Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 151 173
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 750
Ръководството на 55-то няма вина за ситуацията- прилагало е нормативната уредба. Приемът на ученици става по критерии, одобрени от самото училище.

Член на сдружението се става след молба на пълнолетно физическо лице(съгласно устава на самото сдружение). Защо тук се пише, че т. нар. изпит на дете, при това без да има информация относно критериите за оценяване, нито за резултатите, води до  членство на родителите в сдружението- то това е неясно, поне що се отнася до устава.   

Явно пишете недомислици.
Хем ръководството нямало вина (на 55-то), хем критериите се одобряват от самото училище. Защо тогава в тези критерии ТАЗИ година го няма теста на Шилер ?
По въпроса за членството - в устава може и да не пише, но основанието за членство е детето ви да сеобучава по програмата. Така е решило общото събрание. Дали ще сте член на Шилер зависи от ОС и УС. Те решават кого да приемат и отпишат.
И накрая - Шилер са заявили, че подбират децата. Така са правили от години. Частично на това се дължи високата им успеваемост. Няма логика едно  училище да събере едни деца на квартален принцип и да каже на Шилер - това е, учете ги. Няма школа по език, където да няма тест за определяне на ниво.

# 751
Ръководството на 55-то няма вина за ситуацията- прилагало е нормативната уредба. Приемът на ученици става по критерии, одобрени от самото училище.

Член на сдружението се става след молба на пълнолетно физическо лице(съгласно устава на самото сдружение). Защо тук се пише, че т. нар. изпит на дете, при това без да има информация относно критериите за оценяване, нито за резултатите, води до  членство на родителите в сдружението- то това е неясно, поне що се отнася до устава.   

Явно пишете недомислици.

Хем ръководството нямало вина (на 55-то), хем критериите се одобряват от самото училище. Защо тогава в тези критерии ТАЗИ година го няма теста на Шилер ?
По въпроса за членството - в устава може и да не пише, но основанието за членство е детето ви да сеобучава по програмата. Така е решило общото събрание. Дали ще сте член на Шилер зависи от ОС и УС. Те решават кого да приемат и отпишат.
И накрая - Шилер са заявили, че подбират децата. Така са правили от години. Частично на това се дължи високата им успеваемост. Няма логика едно  училище да събере едни деца на квартален принцип и да каже на Шилер - това е, учете ги. Няма школа по език, където да няма тест за определяне на ниво.

Напротив- написах какви са изискванията на нормативната уредба за прием на ученици в общинските училища. Това за Вас е безмислица. Посочете ми текст на нормативен документ, който да казва, че децата от Шилер трябва да имат предимство? Успех докато търсите. Но няма да намерите. За член на сдружението би било добре да си прочетете и устава на самото сдружение.

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 15:39 от George N

# 752

Член на сдружението се става след молба на пълнолетно физическо лице(съгласно устава на самото сдружение). Защо тук се пише, че т. нар. изпит на дете, при това без да има информация относно критериите за оценяване, нито за резултатите, води до  членство на родителите в сдружението- то това е неясно, поне що се отнася до устава.  

Явно пишете недомислици.

И накрая - Шилер са заявили, че подбират децата. Така са правили от години. Частично на това се дължи високата им успеваемост. Няма логика едно  училище да събере едни деца на квартален принцип и да каже на Шилер - това е, учете ги. Няма школа по език, където да няма тест за определяне на ниво.

Напротив написах какви са изискванията на нормативната уредба за прием на ученици в общинските училиша. Това за Вас е безмислица. Посочете ми текст на нормативен документ, който да казва че децата от Шилер трябва да имат предимство? Успех докато търсите. Но няма да намерите. За член на сдружението би било добре да си прочетете и устава на самото сдружение.

Ха ха Simple Smile смешни работи
Интересно как преди можеше, а сега не може ? А има ли документ, който забранява на училищата да слагат критерии за прием ? А как е сложен критерият за местожителство.
Колкото до устава, моля Ви - съвсем смешни неща говорите. Прочетете всички нормативни документи на сдружението, като тръгнете от закона за юридическите лица, минете през устав, правилник, решения на ОС и т.н.
Профанация пълна...

# 753
Здравейте, моят казус пък е друг- детето ми е класирано в списъка на 55-то СОУ, групите на Шилер, щото то- други- няма, освен и английската. Не сме одобрени обаче от Шилер, може би точките не са ни достигнали. Кво правим? Някой вече ходи ли да подава документи в 55-то?   

# 754

Явно пишете недомислици.

И накрая - Шилер са заявили, че подбират децата. Така са правили от години. Частично на това се дължи високата им успеваемост. Няма логика едно  училище да събере едни деца на квартален принцип и да каже на Шилер - това е, учете ги. Няма школа по език, където да няма тест за определяне на ниво.

Напротив написах какви са изискванията на нормативната уредба за прием на ученици в общинските училиша. Това за Вас е безмислица. Посочете ми текст на нормативен документ, който да казва че децата от Шилер трябва да имат предимство? Успех докато търсите. Но няма да намерите. За член на сдружението би било добре да си прочетете и устава на самото сдружение.

Ха ха Simple Smile смешни работи
Интересно как преди можеше, а сега не може ? А има ли документ, който забранява на училищата да слагат критерии за прием ? А как е сложен критерият за местожителство.
Колкото до устава, моля Ви - съвсем смешни неща говорите. Прочетете всички нормативни документи на сдружението, като тръгнете от закона за юридическите лица, минете през устав, правилник, решения на ОС и т.н.
Профанация пълна...

Не виждам цитирана нормативна уредба, а само общи приказки и обиди. Посочете текст от закон/подзаконов акт и тогава ще си говорим.
Що се отнася до подбора ви на изразни средства към форумци- не мога да "слезна" на такова висше ниво, за да ги прочета, камо ли коментирам.

