ВИЕНА Тема 8

• 88 296
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
Pipi сподели моля те как си начертахте програмата че се качихте и до Дюрнщайн..
Ние ползвахме пакетния билет Влак - Мелк - корабче - Кремс - обратно влак до Виена.
И реално спирахме в Шпиц, Дюрнщай и още едно , но се чудех ако сляза в Дюрнщайн, май щеше да се наложи да купуваме нови билети за корабчето ..

Предполагам сте ходили със собствен транспорт или ..
 bouquet мерси предварително.

Със собствен транспорт бяхме. Първо пообиколихме в Германия Романтише щрасе, Вахау ни беше последната спирка. Не съм правила план, както дойде беше.  Peace Спахме в Кремс, в едно мотелче, но вече не помня как му беше името.

# 676
  • София, България
mamaSunshine, снимките ти са страхотни. Напълно съгласна, че за 3 дни е невъзможно да се разгледа. Особено ако се включат и околностите. А си заслужава да се обиколи.

Радос, благодаря ти. Аз черпя идеи от руски туристически сайтове. Много пътуват тези хора и винаги споделят за следващите.

Супер, ние имаме близки там и последния път наблегнахме на по-малко популярни места. Ходихме на Каленберг, прекарахме едната вечер на въжените градини там, страхотно преживяване, единия ден карахме колелета из града и на Донау инзел - нямам думи просто каква красота. Покрай алеята има изградени платформи за плаж и както си караш колелото, слизаш, разпъваш хавлийката, правиш си една баня в Дунав, печеш се, и после си продължаваш. На третия ден ходихме специално на плаж на Стария Дунав. Там пък колко е красиво ... Отива се с метрото, станция Alte Donau. От едната страна са някакви романтични вилички, а от другата има алеи за разходка и ... всичкото е плаж, поляни, хората си опънали кърпите, през 50 метра има платформи за влизане във водата. Ние си взехме водно колело, мисля за 18 или пък да беше 8 евро на час /ако прескочиш ти се изчислява до минута/, обикаляш си, къпеш се. Има и чадърче, да не ти пече. Има и лодки, също и направо едни плаващи платформи, като частен плаж, с палатка, шезлонгчета ... и си плуваш. Имаше и огроооомен, наистина огромен нудистки плаж - ама не само някакви възрастни увисналци, ами всякакви хора, и млади, и семейства с деца ... другия път ще пробвам  Peace

# 677
Много интересни неща споделяте за околностите на Виена и изобщо за "вътрешността" на страната. Заслужава си да се разгледат маршрутите, или поне "точките" от посещенията за идеи.

# 678
Здравейте, от начална точка „Кертнерщрасе”, как е най-удачно да се придвижим до "Пратера" и колко време горе-долу да му отделим/с дете на 12 години/?

# 679
Здравейте, от начална точка „Кертнерщрасе”, как е най-удачно да се придвижим до "Пратера" и колко време горе-долу да му отделим/с дете на 12 години/?
И в двата края на Кертнерщрасе има спирки на метрото - едната е на Щефансплац, другата е на Карлсплац. Качвате се на метро линия 1 ( червената) в посока Leopoldau ( това е последната станция която служи за ориентир за посоката на движение) и слизате на Пратернщерн. От там са ви не повече от 5 мин пеш до централния вход на Пратера.

# 680
  • Sofia
Предстои ни за първи път да посетим Виена тази година и много, много благодаря за чудесната тема  bouquet

Все още се колебаем дали със самолет или автомобил да организираме това пътуване.
Дайте съвет, моля !  Heart Eyes

# 681
С кола има смисъл, ако сте поне 4-ма (иначе самолетните билети се връзват по-евтино при достатъчно ранно купуване) и/или ако планирате по-обиколна екскурзия с посещение и на други градове по пътя.

# 682
  • Sofia
С кола има смисъл, ако сте поне 4-ма (иначе самолетните билети се връзват по-евтино при достатъчно ранно купуване) и/или ако планирате по-обиколна екскурзия с посещение и на други градове по пътя.

От опит зная че пътуването с кола може да излезе много по-скъпо и затова така подпитвам  Wink Истината е че предпочитам да се движим с кола, но не зная дали все пак е икономичеко обосновано.

Планираме да сме 4ма, но се чудя дали пътя няма да е в повече на едно 3 годишно дете, така се чудя как да направя маршут който да е накратки отсечки... вероятно ще трябва да пътуваме дълго ипротяжно поне две седмици  Wink

Последна редакция: пн, 20 фев 2017, 13:13 от alegra

# 683
  • На земята, която е всъщност звезда.
Зависи с каква кола сте. Нашата, например, харчи на извънградско 7-7,5 на сто. София-Виена са 1000 км в едната посока. Имаш магистрални такси в Сърбия и винетка в Унгария и Австрия /общо за отиване и връщане да кажем 100 лв., по- малко е, но не си ги спомням точно/. Та така на нас пътят с кола до Виена и обратно със спиране и разглеждане на Нови Сад и Сегед ни излезе около 500 лв.

# 684
Планираме да сме 4ма, но се чудя дали пътя няма да е в повече на едно 3 годишно дете, така се чудя как да направя маршут който да е накратки отсечки... вероятно ще трябва да пътуваме дълго ипротяжно поне две седмици  Wink
Две седмици е доста Simple Smile А Виена не е толкова далеч, спокойно, около 1000 км са, които в зависимост от времето, прекарано на границите се вземат за 10-12 часа (след Ниш всичко е магистрала). Нашето дете също пътуваше трудно преди 4-5 години и сме разделяли големите разстояния.
За Виена спокойно може да се направи една нощувка някъде в Сърбия или Унгария, като съчетаете с леко разглеждане, както е в поста по-горе.

