Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 151 131
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро, време ли е вече да посетим 145 и да говорим с директорката за изпитите за Шилер?
Т.е. къде можем да следим информация, в страницата на Шилер ли?

# 46
Добро утро, време ли е вече да посетим 145 и да говорим с директорката за изпитите за Шилер?
Т.е. къде можем да следим информация, в страницата на Шилер ли?

Дата за изпита би трябвало да бъде обявена на сайта на Сдружението- той е Април. Заявления се подават февруари- също би трябвало да има инфо на сайта- така е било досега поне. Има цял месец за записване.
Директорката на у-щето няма какво да обяснява за изпита- тя не е директор на сдруженията (Шилер и Дикенс).
Най- добре следете сайта на Сдружението или сайта на 145 ОУ.
И- успех!
Относно това, което е споделила Dalla767 за приема без изпит- това се отнася за ПГ, за 55 СОУ. Така си беше- миналата година си поиграх и сравних списъка на приетите в Сдружението със списъка на записаните (след като беше споделила, че познато дете е "вътре" без издържан изпит). И имаше разминаване. Дори дете, прието в Шилер, беше резерва за паралелката в 55-то... И това може да се обясни с двете заявления, които се подават за 55 СОУ. Предполагам де...
Относно изпита- той е само един (за ПГ)- посочва се предпочитаното училище, когато се подава заявлението за изпит.
И още нещо: Не смесвайте информацията за 145 ОУ и за 55 СОУ. Нещата стават по различен начин явно... 145- то е с паралелки само на Шилер и Дикенс, в 55-то освен на сдруженията, има и свободни- там малко се размиват нещата... На мен така ми изглежда отстрани.
Т.е. ако нещо ви интересува за конкретното у-ще, то питайте за него.

# 47
  • София
Здравейте,записвам се и аз да следя темата.Малкият ми син е роден 2010г и мисля да пробва да се яви на изпита в Шилер. Батко му се яви преди 4 год.,но не му стигнаха 2% за да го приемат.Тогава имаше устно препитване,което беше много,ама много субективно.Сега разбрах,че изпита е само писмен,без разните му там правилни здрависвания и показване на рога с пръсти....

# 48
И освен писмен изпит, се потвърдиха и другите ми опасения....които подпомагат детето да бъде прието.

# 49
  • София
Ники, кои са тези други подозрения?
От 2-3 години изпита е само писмен, тоест няма устно препитване. Така или иначе устното препитване беше с много по-ниска тежест и преди.
Сега има значение в коя група ще се падне детето сутрешната, по обед или следобедната и коя учителка ще им чете заданията, но за деца на тази възраст мисля че сдружението се старае максимално да улесни нещата и да постави децата при равни условия.
Аз съм доволна от училището, но няма никакъв проблем ако детето не е прието и учи в друго училище, защото точно този ден на този изпит не е изкарало колкото точки са необходими за прием. Това не значи нищо за уменията и възможностите на детето и справянето му по-късно на друго място.
Има и други сдружения, дори  в същото училище, към които може всеки да се насочи, с техните условия за прием или други училища държавни или частни.
В 55-то наистина имаше тази година неясноти относно приема, но това не се дължи на Сдружението, а по-скоро на някои трудности с комуникацията с училищното ръководство там.

# 50
Ники, кои са тези други подозрения?
От 2-3 години изпита е само писмен, тоест няма устно препитване. Така или иначе устното препитване беше с много по-ниска тежест и преди.
Сега има значение в коя група ще се падне детето сутрешната, по обед или следобедната и коя учителка ще им чете заданията, но за деца на тази възраст мисля че сдружението се старае максимално да улесни нещата и да постави децата при равни условия.
Аз съм доволна от училището, но няма никакъв проблем ако детето не е прието и учи в друго училище, защото точно този ден на този изпит не е изкарало колкото точки са необходими за прием. Това не значи нищо за уменията и възможностите на детето и справянето му по-късно на друго място.
Има и други сдружения, дори  в същото училище, към които може всеки да се насочи, с техните условия за прием или други училища държавни или частни.
В 55-то наистина имаше тази година неясноти относно приема, но това не се дължи на Сдружението, а по-скоро на някои трудности с комуникацията с училищното ръководство там.

Чух, че 55-то може да отпадне като у-ще към Шилер заради неразбирателства с ръководството на у-щето, но не знам колко е вярно....

# 51
  • София
Проблема е че 145-то е пълно до горе....

# 52
Проблема е че 145-то е пълно до горе....

Да и приемът щял да е по-малък, което намалява шансовете... (дано не е вярно)

# 53
Даже скоро чух за немско сдружение в училище в Овча купел, където се заплащало 1300 лв на година и учителите били от Готе институт. Човек ако живее в този район може и да му е по-удобно.

# 54
  • Sofia
Даже скоро чух за немско сдружение в училище в Овча купел, където се заплащало 1300 лв на година и учителите били от Готе институт. Човек ако живее в този район може и да му е по-удобно.

Кое е това сдружение в Овча Купел? Благодаря!

# 55
Моя позната ми каза, че било в 88 СОУ в Овча купел. Трябва да се пита доколко е достоверно.
Сдружението се казва :  Сдружениe за международни образователни инициативи

# 56
Моя позната ми каза, че било в 88 СОУ в Овча купел. Трябва да се пита доколко е достоверно.
Сдружението се казва :  Сдружениe за международни образователни инициативи

Да- на сайта на училището има информация. И линк към Сдружението, както и заявление за кандидатстване:
http://88coy.dir.bg/page-3.html

# 57
Шилер са публикували правилата за прием за 2016 г.

http://www.schillerbg.org/Home/priem-v-sdruzenieschiller/priem-2016g

# 58
Ще се пробваме в 145 училище. Гледам, че ако приемат единия близнак, другия автоматично влиза.
Ако стане, значи ни е било писано.
не искат да учат, пробвахме се, но няма интерес. Той се занимава, тя хваща молив и ме кара аз да рисувам....

# 59
Книжките от препоръчителната литература:

г/ Играя и уча. Концентрация за първа предучилищна група
д/ Памет - тестове за интелигентност на децата, Юрген Брук,

имаше ли ги и миналата година или са нови, от тази....?

Общи условия

Активация на акаунт