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 15:37 от George N

# 755
Средствата са тъкмо като за висшето Ви ниво.

# 756
Здравейте всички на всички! На мамите, които са успели да подготвят децата си честито! Но аз искам да се включа със следното: Правилата за приема в Шилер си бяха ясни от самото начало. Още ноември месец от Шилер ми обясниха, че се кандидатства и на двете места(както в сдружението, така и в самото училище) и приемането в Шилер не значи автоматично приемане и в училището. Не мога да разбера защо се чувствате излъгани или измамени като това си беше съвсем ясно от самото начало.
На мен такова нещо, не ми беше обяснено. Разпитвах дълго, защото не знаех кое училище предпочитам, а трябваше да се впише едно от двете в заявлението, казаха ми че в 55 има точка за местоживеене, но не споменаха, че не вземат впредвид изпита от Шилер. А както се вижда, не са го спестили само на мен, а и на много други хора...

А вие питахте ли ги изришно?

# 757
  • София
Питах за бройката деца, която приемат в Шилер - отговора беше 4+2 паралелки!

Какво друго трябваше да питам, според вас?
Не съм предполагала, че приемат в Сдружението, а не приемат в Училището... А впрочем училището, визирам 55 СОУ, прие 2 паралелки - сега ще бъдат ли приети те в Сдружението? Виждам, че сте наясно, ако може кажете и на нас! Да знаят следващите кандидати....

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 15:57 от Ammika

# 758
Здравейте, моят казус пък е друг- детето ми е класирано в списъка на 55-то СОУ, групите на Шилер, щото то- други- няма, освен и английската. Не сме одобрени обаче от Шилер, може би точките не са ни достигнали. Кво правим? Някой вече ходи ли да подава документи в 55-то?   

Да погледнем ЗЮЛНЦ- чл. 37, 38 и сл. Доколкото сдружението е регистрирано като такова, за извършване на общественополезна дейност- не би следвало да Ви откажат, или по-скоро отказът им за мен ще е неправилен. Мисля, че ако получите отказ  сдружението ще покаже, че не развива общественополезна дейност, а такава  в личен интерес на членовете си или на определени лица(в този см. чл. 37, ал. 3 от ЗЮЛНЦ).  Дали Шилер ще приеме молбата- отделен въпрос. Чл. 38, ал. 1, т. 1 от ЗЮЛНЦ посочва, че:  "Юридическите лица с нестопанска цел, определени за извършване на общественополезна дейност, разходват имуществото си за: 1. развитието и утвърждаването на духовните ценности, гражданското общество, здравеопазването, образованието, науката, културата, техниката, технологиите или физическата култура..." Т.е. приемайки Вашето дете- сдружението ще изпълнява целта, за която е създадено.
В по-предния си пост изходих от това в каква полза е образувано сдружението- дали в частна(в личен интерес на членовете си), или както е прокламирало в устава си- в общественополезна дейност.

# 759
mama_yaga, честито! Записвате си детето и макар да е било с по-малко точки от изпита, благодарение на точките по критериите сте класирани. Т.е детето Ви ще учи немски в Шилер паралелката.

# 760
mama_yaga, честито! Записвате си детето и макар да е било с по-малко точки от изпита, благодарение на точките по критериите сте класирани. Т.е детето Ви ще учи немски в Шилер паралелката!

Не подвеждайте предварително жена!  Сега най вероятно ще и дадат възможност да го запишат в 55то но от Шилер няма да го вземат/по пътя на логиката де, едва ли ще допуснат да ги изнудват/ и детето ще учи в 55то но само до обяд!

# 761
  • София
Имам въпрос към родителите на деца приети в "Сдружение Шилер", но неприети към нито едно от двете училища. Бихте ли били съгласни за обучение към 'Сдружение Шилер' евенутално в трето училище. Ръководството мисли, как да излезе от ситуацията и се интересува, ако се наложи да се прибегне до това дали решението ще срещне подкрепа за да може да се говори и конкретно с училищата.
Ръководството на сдружението ще настоява приетите деца в 55-то, да бъдат в един клас.

# 762
  • софия
Имам въпрос към родителите на деца приети в "Сдружение Шилер", но неприети към нито едно от двете училища. Бихте ли били съгласни за обучение към 'Сдружение Шилер' евенутално в трето училище. Ръководството мисли, как да излезе от ситуацията и се интересува, ако се наложи да се прибегне до това дали решението ще срещне подкрепа за да може да се говори и конкретно с училищата.
Ръководството на сдружението ще настоява приетите деца в 55-то, да бъдат в един клас.

Аз лично бих била съгласна.  Иначе труда на детето ми е напразен и то е много разочаровано от това, че наесен няма да бъде в училище а на градина

# 763
Питах за бройката деца, която приемат в Шилер - отговора беше 4+2 паралелки!

Какво друго трябваше да питам, според вас?
Не съм предполагала, че приемат в Сдружението, а не приемат в Училището... А впрочем училището, визирам 55 СОУ, прие 2 паралелки - сега ще бъдат ли приети те в Сдружението? Виждам, че сте наясно, ако може кажете и на нас! Да знаят следващите кандидати....

Ами на мен от самото сдружение ми обясниха, че детето трябва да бъде прието и в училище. И това беше още миналата година. И на мен ми беше странно защо трябва да те приемат и на двете места, но факт те три пъти ми казаха, че трябва да приемат детето и в училище.

# 764

Аз лично бих била съгласна.  Иначе труда на детето ми е напразен и то е много разочаровано от това, че наесен няма да бъде в училище а на градина
Аз също бих била съгласна!

Общи условия

Активация на акаунт