Добра цена на двупосочен самолетен билет до Виена в момента е около 100 евро, така че можеш да си сметнеш масрафа. Полетът има неоспоримото предимство, че е час и половина и са по 4-5 на ден, избираш си удобното за теб време.

# 685
  • София, България
За четири души с колата определено ще е по-евтино. Най-евтините билети за които аз съм чувала бяха по 120 евро. Евтините компании не летят до там. С кола излиза около 600 лева в двете посоки. Дизел, с винетки и толове. Ние сме пътували три пъти с колата до там. Пътя го взимаме без нощувки - зависи от трафика но е около 10-11 часа. Мъжа ми кара, аз обикновено го сменям в Унгария за час-два да почине. Обикновено тръгваме сутринта и до вечерта сме там. Единия път тръгнахме вечерта, за да могат да спят децата, и сутринта бяхме там. Първия път бяхме с бебе на 6 месеца, дете на 2 години и още едно на 7. Тайната на пътуването с деца е - почивки от време на време, 3 диска с детски песнички и торба с лакомства. Неща, които обикновено не са разрешени - дъвки, близалки, шоколадови яйца, шарени сокчета ... Щом решат да се бият и вадиш коза: Кой иска близалка? - и печелиш още половин час тишина.

Ако имате време, задължително си направете резервация за детския музей ZOOM, страхотно място за децата е, но трябва да имаш предварително записан час. Ето сайта:
http://www.kindermuseum.at/jart/prj3/zoom/main.jart?rel=en

# 686
Ако има в момента изгодни полети да можете да си сметнете цената и в двата случая. Изгодни цени на полети са около 130 евро двупосочен. Не знам Параход тези 100 евро които е намерила как са  - 1 или 2 посоки.
Цената за кола е изгодна ако се раздели наистина на 4 души - и ние сме го смятали така евентуално да пътуваме с наши приятели. Но ако от 4-мата едното е вашето дете - не го брой така.

Принципно и аз предпочитам самолет - е .. ние нямаме кола разбира се де ...
Принципно 2 седмици са предостатъчни да поразгледате не само Виена, но и околностите.

Не знам по кое време на годината ще ходите, да ви препоръчам корабче по Вахау, понеже мисля че те тръгват от ранна пролет до октомври.
Залцбург също е вариант за един ден с влака - стига се за около 2,30 часа. между май - октовмри има корабчета между Виена и Братислава - някъде около час е пътя понеже са близко двата града. така че можете да си уплътните добре програмата стига да сте пролетно време де ...
Иначе разчитате само на влакове и автобуси.

Ако сте със собствен транспорт ще ви е удобно поне за близките до Виена дестинации, но за Залбургви препоръчвам да пътувате с влаковете на Westbahn - движат по-бързо от редовните железници на Австрия и първите са рано сутрин към 7ч. - с кола ще ви излезе доста бавно а и не знам вече бензина как ще е там.

# 687
Билетите за самолет непрекъснато поскъпват. Няколко пъти в годината пътувам самолетно по тази дестинация. В момента т.нар. Ред Тикет са за около 135 евро и то без голям багаж! Имйте го предвид, защото в зимния сезон за повече от 4-5 дни, не знам как само с ръчен би станало...

# 688
Потвърждавам за билетите, поне 130 евро двупосочен без багаж с австрийските авиолинии. Може би с българските сега е малко по-евтино. Искам също да ви предупредя, че напоследък аустриан много често отменят полети, за които не са продали достатъчно билети...
Отделно, около Виена има толкова вълшебни местенца, че е добре да имате автомобил.
Ние живеем във Виена откакто малката беше на 3 и сме пътували неведнъж с кола, издържа се, освен ако пътуването не съвпадне с някой голям мюсюлмански празник. Много удобно за пренощуване е градчето Палич. Красота, много хотелчета, евтини нощувки.

# 689
  • Пловдив
Като хора, които се късат да ходя с кола до Виена, аз препоръчвам автомобил.

Детето ми беше на 3, когато се наложи да отидем до Виена за първи път (до болницата там) и понесе пътя идеално. И като се почна оттогава, вече 3 години не сме спрели все така да ходим - само един път със самолет, но бих казала, че с кола се съчетават неща като: посещение на доста повече места, шопинг преди Виена, хапване на унгарско Marche (бензиностанция с уникално ресторантче), спиране, където си пожелаеш и нощувка при желание на интересно място (Gereby Kuria в Унгария, тотален хит за деца и разбира се уникално идилично местенце).

Има го единия момент, че във Виена се паркира сложно и тази кола колкото и дни да сте в града, е по-добре да си стои на паркинг някъде (по възможност най-евтин, има за 8 евро/24 часа подземен паркинг под квартала на музеите например) и вие да си закупите няколко дневни карти за градски транспорт (метро/автобус/трамвай). Плюс за колата е и багажа, който носим, не се съобразявам така, както със самолет и примъквам чудесни неща като: Адаптирано мляко на детето (преди години, де), Бири по цели стекове (стъкло), огромно количество Линдт шоколади от аутлета Парндорф преди Виена, както и вафли на килограм от Manner, бонбони Моцарт, лего и всякакви играчки на чудесни цени от детския магазин Muller (ако ходя пролетта, взимам подаръци за 1 юни, ако есента - взимам за р.д, за Коледа и прочие поводи.

И сега да не забравяме, че вече има Уиз еър до Будапеща, която е сравнително близо и вариант, ако билетите се улучат евтини да се наеме кола от там до Виена за 4ма или да се ползва някакъв частен превоз, май имаше около 20 евро в посока, на човек (частни автобусни фирми), влаковете са скъпи, доколкото знам.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт