ВИЕНА Тема 8

• 88 285
  • 722
  •   1
Отговори
# 30
  • СОФИЯ
Гледка от високо над Виена се предлага от под купола на Карлскирхе. За съжаление, не е безплатна, тъй като има вход за самата църква. Някъде 5-6 Евра.
Къде там има гледка над града, като панорама, или напр. покриви? За 6 евро се влиза в самата Карлскирхе с вътрешен асансьор до купола. Има и малък музей. Дори и да има, височината не е достатъчна. И е съвсем туристически насочено.
Гледка има и от Глориете на Шонбрун, но около Коледа си е голям клинч да се катериш до там.

# 31
Гледка от високо над Виена се предлага от под купола на Карлскирхе. За съжаление, не е безплатна, тъй като има вход за самата църква. Някъде 5-6 Евра.
Къде там има гледка над града, като панорама, или напр. покриви? За 6 евро се влиза в самата Карлскирхе с вътрешен асансьор до купола. Има и малък музей. Дори и да има, височината не е достатъчна. И е съвсем туристически насочено.
Гледка има и от Глориете на Шонбрун, но около Коледа си е голям клинч да се катериш до там.

Аз не уточнявам каква е гледката, само казвам, че може да се види Виена от високо. Колко високо, какво ще се види, има ли панорама, туристическо ли е или не...отговорих на зададен въпрос:

"...И от това ,което съм прочела до момента, разбирам, че само от кулите на Св. Стефан се вижда гледка от високо. Дали някой не знае за друго подобно място, където да се качим (изключвам виенското колело)?"

# 32
  • СОФИЯ
Zaharinka, под купола няма екстериор.

# 33

И под "иглата" на ОПЕК няма екстериор, но пък оттам се вижда доста надалече  Simple Smile
Слагаме и нея в предложенията за гледки Simple Smile

# 34
  • СОФИЯ

И под "иглата" на ОПЕК няма екстериор, но пък оттам се вижда доста надалече  Simple Smile
Слагаме и нея в предложенията за гледки Simple Smile
Много е актуално за хора, под 25 г., които за първи път посещават Виена. Аз лично приключвам с теб гледката "от под купола на Карлскирхе", че ако някой междувременно вземе да подпръдне, ше земе да се самозапали  Laughing
Да ме прощават останалите потребители.  Crazy

# 35
Радмилкаа Метрото е денонощно в петък и събота, когато хората излизат, в неделя приключва към полунощ до един (всеки ден има нощни автобуси, но се чака доста за тях, по 20-30 минути). Безплатни входове за студенти няма, но има намаления. Хубава гледка от високо към града има и от Kahlenberg и Wilhelminenberg.

Ходила ли си до Wilhelminenberg? Виждам, че е хотелски комплекс и едва ли има свободен достъп.
Предполагам, че паркът наоколо е ок за свободни разходки ако не си отседнал в хотела, но има ли открити панорами към града от тях. Иначе видях как се ходи до там.

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 09:25 от mamaSunshine

# 36
mamaSunshine Като живеех във Виена сме ходили там да се пързаляме - зимата има ледена пързалка зад хотела с няколко щанда като базар - греяно вино и гофрети, много е готино с гледката към града. Сега не знам дали още има пързалка, предполагам да... Ето снимка:

Скрит текст:

# 37
Хе хе мерси дет се вика ако ми остане време ще ида да проверя... Точно зимата ми се очертава да ходя по коледните базари. Тази година така се подредихме

# 38
mamaSunshine Вярно, че мястото е малко отдалечено, обаче няма навалица като на пързалката пред кметството и базара там, зависи кой какво предпочита. Относно базарите пускам една интересна статия, малко оф топик, но пък и Виена присъства:

http://www.buzzfeed.com/hannahjewell/christmas-markets-to-visit- … ou-die#.ntNne3yjM

# 39
Мерси ... Вече изчетох доста за базарите защото макар че се връщам за кой ли път в града по Коледа не съм била...

# 40
И аз сега чета и си водя записки за различните коледни базари. Взехме си билети вече, така че остава само времето да е горе долу с нас като за декември там  Laughing Laughing

# 41
  • Луната
Запис и от мен в темата bouquet
Радмилкаа Hug - страхотна дестинация  Simple Smile.
Скрит текст:
На каква цена намери сам. билети за предколедна Виена?

# 42
Woman^In^White За съжаление не са евтини (340 лв. двупосочен на човек ), но ще компенсираме с хотела. На Bulgaria Air са, преди няколко дена бяха на промоция, с 30 лв по-евтини,но докато се организираме и свърши промото. Това са за датите 13-16. Simple Smile

# 43
Слава богу и ние сварихме промоция на Австрийците понеже за други дати взехме - 7-13.
Яд ме е само че винените турове вече ще са приключили.. Има едно влакче което обикаля хойригите в района на Дьоблинк до Каленберг и е страхотно. Но работи от април до октомври.
Така че ще се задоволя май с бирата и глювайна.  #Crazy

# 44
  • СОФИЯ
За определени дати около Коледа и НГ и сега австрийците дават добри цени, 123 евро без багаж. От сайта им е по-добре като цена, отколкото през търсачките.

Общи условия

Активация на акаунт