Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 812
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Аз не схващам логиката да се кандидатства в двете.. newsm78 Децата се явяват на един изпит- приемат се в училището, в което предпочитат. Ако в него няма достатъчно места за всички желаещи, се предлага място в другото училище. Няма да останете неприети, ако местата в по-желаното от вас училище не достигнат. Миналата година ми казаха, че обикновено за 55-то местата са по-малко от кандидатите.

# 151
С риск да ми се обидят някои участнички, но "чукча писатель" е ситуацията.
Четете сайта на сдруженето, четете сайтовете на училищата и слушайте какво ви се обяснява, когато си подавате документите. Повечето обаче ги мързи и така всяка година.
Накратко за приема - провежда се в 1 (един) ден, в 3 (три) смени, в различни стаи, в малки групи, от макс. 14-15 деца (не зная точно). Когато се подава заявление, се посочва предпочитаното училище ! Това означава, че се прави класация, децата се класират по успех, след което се разпределят по училища според предпочитанията. Когато местата в едното училище свършат, всички останали класирани се разпределят в другото. Ако родителите не желаят там, просто не се записват и на второ класиране се записват следващите. Винаги се е търсел балансиран прием момчета-момичета, в рамката на нормалната грешка +/- 1-2 деца разлика. Освен това не бъркайте сдружението с училищата. Те си имат техни критерии, за които сдружението не носи отговорност. То приема толкова, колкото са му позволили училищата. Когато установите разминавания, поискайте информация от директора на училището. Говоря ви за приема в сдружението. Ако ви приемат в шилер, а не си подадете документи в съответното училище, няма на кого да се сърдите
Пиша всичко това, понеже следя отстрани процедурата за прием от години и мога да кажа, че в сравнение с времето, когато дъщеря ми кандидатства, нещата са много по-честни. Това не променя факта, че свободните места са наистина малко, но всичко това зависи единствено от желанието на съответните директорки да развиват тази извънкласна форма.

# 152
  • София
.

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 16:19 от Aila

# 153
В 55-то приемат ли заявления и какви документи трябва да се носят? За 145-то има информация на сайта на училището, но 55-то не са обявили нищо - нито бройки, нито срок за подаване.

# 154
Днес подадох документи за кандидатстване. Поговорих с жената и това, което разбрах - критериите за прием в 55 у-ще ще излязат най-вероятно следващия понеделник, в четвъртък ще бъде педагогическия им съвет. Ще имат две ПГ към Шилер, но от сдружението не знаят бройката на децата с предимство (братя/ сестри, деца на учители) и респективно колко ще бъде външния прием.

Показа ми и страница с допълнителните им изисквания за прием (на 55-то у-ще) - место-живеене, братя/сестри в училището, деца на учители и др., вкл. поредност на номера на заявлението. Поради тази причина са ви казали да подадете заявления и в двете у-ща, т.е. ако изберете 55 у-ще като желано, издържите теста на сдружението, но има по-малко места, отколкото са децата, издържали теста и посочили 55-то като първо желание, тогава влизат в сила критериите за прием на самото у-ще.
Ако не отговаряте на тези критерии, сдружението ви пренасочва към 145-то у-ще, но ако не сте подали заявление в 145-то, тогава отпадате. Разликата с миналата година е, че в 145-то са се подавали по-късно заявления, а сега - срокът им е до края на февруари, като този на сдружението.

Ох, от толкова обяснения, дано ме разбрахте Simple Smile.

Иначе тестът е в един ден 4-ти април, ние сме от 13 часа. Не знам дали по-рано не е по-добре, но такъв ни е късмета. Каза ми, че кандидатите са горе-долу колкото миналата година. Мисля, че в старата тема пишеше около 600.

# 155
Благодаря, bubardini. Мисля, че е по-добре изпита да е сутринта. Децата са по-свежи, активни и в кондиция. На обяд вече са по-уморени и по-разсеяни. Но какъвто ни е късмета Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 22:34 от Хвърчило

# 156
Здравейте, в момента се запознавам с принципа на прием в чви клас в 55 СОУ. Можели няколко въпроса?
- Сдружение "Шилер" е немскоговоряшата паралека ?
- имали парлелка по английски език?
- други паралеки има ли?
- има ли такса за обучението в това училище?

