля да сподели кога е удачно да се разходим. Сутрин не е ли студено?

# 601
Здравейте, ние пътуваме средата на март. Относно транспорта- ще ползваме 72-часовите карти за транспорт, които за делничните дни важат и за корабчета D11 и D12. Има ли къде да видя разписанието и спирките на тези корабчета и разбрах, че те са сутрин рано и вечер. Който е ходил по това време на годината, моля да сподели кога е удачно да се разходим. Сутрин не е ли студено?
Март няма кой знае какъв избор, тъй като се движи само D11. Освен това след 17 ч. се стъмва.
Гледайки разписанието, най-удачно би било един тегел в южна посока в 15:22 от Arpad hid, който е лесно достъпен с метро и трамвай, и евентуално ако искате да се върнете обратно в 16:48 и да слезете някъде попътно.
http://www.bkk.hu/apps/menetrend/pdf/8110/20171106/a.pdf

# 602
Благодаря Ви за разписанието.  Е, ние сме от 18.03. до 21.03, мисля вечерното корабче да вземем. Поне ще е красиво осветено.
А за баните- заслужава ли си? Избрах хотел, в който имаме вътрешен басейн и сауна и още се чудя да включвам ли баните в програмата ?

# 603
Здравейте - вече зададох въпросите в темите за Чехия и Виена, сега е ред на Будапеща. През януари ми предстои пътуване от Познан Полша през Прага , Виена,  Будапеща и т.н. Била съм там отдавна затова моля за помощ. Къде да отседнем - препоръчайте настаняване за двама възрастни /не лукс - топло и чисто да е /, и какво обезателно да посетим - фенове сме на историята-  дори да не е само в Будапеща . А в Унгария може да останем макс 2 дни

# 604
  • СОФИЯ
Здравейте,
Много ще се радвам да споделите впечатления от Коледна Будапеща и Коледна Прага. (и в двете теми ще попитам Wink и надявам се да не е проблем) Не ме интересуват коледните базари, а как изглеждат самите градове, украсяване, излъчване и дух на самите градове. Посещавала съм ги, но лятото. Разбира се плануваме преди Коледа(няма да сме на самата Коледа). Благодаря предварително на включилите се!

# 605
  • малкия йеросалим
Здравейте.Както бях писала по назад в темата,съм взела билети за 16.02.Изобщо не предвидих,че вероятно ще е зверски студ,но връщане назад няма...Та сега започвам сериозно да събирам информация и съвети.Изчетох цялата тема два пъти,но все още имам много неясности.Ние пътуваме с Wizz -кацаме в петък вечер в 21.00 и летим обратно в понеделник вечер около 22 часа.Имаме дефакто пълни три дни.Първият ден мисля да поразгледаме основните забележителности в Пеща,вторият разглеждаме Буда,а третият ден евентуално ако нещо сме пропуснали или Тропикариума.А ето и неясните ми въпроси:
1.Транспорта от летището към града-разбрах,че това е възможно с автобус 100 Е или 200Е-това са автобуси от градският транспорт нали и те директни ли са до центъра на града?Резервирала съм стая в Medosz Hotel -от центъра евентуално с метро ли мога да се придвижа до там?
2.Тези 48 или 72часови карти за транспорта за всички автобуси ли важат или само за определена транспортна фирма?И какви е най -удачно да вземем,като се има в предвид ,че ще сме там в почивните дни и дали ще важат и за корабчетата/искам да направим вечерна разходка с корабчетата/
Извинявам се много за идиотските въпроси,но ми е изключително притеснено как ще се оправим/като се има в предвид ,че английският ми език не е на много високо ниво../,а искам да организирам всичко идеално,защото това пътуване е коледният подарък за моето момче,което мечтае от години за екскурзия до Будапеща....
Ще имам още въпроси,но засега толкова.
Благодаря много на всички,който ще отговорят!

# 606
Mama moni,, ние се върнахме преди 10-ина дни и всичко все още ми е прясно, мога да ти предложа малко инфо, но след Коледа, сега съм много заета. Ще погледна хотела ви къде се намира, ще дам и линкове за ГТ, ако се налага, но доста от интересните неща са много наблизо, независимо, че Гугъл мапс дава едни разстояния... На колко години е детето?

