Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 151 168
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 765
Виждам, че сте на вълна наредби и закони и страдат дечицата ви. Успех на приетите, но другите да си потърсят правата.
Официален отговор от МОН - "В действащата нормативна уредба са предвидени случаи за диагностициране на възможностите на ученици за прием в 1-ви клас, но при определени видове училища, като 145 ОУ не попада в тази група."
Това е по повод отмяната на изпита за ПГ в Дикенс, след като се направи съответната проверка от МОН.
Всички сте умни хора и си правете изводите, защо 55 спазва нормативната уредба и защо други не.

# 766
Виждам, че сте на вълна наредби и закони и страдат дечицата ви. Успех на приетите, но другите да си потърсят правата.
Официален отговор от МОН - "В действащата нормативна уредба са предвидени случаи за диагностициране на възможностите на ученици за прием в 1-ви клас, но при определени видове училища, като 145 ОУ не попада в тази група."
Това е по повод отмяната на изпита за ПГ в Дикенс, след като се направи съответната проверка от МОН.
Всички сте умни хора и си правете изводите, защо 55 спазва нормативната уредба и защо други не.
Да ама не! Изпита на Дикенс беше отменен и изобщо не се състоя... докато този на Шиле се състоя и има обявени резултати!

# 767
  • Sofia
Нали правите разлика между 1  клас и ПГ?

"В действащата нормативна уредба са предвидени случаи за диагностициране на възможностите на ученици за прием в 1-ви клас, но при определени видове училища, като 145 ОУ не попада в тази група."

Изпита за 1 клас нито едно от сдруженията не е правило.

# 768
Да, не ми се преписва целия текст, но това е във връзка с проверка от МОН за ПГ. "Предвидени са" случаи за изпит само ......да не цитирам отново. За ПГ въобще не са предвидени. Училището няма право да приема чрез диагностика.
Не ми се влиза в спор, само за ваша насока реших да го пусна, защото се касае за децата ви.

# 769
mama_yaga, честито! Записвате си детето и макар да е било с по-малко точки от изпита, благодарение на точките по критериите сте класирани. Т.е детето Ви ще учи немски в Шилер паралелката!

Не подвеждайте предварително жена!  Сега най вероятно ще и дадат възможност да го запишат в 55то но от Шилер няма да го вземат/по пътя на логиката де, едва ли ще допуснат да ги изнудват/ и детето ще учи в 55то но само до обяд!
Аз бих се обзаложила, че детето ще бъде прието и в сдружението. Миналата година имаше доста такива случаи, мислите ли, че децата, неприети в Шилер, но записани в Шилер паралелките учеха до обяд? И кое му е немското на паралелка с немски език, в която не се учи немски език от някои деца? 1000% съм убедена, че ако дамата си запише детето, то ще учи целодневно и ще учи немски език. Simple Smile Нищо не пречи, обаче, да се пита в сдружението. Миналата година имаше една дама, която беше станала член на сдружението, след като детето й беше класирано от Шилер, но вписано като резерва от 55 СОУ. Нямам идея как се реши казуса, но очевидно нищо не беше възпряло сдружението да приеме родителя за член без гарантирано място в училището.
Обратния вариант е доста по-лесен, както е в случая.

# 770
Нали правите разлика между 1  клас и ПГ?

"В действащата нормативна уредба са предвидени случаи за диагностициране на възможностите на ученици за прием в 1-ви клас, но при определени видове училища, като 145 ОУ не попада в тази група."

Изпита за 1 клас нито едно от сдруженията не е правило.

Училищата са обвързани от  приложимата нормативна уредба. Т.е. тълкуването в случая е, че може да се прави диагностициране на възможностите на децата само при определени условия и само в 1 клас. Училището не може само да поеме инициатива да диагностицира децата, ако няма затова съответен нормативен документ. Не може и да делигира права на трето лице да извършва това.
По интересното поне за мен е,  че сдружение Шилер работи като сдружение не с общественополезна дейност, а в частна полза. Разлика за неюристи може да няма, но тя съществува и е голяма.

# 771
  • София
Имам въпрос към родителите на деца приети в "Сдружение Шилер", но неприети към нито едно от двете училища. Бихте ли били съгласни за обучение към 'Сдружение Шилер' евенутално в трето училище. Ръководството мисли, как да излезе от ситуацията и се интересува, ако се наложи да се прибегне до това дали решението ще срещне подкрепа за да може да се говори и конкретно с училищата.
Ръководството на сдружението ще настоява приетите деца в 55-то, да бъдат в един клас.
Като се интересува, защо не вземе да се свърже с родителите. Имат телефоните на всички ни. А ние звъним без резултат, пишем по форуми, надявам се да чете въпросното ръководство и си чакаме второ класиране...

# 772
  • София
Да, не ми се преписва целия текст, но това е във връзка с проверка от МОН за ПГ. "Предвидени са" случаи за изпит само ......да не цитирам отново. За ПГ въобще не са предвидени. Училището няма право да приема чрез диагностика.
Не ми се влиза в спор, само за ваша насока реших да го пусна, защото се касае за децата ви.

Много благодаря за споделената информация.

# 773
Имам въпрос към родителите на деца приети в "Сдружение Шилер", но неприети към нито едно от двете училища. Бихте ли били съгласни за обучение към 'Сдружение Шилер' евенутално в трето училище. Ръководството мисли, как да излезе от ситуацията и се интересува, ако се наложи да се прибегне до това дали решението ще срещне подкрепа за да може да се говори и конкретно с училищата.
Ръководството на сдружението ще настоява приетите деца в 55-то, да бъдат в един клас.

Ние сме такъв случай, но не всички като нас пишат и четат в този форум, още повече такова допитване чрез трето лице и във форум е несериозно. Да се свържат с всички родители и да ги попитат, не че вярвам някой да откаже, все пак всички сме кандидатствали заради сдружението, а не заради "елитните" 145-то или 55-то .... На нас по телефона от сдружението на въпроса защо се е получила такава ситуация ни отговориха само "Обадете се в 145-то и попитайте там"

# 774
Аз съм от майките, чието детенце бе прието в Шилер, но не и в 145 - то. Днес ходих до там и говорих с административната директорка на Шилер. Честно казано много логичен отговор не получих на създалата се ситуация, освен, че нещо се е объркало с бройките в 55-то. Разговорът беше малко "lost in translation...." Ще има второ класиране на 9-ти юни. Има деца приети и в 145-то и в 55-то, така че ще се освободят места. Честно казано не мисля да си записвам детето, дори и да го приемат. Някакси се изкриви цялата идея за ходене по изпити, прием на уж подбрани деца. Страшен подбор...след като повече от половината се приемат с предимство (миналата година е имало приети с предимство с по 30 точки на изпита). На всички мами в моята ситуация само ще кажа -  Когато губиш, не знаеш какво печелиш.

# 775
Честно казано не мисля да си записвам детето, дори и да го приемат. Някакси се изкриви цялата идея за ходене по изпити, прием на уж подбрани деца. Страшен подбор...след като повече от половината се приемат с предимство (миналата година е имало приети с предимство с по 30 точки на изпита). На всички мами в моята ситуация само ще кажа -  Когато губиш, не знаеш какво печелиш.
Много добре казано!  newsm10

# 776
mama_yaga, честито! Записвате си детето и макар да е било с по-малко точки от изпита, благодарение на точките по критериите сте класирани. Т.е детето Ви ще учи немски в Шилер паралелката!

Не подвеждайте предварително жена!  Сега най вероятно ще и дадат възможност да го запишат в 55то но от Шилер няма да го вземат/по пътя на логиката де, едва ли ще допуснат да ги изнудват/ и детето ще учи в 55то но само до обяд!
[/quote]
Аз бих се обзаложила, че детето ще бъде прието и в сдружението. Миналата година имаше доста такива случаи, мислите ли, че децата, неприети в Шилер, но записани в Шилер паралелките учеха до обяд? И кое му е немското на паралелка с немски език, в която не се учи немски език от някои деца? 1000% съм убедена, че ако дамата си запише детето, то ще учи целодневно и ще учи немски език. Simple Smile Нищо не пречи, обаче, да се пита в сдружението. Миналата година имаше една дама, която беше станала член на сдружението, след като детето й беше класирано от Шилер, но вписано като резерва от 55 СОУ. Нямам идея как се реши казуса, но очевидно нищо не беше възпряло сдружението да приеме родителя за член без гарантирано място в училището.
Обратния вариант е доста по-лесен, както е в случая.
[/quote]

Изчерпателният отговор при записване на детето ми, от страна на директорката на 55 СОУ беше: "Оправяйте се със сдружението".....  Joy Rolling Eyes

# 777
тоест детето Ви ще учи в 55-то без да учи немски към сдружението?

# 778
Това си е гавра с хората. И училището, и сдружението са виновни, че не са изяснили за приема, а сега и двете страни не предлагат решение, а вдигат ръце- оправяйте се, чакайте.,,.

# 779
  • София

Къде може да се види доклада от проверката?

Общи условия

Активация на акаунт