Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 150 026
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 360

Именно всички около 50 втори, трети, т.н. деца са приемани хей така заради предимството. Дори не знам защо ги карат да ходят на тестове, като те така или иначе са приети в сдружението преди да е започнал приема за другите.

Явно не првите разлика между прием в сдружението и прием в училищата. Явно също така не познавате и правилата за прием в сдружението. Кой Ви каза, че са приети в сдружението преди да е започнал приема ? Сама пишете, че не знаете защо ходят на тест. Очевидно е, че доста неща не знаете, което не Ви пречи да раздавате мнения.

# 361

Именно всички около 50 втори, трети, т.н. деца са приемани хей така заради предимството. Дори не знам защо ги карат да ходят на тестове, като те така или иначе са приети в сдружението преди да е започнал приема за другите.

Явно не првите разлика между прием в сдружението и прием в училищата. Явно също така не познавате и правилата за прием в сдружението. Кой Ви каза, че са приети в сдружението преди да е започнал приема ? Сама пишете, че не знаете защо ходят на тест. Очевидно е, че доста неща не знаете, което не Ви пречи да раздавате мнения.

Като знаете повече, може да обясните, а не само да раздавате заядливи коментари.

Приема в училище не изисква явяване на тест в сдружението. Обратното обаче е вярно. И да преимат дете в сдружението, ако не е прието в училището, няма полза.

# 362
  • София
hrs, вашето дете кандидатства ли тази година?
Аз лично не познавам хора, на които едното дете да е в Шилер, а другото не! Всички братчета и сестричета влизат с предимство. Според мен това е справедливо, освен това този критерий е общоприет за повечето учебни и детски заведения в София. А бройката 68 + 68 е за всички приети деца- независимо дали са с предимство.

# 363
Е те вторите деца не са просто приети в училището, а и в сдружението. Защото могат да ги приемат в училището и ... да не се обучават в сдружението, защото не са се представили добре на изпита .... но тук говорим за вътрешни кандидати за сдружението - които са приети в него с привилегии (оставете училището настрана).

Относно какъв е броят на приетите въз основа на привилегия - ние нямаме тези данни, сдружението не желае упоменаването им (както и на други), вие явно ги имате, но аз изхождам само от чистата логика - след като се е наложило тези деца да бъдат приемани с предимство - първо чрез изискването от покриване на 50% от изпита (преди няколко години), а сега независимо от резултата им на него - то явно техния брой не е бил пренебрежимо малък ... Ако всички втори деца влизаха, нямаше да се налага да има такова условие все пак Wink

p.s. Ох пак ще се повторя ... то е ясно че сдружението може да си решава каквото иска и да приема който иска ... ама защо са тези напъни в няколко насоки - първото колко гениални са вторите деца и второ колко чисти и прозрачни са нещата. Двете неща подрежат на доказване с данни (които сдружението не желае да предоставя - пак негово право), а не чрез писане и подмятания от сорта "аз знам, ама вие не знаете"

# 364
Именно!!!

# 365
Аз лично не познавам хора, на които едното дете да е в Шилер, а другото не! Всички братчета и сестричета влизат с предимство. Според мен това е справедливо, освен това този критерий е общоприет за повечето учебни и детски заведения в София. А бройката 68 + 68 е за всички приети деца- независимо дали са с предимство.

Не кандидатстваме тази година.
Пак ще повторя за онези, които искат да чуят. Предимството на вторите деца по отношение на приема в сдружението НЕ означава автоматичен прием. Децата си се явяват на тест и ако покрият зададените от психолозите критерии - приемат се.  Впрочем познавам случай на дете, чието братче (по-малко) не бе прието в Шилер. По ясни причини няма да цитирам имена. Стоя зад думите си. Разбирам частично  недоволството на мамите, но съм сигурна, че ако имаха две деца и първото вече е било прието, щяха да са твърдо за предимството на вторите деца. Много пъти съм казвала - вместо да обвинявате сдружението, замислете се над два въпроса: 1. Защо подобни примери са малко и 2. Какво правят самите училища по въпроса, да помогнат на сдружения като Шилер.

# 366

Не кандидатстваме тази година.
Пак ще повторя за онези, които искат да чуят. Предимството на вторите деца по отношение на приема в сдружението НЕ означава автоматичен прием. Децата си се явяват на тест и ако покрият зададените от психолозите критерии - приемат се.  Впрочем познавам случай на дете, чието братче (по-малко) не бе прието в Шилер. По ясни причини няма да цитирам имена. Стоя зад думите си. Разбирам частично  недоволството на мамите, но съм сигурна, че ако имаха две деца и първото вече е било прието, щяха да са твърдо за предимството на вторите деца. Много пъти съм казвала - вместо да обвинявате сдружението, замислете се над два въпроса: 1. Защо подобни примери са малко и 2. Какво правят самите училища по въпроса, да помогнат на сдружения като Шилер.
Продължавам да се чудя защо известно сдружение като Шилер не се опитва да влезе и в други у-ща при положение, че има кандидати от цяла София...

# 367
  • Sofia
А какво ще спечели , ако направи това, освен куп проблеми с недоволни родители на неприети деца или проблеми с ръководства на училища, които си гледат техните интереси. Дейността на сдруженията не е съвсем регламентирана, нито има нормативен документ, който да посочва какви са допустимите отношения с училищата. Ето , докъде стигнаха Дикенс, миналата година и в Луис Карол имаше доста проблеми.

# 368

Продължавам да се чудя защо известно сдружение като Шилер не се опитва да влезе и в други у-ща при положение, че има кандидати от цяла София...

В сдружението в момента се обучават около 1000 деца. Управителните органи работят в голямата си част доброволно,  безплатно - на ползу роду. Отделят си от личното време, а често и личните средства. Вие дали си давате сметка какво означава да се управлява организация с 1000 деца и 100 души персонал. Хората, които управляват сдружението, не са глупаци и вероятно са се сетили за доста от нещата, които се коментират. Права е колежката по-горе - разширението не е лесна работа. Вместо да се чудите, просто вземете и създайте подобна организация - училища в София дал Господ.

# 369

В сдружението в момента се обучават около 1000 деца. Управителните органи работят в голямата си част доброволно,  безплатно - на ползу роду. Отделят си от личното време, а често и личните средства. Вие дали си давате сметка какво означава да се управлява организация с 1000 деца и 100 души персонал. Хората, които управляват сдружението, не са глупаци и вероятно са се сетили за доста от нещата, които се коментират. Права е колежката по-горе - разширението не е лесна работа. Вместо да се чудите, просто вземете и създайте подобна организация - училища в София дал Господ.
А защо си мислите, че не опитваме...
Но 600 и нещо деца както са много за Шилер, така не са много за почти никому неизвестно сдружение.
Хората предпочитат познатото, известното и са мнителни по природа (не го казвам с лошо).

# 370
Освен сдружението, трябва да е добро нивото и на училището. Ако допуснем, че училището има лоша слава в квартала,  трябва да минат доста години докато се оправи реномето даже и със сдружението. Важно е какви учители работят там, не само какви деца

# 371
Да,много точно, за съжаление доста са препъни камъните.

# 372
  • София - Рим и обратно
Забравяте и наличието на добри преподаватели по език, склонни да работят за не много пари, предполагам. Не са в изобилие. А цялата организация също не е за пренебрегване.

# 373
  • Пловдив/София
Един въпрос от мен, какъв е шансът за прием в училище Шилер направо за първи клас, ако детето е учило в частна немска градина преди това? Струва ми се глупаво да започва от 0 в подготвителна група, ще скучае и ще се демотивира. Но като гледам колко е зле с местата, сигурно да се освободи място директно в първи клас ще е цяло чудо. Има ли други с деца, учили немски и какво се прави в такъв случай?

Аз не държа на Шилер, но друго държавно с добър немски (по възможност около жк младост) не знам да има.

Ние имаме още годинки пред нас, но нали вече всичко отрано се мисли и си проучвам...

# 374
  • Sofia
Никой не знае колко места ще се отпуснат за прием в първи клас, докато всички от ПГ не дадат заявления дали продължават. Миналата година мисля, че са приети доста първокласници. За съжаление няма как да се каже как ще е другата година. Детето минава на изпит по немски.

Общи условия

Активация на акаунт