# 607
  • София
С картите за градски транспорт може да се возите на корабчетата (държавните) в работни дни само. Значи ако искате нощна разходка само в петък вечер във вашия случай, но тъй като пристигате късно отпада. Ще трябва да си купите билети за другите корабчета, частните. Картите важат за всички видове транспорт, без фуникуляра. Щом сте там три дни, 72 часовите ще са ви идеални.
Ако хванете 200 Е от летището, слизате на Деак Ференц, от там метро 2 (жълтата линия) до Октогон, като гледам на картата хотела е там.

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 14:27 от Аглея

# 608
  • малкия йеросалим

jfjallen,без деца ще сме-романтична екскурзия ще е .Ще се радвам на всякаква информация,не е проблем че ще е след Коледа.

Аглея значи като кацнем си купувам 72 часова карта и пътуваме до понеделник вечерта с нея?Трябва само да си взема отделно билети за корабчетата.

# 609
  • София
Аглея значи като кацнем си купувам 72 часова карта и пътуваме до понеделник вечерта с нея?Трябва само да си взема отделно билети за корабчетата.

Допълних си предишния пост за транспорта до хотела.
Да, ако си вземете в петък вечер 72 часови карти ще важат до понеделник вечер. Ако е затворено гишето на летището от машинките отвън на спирката.
Имай предвид, че Тропикариума е много далеч, и се пътува дълго с автобуса (повече от половин час). Ние чакахме по пооловин час и в двете посоки. Много странно разписание има този автобус, пишеше, че ще дойде след 15 мин. Минаха, и веднага се появиха още 15 мин. И на отиване и на връщане беше така.

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 15:07 от Аглея

# 610
Не съм сигурна все още дали си заслужава да се купят 72-часови карти /но, не съм видяла и местоположението на хотела/. Ние, за 4-ри дни ползвахме около 10 билета /за 3000 huf/. На базата на Гугъл Мапс, аз бях предвидила повече и също се колебаех за някакъв вид карта, но не ни трябваха. Все пак в момента пиша теоретично, по-късно ще се опитам да бъда по-акуратна в информацията.

# 611
Не съм сигурна все още дали си заслужава да се купят 72-часови карти /но, не съм видяла и местоположението на хотела/. Ние, за 4-ри дни ползвахме около 10 билета /за 3000 huf/. На базата на Гугъл Мапс, аз бях предвидила повече и също се колебаех за някакъв вид карта, но не ни трябваха. Все пак в момента пиша теоретично, по-късно ще се опитам да бъда по-акуратна в информацията.
С картите можете да ползвате корабче в понеделник, преди да отпътувате за София.
Ако хванете 200 Е от летището, слизате на Деак Ференц, от там метро 2 (жълтата линия) до Октогон, като гледам на картата хотела е там.
А това е изключително подвеждаща информация, защото 200Е въобще не стига до центъра.
Може би Аглея е имала предвид 100Е, за който не важат картите за градски транспорт.

# 612
  • София
Ау да, много се извинявам, 100 Е. Не съм се усетила какво съм написала.

# 613
  • малкия йеросалим
Ох съвсем се обърках!Значи на излизане от летището хващам Е100 до центъра и от там, трябва да хвана жълтата линия на метрото,за да стигна до хотела.
Спирката на центъра последна спирка ли е на Е100?

# 614
  • София
Ох съвсем се обърках!Значи на излизане от летището хващам Е100 до центъра и от там, трябва да хвана жълтата линия на метрото,за да стигна до хотела.
Спирката на центъра последна спирка ли е на Е100?

Извинявам се още веднъж, че те обърках. Да, 100 Е тръгва от летището и има 4 спирки общо с тази на летището. Деак Ференц е последната. От там линия 1 (жълтата) на метрото, на третата спирка слизате, казва се Октогон. Можеш да видиш на картата колко е близо хотела до Октогон.

Общи условия

Активация на акаунт