ВИЕНА Тема 8

• 88 314
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Хора, беше супер, мега, ултра яко!!!!
Отидохме буквално за 2 дни във Виена, това ми е досега най-голямата "изцепка", принципно съм си луда, но дотам не бях стигнала, 2 дни път с кола и 2 дни престой  Joy
НО!!! омагьосана съм, уцелихме и черен петък, хубаво, меко време, уникално настроение - навсякъде коледна атмосфера - тази година бяха избухнали просто. Щандчета имаше и в малки улички! Природонаучният музей беше украсен със светлина, тоооолкова уютно!
И просто се разхождахме из 6-7 квартал...миризма на кестени, пунш, вюрстчета...
Тълпи от посетители, нестихващи, но за всички има място.
И без да целим нещо, освен атмосфера и разходка.
Не знам защо си дойдох  Laughing

# 631
  • Viena
А,само за инфо.Днес четох,че за първа година украсата много куца,недостиг на средства newsm78

# 632
  • Пловдив
 Rolling Eyes  ние ходим доста често, не знам къде си го чела, но тази година се води нова украсата...много е добре положението!  Mr. Green

# 633
  • Viena
Аз тук живея, Peace

# 634
  • Варна
Моля, ако някой е пътувал с кола на метан до Виена да сподели за метан станции конкретно!  Praynig От няколко часа се боря с карти и сайтове за CNG но сякаш, което намирам все е далече от магистралите!

# 635
Rolling Eyes  ние ходим доста често, не знам къде си го чела, но тази година се води нова украсата...много е добре положението!  Mr. Green
Сериозно ли? Всички "виенчани" сме доста разочаровани. Откакто посещавам Виена, никой път не е било толкова зле положението. Особено пред кметството е видимо по-зле.
За всички с деца, които на 5.12, ще бъдат във Виена , предлагам това събитие, във виенския коледен салон
http://www.wienerchristmassalon.at/de/galerie-Галерия
https://www.facebook.com/events/1737750019879430/

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 16:30 от Хеликаза

# 636
Ние утре летим - по-актуална, местна информация за времето /прогнозата/?  bouquet

# 637
Ужасен студ е. Топли дрехи, шапки и ръкавици са животоспасяващи. Духа пронизващ леден вятър и навън се оцелява трудно без глювайн.

# 638
От вчера имам инфо от една дружка, каза, че е студено.

# 639
Ле-ле, макар че гледам прогнозата по 2-3 сайта, все се надявах, че няма да е толкова студено. Но, навсякъде дават силен вятър Mr. Green Направо ще действаме като сан-бернари - флашка с коняк плюс глювайн на всеки ъгъл Mr. Green Дано поне да не вали дъжд или мокър сняг, че видях нещо такова за петък... Но, какъвто ни е късметът, това ще бъде, в най-лошият случай ще се отдадем на скъпа хотелска почивка Sunglasses

# 640
  • Viena
Не е чак толкова студено.

# 641
  • Пловдив
Явно гледам украсата по различен начин. Отворих снимки от преди 4 години..сега се нагледах много повече. Кметството макар и главна атракция ме впечатли най-вече с ледената пързалка. Не съм се качвала досега. В 7 квартал в малките пресечки - по 4-5 дървени постройки с пунш,бира,атмосфера. Аз харесвам уют и кметството в случая не ми беше топ локация, но пак се радвах на светлините,ароматите.
То че винаги може повече,ако това е целта - да може. За мен е предостатъчно празнично,весело,окичено. Настроението ми беше над 100 процента. Simple Smile)

.

# 642
  • Пловдив
О, и времето ! Толкова меко и приветливо случихме. Наистина късмет и още нещо..
По празници основно съм така. Ще се погрижа да обиколя немски и италиански базари за по-добро сравнение.

# 643
  • Варна
О, и времето ! Толкова меко и приветливо случихме. Наистина късмет и още нещо..
По празници основно съм така. Ще се погрижа да обиколя немски и италиански базари за по-добро сравнение.
Разкажи за немските, моля! Италианските .... преди 3 дни се върнах от Тоскана , в 6 града нито един коледен пазар не видях  Crossing Arms
Аз ще споделя моите впечатления за коледна Виена 2014vs2016 към средата на декември Simple Smile
За метан, никой нищо?

# 644
  • Пловдив
За метан - наистина забравих да гледам! Ние зареждаме все неизгодно, хем знаем, че омв на излизане от Виена го водят скъпо, но докато се освестим и вече сме поизлезли от града...
С нашата кола са 2 и половина резервоара бензин или около 175 литра при 140-160км/ч. Границите бяха приятни, тихи, бързи.
Метан - на омв обезателно трябва да има? Тук има ли?

Не съм обикаляла немските базари изобщо. Гледах само снимки на моя колежка, която й е хоби да ходи навсякъде по коледа. Каза ми да отивам и в Загреб, че там вече 2ра година водят коледния им адвент за уникално добър. Влече ме обаче само австрийското/немското мен  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт