Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 858
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 105
Мецане, ти стана фен на Превер и вече кафета с мляко залагаш....
Остава да си хванеш главата с две ръце и да се разплачеш....

Извинете за спама, изчезвам!

# 106
О, това на Превер е страхотно, особено наистина края за хващането на главата и плаченето -
"е же при ма тет дан ма ман
е же пльоре".

Ами страхотно е, и езикът е страхотен, не е като немския гаден;)

# 107
Мецане, марш, омазахме на хората темата. Гаден немския друг път....Стига спам.

След 5-ти клас учителите на Шилер са подбрани, но именно на Шилер, по немски. Защото до 4-ти всъщност освен тези по немски има и т.нар. "възпитатели", които им водят общообразователните, това са начални учители (нашата беше Николинка Йорданова, още работи там, много читав учител), те са с децата до обяд и после в двата часа на самоподготовка след обяда.
От 5-ти клас вече учителите които им влизат в часовете, различни от немски са тези, които водят на всички останали паралелки в даденото училище.
Всичко това е информация за 55-то, където имаше (и май още има) и други паралелки освен Шилер.
За 145-то не зная, там нали са само деца на сдружениятя, но едва ли учителят по химия за 5 клас Шилер е различен от този за 5-клас Карол... И той сигурно е на договор към общинското 145-то....

# 108
Аз само да кажа и аз относно 55-то. Детето ми беше записано за 55-то, като предпочитано училище. Никой не ни е казал и съответно не сме подавали заявление в 55-то, никой и не написа в темата че трябват такива заявление. На теста изкара резултат на границата на приема, такъв беше и коментара от сдружението че е с чудесен резултат и ще я приемат като резерва. После почнаха патакламите с 55-то, в тяхният списък преобладаваха деца, които ги нямаше в класирането на Шилер, нея не я приеха нито с първите, нито с вторите резерви ... и тя си тръгна по своят път, различен от това да бъде ученичка на Шилер.

Личният ми съвет е че ако 145 училище не е опция за вас ... изобщо не се "пънете" за Шилер. 55 в последните години е изпълнено с драми и постоянни разправии и покрай Шилер и покрай Луис Карол.

Успех на кандидатстващите тази година деца!

# 109
Стефан, кое е изключението от частните и държавните училища? За държавните може би СМГ? А за частните?

Да, и аз това щях да попитам.

E, то е пределно ясно, защо питате кой българин е носител на Златната топка и на Златната обувка, като даже и всички вие, които сигурно като дами не се интересувате от футбол, знаете, че е Христо Стоичков.

Не му чета мислите на Стефан, ама залагам едно кафе с мляко, че е имал предвид СМГ от държавните и АК от частните. То е очевидно. (Mакар че чисто формално СМГ е общинско, де:)).

Беше ми интересно кое е частното, но то е след 7-ми клас.

# 110
Сега и аз да се включа с дете в 1-ви клас в 145 ОУ. Немският е сутрин- първите 2 часа, в други 1-ви класове е следващите 2 учебни часа (3-ти и 4-ти час). Следобяд е самоподготовката (поне тази година е така). И нещо, което може да е важно за някои- нямат друга учителка за занималня- класната си я води.

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 16:49 от Анонимен

# 111
  • София
Следобяд е самоподготовката (поне тази година е така. И нещо, което може да е важно за някои- нямат друга учителка за занималня- класната си я води.
Класната си остава за следобед до четвърти клас, поне досега е така, което наистина си е предимство. Тогава се делят и на две половинки, тоест работи с по 12 деца само.
В интерес на истината в момента имат доста различни учители. Основните са класната и учителката по немски. Имат още учителка по немска музика до втори клас, а сега от трети имат отделно учителка и по английски, по физическо, по информатика, по музика и по човек и природа. Класната им води математиката, български, домашен бит и техника, човек и общество и може би рисуването, но за последното не съм сигурна.

# 112
Следобяд е самоподготовката (поне тази година е така). И нещо, което може да е важно за някои- нямат друга учителка за занималня- класната си я води.
Класната си остава за следобед до четвърти клас, поне досега е така, което наистина си е предимство. Тогава се делят и на две половинки, тоест работи с по 12 деца само.
В интерес на истината в момента имат доста различни учители. Основните са класната и учителката по немски. Имат още учителка по немска музика до втори клас, а сега от трети имат отделно учителка и по английски, по физическо, по информатика, по музика и по човек и природа. Класната им води математиката, български, домашен бит и техника, човек и общество и може би рисуването, но за последното не съм сигурна.

Поне тази година е така- имах предвид, че немският им е сутрин, а следобяд е самоподготовката. Simple Smile Във 2-ри клас може немския да го направят следобеден... Simple Smile

# 113
  • София - Рим и обратно
мисля, че един от критериите за успешно място за обучение на тийнове е да не го обичат особено, значи ги тормозят, значи нещо се случва, нарушаващо духовния им мир, иначе блажено разтапящ се между мързела, купона и нищоправенето.

100 % се подписвам под тази концепция. Голямата ми дъщеря учи в училище, което ежедневно нарушава блаженото нищоправене и кръшкане на питомците си и аз съм доста доволна от този факт. Е, малко повече наблягат на изпълнението на правилата, отколкото на академичните резултати като цяло. Но нали все пак и това трябва да научат, и то точно в блажените отнесени тийн години - че има Правила, които трябва да се спазват, иначе следват санкции.
Да, Мецане, точно като в руско училище - правила и санкции Laughing.
Личното ми мнение за АК няма нищо общо нито с русофилство, нито с русофобство, нито със склонност към купони и нищоправене. И наистина - темата не е за него.

# 114
  • София
Здравейте отново ,опитах се да открия на сайта на 55-то критериите им за прием в ПГ ,но не ги намирам.Ще бъда задължена ,ако някой ми пусне линка към тях.

# 115
Здравейте отново ,опитах се да открия на сайта на 55-то критериите им за прием в ПГ ,но не ги намирам.Ще бъда задължена ,ако някой ми пусне линка към тях.

Да, защото още не са написали правилата за новата учебна година.

# 116
  • София
Случайно да знаете дали има практика ако се обадя в училището и искам да го посетя, за да видя как учат, да ми разрешат? за 145то иде реч.

# 117
  • София
Случайно да знаете дали има практика ако се обадя в училището и искам да го посетя, за да видя как учат, да ми разрешат? за 145то иде реч.

Преди 4 години, когато голямата ми девойка беше ПГ, имаше ден на отворените врати. Точно по това време на годината. След това май не ми се е мяркала подобна инициатива.... Обади се и питай в сдружението дали още го правят

# 118
  • София
Благодаря, Ара!  Hug

# 119
май няма ден на отворените врати

Общи условия

Активация на акаунт