Благодаря предварително

# 157
  • София
Аз не можах да се ориентирам на сайта на 55 - то да има прием на предучилищна група с немски  2016/2017 newsm78

# 158
  • София
Здравейте, в момента се запознавам с принципа на прием в чви клас в 55 СОУ. Можели няколко въпроса?
- Сдружение "Шилер" е немскоговоряшата паралека ?
- имали парлелка по английски език?
- други паралеки има ли?
- има ли такса за обучението в това училище?

Благодаря предварително

Най-добре се обадете в училището с тези въпроси, защото темата е за Шилер и предимно за предучилищна... Възможно ли е да си пооправите и грешките?

# 159
  • София
И ние имаме дата за изпита 4.4. - 11 часа.
Ходих и до 145 - то и се стреснах и аз от порутената сграда. Отделно ми е далеч от дома.  newsm78 Ама какво го мисля, шанса е малък.  Grinning Grinning
Детето иначе чертае по "Крокотак" вече 3 - ти ден. Да видим Grinning

# 160
Аз не разбирам защо училището не инвестира в ремонт и подобряване на средата. Получават не малко пари от общината заради големия брой деца. Оставам с впечатлението, че всички подобрения се правят от сдружението?  newsm78

# 161
  • София
Аз не разбирам защо училището не инвестира в ремонт и подобряване на средата. Получават не малко пари от общината заради големия брой деца. Оставам с впечатлението, че всички подобрения се правят от сдружението?  newsm78

И аз вече няколко години се питам същото Simple Smile И моите наблюдения са, че подобренията се правят от сдружението. От училището - само с приходите от Коледния базар т.е. пак от нас.

# 162
Четете сайта на сдруженето, четете сайтовете на училищата и слушайте какво ви се обяснява, когато си подавате документите. Повечето обаче ги мързи и така всяка година.
Накратко за приема - провежда се в 1 (един) ден, в 3 (три) смени, в различни стаи, в малки групи, от макс. 14-15 деца (не зная точно). Когато се подава заявление, се посочва предпочитаното училище ! Това означава, че се прави класация, децата се класират по успех, след което се разпределят по училища според предпочитанията. Когато местата в едното училище свършат, всички останали класирани се разпределят в другото. Ако родителите не желаят там, просто не се записват и на второ класиране се записват следващите. Винаги се е търсел балансиран прием момчета-момичета, в рамката на нормалната грешка +/- 1-2 деца разлика. Освен това не бъркайте сдружението с училищата. Те си имат техни критерии, за които сдружението не носи отговорност. То приема толкова, колкото са му позволили училищата. Когато установите разминавания, поискайте информация от директора на училището. Говоря ви за приема в сдружението. Ако ви приемат в шилер, а не си подадете документи в съответното училище, няма на кого да се сърдите
Пиша всичко това, понеже следя отстрани процедурата за прием от години и мога да кажа, че в сравнение с времето, когато дъщеря ми кандидатства, нещата са много по-честни. Това не променя факта, че свободните места са наистина малко, но всичко това зависи единствено от желанието на съответните директорки да развиват тази извънкласна форма.

"че в сравнение с времето, когато дъщеря ми кандидатства, нещата са много по-честни"-  изглежда преди нещата са били изключително нечестни. В сдружение „Фридрих Шилер“ важат всички нерегламентирани начини за приемане като в държавните училища.  Плюс това че сдружението неизнася списък с класирането на децата спрямо получените точки.

# 163

"че в сравнение с времето, когато дъщеря ми кандидатства, нещата са много по-честни"-  изглежда преди нещата са били изключително нечестни. В сдружение „Фридрих Шилер“ важат всички нерегламентирани начини за приемане като в държавните училища.  Плюс това че сдружението неизнася списък с класирането на децата спрямо получените точки.

Тези твърдения вероятно почиват на личен опит, т.е. Вие сте се опитала по всички начини нерегламентирано да се вмъкнете и сте успяла по всеки един такъв начин ? Ще споделите ли как точно се случва, че да могат и останалите да не се мъчат с разни тестове, ами директно, а и за ценоразписа ще е интересно да се знае, дали си струва...

# 164
  • София
здравейте,

в 55СОУ има посочени дати за подаване на заявление за предучилищен клас от 11.04.2016 в 217стая в училището, това важи ли и за паралелката с изучаване на немски език ?

Общи условия

Активация на акаунт