Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 151 241
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 510
Момичета (и момчета,ако има) - най-добре се чуйте със сдружението и със 145-то, а след като излезе класирането за 55-то и с тях.
Трябва да има логичен отговор на въпросите ви.  Rolling Eyes

Всички телефони са изключени.

# 511
сигурно е станала някаква грешка, предполагам, че ще има обяснение на ситуацията

# 512
За мен е абсолютно нормално да е така. Училището и сдружението са различни юридически лица и въпреки, че работят заедно, критериите им за прием са и могат да бъдат различни. Така че, прием в сдружението не гарантира прием в училището и обратно.  Peace Очевидно, че има голяма степен на съвпадение на приетите деца, но и е нормално да има такива приети само на едното място, което не е достатъчно.

# 513
А подавали ли сте и заявление в самото училище?

# 514
  • софия
За мен е абсолютно нормално да е така. Училището и сдружението са различни юридически лица и въпреки, че работят заедно, критериите им за прием са и могат да бъдат различни. Така че, прием в сдружението не гарантира прием в училището и обратно.  Peace Очевидно, че има голяма степен на съвпадение на приетите деца, но и е нормално да има такива приети само на едното място, което не е достатъчно.

В случая не би следвало да е така, тъй като в училището нямаше друг критерий освен прием в сдружението.

# 515
II.Критерии за прием на децата в подготвителните групи в 145 ОУ “Симеон Радев“ за учебната 2016/2017 г. :
1. Наличие на деца от семейството, обучавани и обучаващи се в 145 ОУ “ Симеон Радев“ по немски език, изучаван като извънкласна форма в училището и явили се на диагностиката за установяване нивото на предучилищна подготовка.
2. Деца на учители в училището, включително и по немски език, които са се явили на диагностиката за установяване нивото на предучилищна им подготовка.
3. Получен резултат от диагностиката за установяване нивото на предучилищна подготовка на детето /класирането на децата ще се извърши от възходящ към низходящ ред /.
4. При наличие на близнаци, ако едното дете е прието по горепосочените критерии на т. II.1.,2. и 3., другото дете ще се приеме над определения прием.

# 516
  • Sofia
сигурно е станала някаква грешка, предполагам, че ще има обяснение на ситуацията

И аз се надявам да е така.

В случая не би следвало да е така, тъй като в училището нямаше друг критерий освен прием в сдружението.

Точно така е, в 145-то няма друг критерии за прием освен теста.
Иначе действително няма гаранция, че ще бъдеш приет точно в желаното училище. Но със сигурност трябва да си приет в едно от двете. И трябва да се види откъде е разликата в двете имена- как така сега се появиха.

# 517
  • София
Ще видим, дали това с приемането в едно от двете е вярно след като излезе списъка в 55 СОУ.
Този сценарий аз го очаквах! Исках някой родител от Сдружението просто да обясни как стоят нещата в 55 СОУ, защото от там направо си казаха, че имат други критерии, а не само прием в Сдружението. Даже прием в Сдружението не им е посочен като критерий за прием в училището???  В 145 е посочен като критерий, но реално списъка на Сдружението е по-дълъг ....

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 16:48 от Ammika

# 518
Аз не съм много силна в ексела, обаче открих само едно момче, което го няма в двата списъка, обаче това не изключва да съм сбъркала. От друга страна, може да е дете на учител - за мен не стана ясно, това предимство дали се отнася едновременно за вторите деца и за учителите (при сдружението).

# 519
  • Sofia
Децата с предимства също са в списъка.
Дано проблемът е само от ръководството на 55-то и не се е пренесло и в ръководството на 145-то, което покрай Дикенс също си има проблеми ooooh!
Между другото днес директорката на 55-то училище трябва да е получила предизвестие, защото я пенсионират. Дано сдружението  няма проблеми с бъдещото ръководство.

# 520
  • София
 Grinning Дали пък бъдещето ръководство не иска да работи със сдружението? Можем да си гадаем... newsm78

# 521
На мен такава информация ми беше отказана от сдружението. За момичета знаете ли най-ниския бал?

На мен също ми беше отказана.

# 522
извинявам се, но ще повторя, че не разбрах. Вие подавате документи за 145-то (като за училище). Подавате молба за Шилер и там пишете, че искате да Ви приемат в 145-то. Детето Ви в крайна сметка е прието в Шилер, обаче не Ви приемат в 145-то. Така ли е или бъркам ?
Точно така, не бъркате. Питах в Шилер дали това означава, че автоматично ни приемат  в 55-то, а те ми казаха, че ако съм подала документи там да чакам класирането на 03.06 или 2-ро класиране в 145, като не губя право за записване в Сдружението.

# 523
Ще има ли второ класиране за прием в Шилер?

# 524
Някъде четох, че има 2 класиране. Или са резерви или Чудо!!!

Общи условия

Активация на акаунт