БУДАПЕЩА - перлата на Дунав 6

• 110 338
  • 739
  •   2
Отговори
# 105
Основните-да.
Очаква се раздвижване в темата, Уиз еър отново оперират от София до Будапеща и то три пъти седмично.
всъщност  вечерта пристигаме към 19.00 на летището  ,на другия ден -цял ден  разглеждане , и на другия ден към 15.00 е полета newsm78
Още не съм  платила и се  чудя .
Ще успеете да видите някои от основните забележителности, но за съжаление времето е твърде кратко, за да усетите духа на самия град.

# 106
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
При добра организация може - ние първия път за толкова ходихме, защото часовете на полетите тогава бяха идентични.

# 107
# 108
  • в града на вечния купон
При добра организация може - ние първия път за толкова ходихме, защото часовете на полетите тогава бяха идентични.
Мерси !
Още  съм в чуденка newsm78
А и  някой е писал,че ноември е мъгливо, ма то зависи . ..
Може  ли  да  ми напишете  вашата програма  за ден и половина.

# 109
Може да си говорим на ти, нали?

Аз писах за мъглата Grinning Има една страница във ФБ - Free Budapest tour, те качват снимки почти всеки ден и албумите са по дати. Може да се погледне ориентировъчно какво е било миналата година, макар че то година с година ги няма.

Това беше нашата програма, пускам я дословно и с червено ще отбележа какво не успяхме. Хотела ни беше на Октогон, така че я съобразявах с това:

Програма:

Четвъртък
Вечерна разходка около Дунав

Петък – Пеща
Парламента – 8:00 - свършиха билетите, тогава бяха безплатни
Парка около парламента – Рейгън, МТВ, сухия фонтан
Св Ищван и площада пред него
Андраши ут с Операта и др красоти
Площада на героите
Градския парк
Замъка Вайдахуняд
Сечени баня
Ворошмарти тер - площад
Ваци утца
На Астория – синагогата и дървото на живота (не сме влизали, само отвън)
Централните хали
Крайбрежната улица при Дунав
Двореца на изкуствата и Народния театър – с трамвай (може да се влезе вътре, много интересна архитектура е и наоколо)

Събота - Буда
Нов опит за Парламента - билетите свършиха точно пред мен, но отделих време за чакане на опашката
Маргит остров

Рибарските кули
Св Матияш – по първия диагонал на долу и сме при портата
Двореца на хълма
Виенската порта с къща №7
Тропикариум
Гелерт хълм с Цитаделата – евентуално.

*събота можеше да е по-добре организирана, но държахме на Тропикариума, който е на майната си и се пътува около 50 мин в посока, там се и загубихме, та...

Ползвахме 24 часова карта за транспорт, която съобразихме да ни стигне и до летището.

# 110
  • в града на вечния купон
Super!

Много Благодаря за изчерпателният отговор.........

За момента няма да бързам, но така или иначе ми се иска ноември да отидем, пък времето е късмет.
Миналата 2015 края на ноември беше пролет......

А някой ми каза, че корабче по Дунава може да се ползва с билет/карта от градския транспорт вярно ли е?

# 111
Super!

Много Благодаря за изчерпателният отговор.........

За момента няма да бързам, но така или иначе ми се иска ноември да отидем, пък времето е късмет.
Миналата 2015 края на ноември беше пролет......

А някой ми каза, че корабче по Дунава може да се ползва с билет/карта от градския транспорт вярно ли е?

Да, може то си има спирки Д11, Д12 и Д13 по самата река те се виждат.

# 112
Може ли малко повече инфо за корабчетата по Дунав.Разбрах, че вечерния тур е от 19 и 21 часа.Мястото от където тръгват е VIGADO. Ако може малко повече обяснение.
За Парламента пише, че за граждани на ЕС входа е свободен срещу лична карта.
Ако може да помогните ще се радвам

# 113
Парламента беше безплатен, вече не е. Цената за граждани на ЕС е 2000 фт, предварително се купуват тук:
https://www.jegymester.hu/eng/Production/480000/Parliament-visit

# 114
Ще се придвижим от Виена до Будапеща и обратно с автобус.
Колебанието ми е м/у тези два варианта :
1.http://www.eurolines.hu/en/Destinations/International-search?search=1
2.http://www.orangeways.com/order0_.aspx?si=2
Моля, ако някой ги е ползвал да даде мнение.

# 115
Аз съм ползвала Юролайнс, напълно доволна. Нямаше никакви засечки, на отиване автобуса беше почти празен, на връщане на летището във Виена се напълни. Билетите купихме предварително от сайта им, разпечатани се представят на шофьора заедно с лична карта.

# 116
Момиччета, четвъртък заминавам с две приятелки на екскурзия и първата вечер сме в Будапеща. Имам няколко въпросчета, за които не успях да намеря отговор и се надявам да ударите по едно рамо Simple Smile

1. Хотела ни е малко страни от Будапеща - Romai .. но на картата видях, че намира на спирка наречена Szent János utca и оттам спира нощна линия 934. Надеждни ли са тези нощни автобусчета? Линията тръгва от Nyugati pályaudvar M в 0:02 (http://www.bkk.hu/apps/menetrend/pdf/9340/20140328/1.pdf)

2. Работят ли чейндж бюрата до късно? Защото ще пристигнем привечер и да не останем без валута хаха.

3, Бихте ли ми препоръчали някакви барове или пък ресторанти покрай този район на Nyugati pályaudvar.

Изобщо всичко което като съвет бихте споделили, ще се радвам Simple Smile

# 117
  • постоянно
можете да теглите валута от банкомат с карта.

# 118
можете да теглите валута от банкомат с карта.

Това го знаем, по-скоро се интересувам за чейндж бюра. А по хотелите дали има възможност също за обмяна на валута?

# 119
Момиччета, четвъртък заминавам с две приятелки на екскурзия и първата вечер сме в Будапеща. Имам няколко въпросчета, за които не успях да намеря отговор и се надявам да ударите по едно рамо Simple Smile

1. Хотела ни е малко страни от Будапеща - Romai .. но на картата видях, че намира на спирка наречена Szent János utca и оттам спира нощна линия 934. Надеждни ли са тези нощни автобусчета? Линията тръгва от Nyugati pályaudvar M в 0:02 (http://www.bkk.hu/apps/menetrend/pdf/9340/20140328/1.pdf)

2. Работят ли чейндж бюрата до късно? Защото ще пристигнем привечер и да не останем без валута хаха.

3, Бихте ли ми препоръчали някакви барове или пък ресторанти покрай този район на Nyugati pályaudvar.

Изобщо всичко което като съвет бихте споделили, ще се радвам Simple Smile

Нощните автобуси не са автобусчета (смисъл на малки), а са нормални автобуси, които са много редовни, използвани и с контрола  Laughing Това да го имате предвид, че да не ви глобяват всред нощите.

Най-реномираните чейндж бюра са ето тези: http://exclusive.hu/en/offices
Въведи на картата Будапеща и ще ти покаже всички офиси с работното им време - варира от 17:30 до 22:00, но ги проучи кой до колко е.

Общи условия

Активация на акаунт