Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 151 189
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 690
Може да съм мнителен, но не мога да повярвам, че нормален човек ще подкрепи безумното решение на 55то, без да има личен мотив за това.
Десетки дечица, които положиха много труд и постоянство и които се пребориха със зверска конкуренция за своето място в сдружението и училището сега са извън класирането. Обяснете Вие на тези деца защо ги учим, че трудът се възнаграждава, когато на практика това не се случва...
Пак казвам. Няма лошо да има паралелки за деца от квартала. Но когато си се договорил с някого, с който работиш от 20 години, а накрая си направиш каквото ти скимне е жестока тъпотия спрямо децата.

# 691
Аз си направих труда да преброя децата горе-долу, около 27-28 деца без предимство не са класирани в нито едно у-ще. Има повтарящи се деца в двете у-ща, но те са малко. Повечето от децата с предимство са класирани в 145 у-ще (те и там са двойно повече паралелки). Според мен в 55-то масата деца са си приети на районен принцип, както у-щето си е обявило.
Ако некласираните деца сме се надявали на 2-ро класиране, може да забравим, защото трябва някак си да наместят тези деца, та те са повече от един клас. Не знам как ще го направят, но иначе си е доста гадно спрямо труда на децата и родителите.

Не знам в Луис Карол как е, те там не публикуват и списък на приетите, в 10 у-ще имало ли е регионален принцип...

# 692
Може да съм мнителен, но не мога да повярвам, че нормален човек ще подкрепи безумното решение на 55то, без да има личен мотив за това.
Десетки дечица, които положиха много труд и постоянство и които се пребориха със зверска конкуренция за своето място в сдружението и училището сега са извън класирането. Обяснете Вие на тези деца защо ги учим, че трудът се възнаграждава, когато на практика това не се случва...
Пак казвам. Няма лошо да има паралелки за деца от квартала. Но когато си се договорил с някого, с който работиш от 20 години, а накрая си направиш каквото ти скимне е жестока тъпотия спрямо децата.

Всеки има право на мнение, мнителност и т.н. Въпрос на избор.

Сегашната ситуация за мен показва, че просто "доброто сътрудничество" между училищата и сдружението е мит. Сдружението няма как да съществува без това. Училището също вероятно би имало далеч по-малко ученици. Така, че ползите са взаимни и добрата, точна и ясна комуникация би била от полза за всички.

Колко по-ясно и лесно би било, ако сдружението публикуваше резултати от проведен тест и после чакаш класиране в училището за да видиш дали ще ти стигне резултата за да те приемат в заветните паралелки според предпочитания за училище? Нищо ново под слънцето, нали? Такъв е принципа за прием в специализирани паралелки след 4 клас, след 7ми, а някои назад сравняваха и с приема в СУ. Това, че си издържал изпита никъде не означава прием. Всички се готвят, стараят и накрая според късмета и винаги има разочаровани.  Peace

# 693
Виждам, че цял ден циклите върху едно и също. Сдружение, където всички ще си влизат без изпит, защото били от квартала едва ли ще има Шреки. Сега доколко ще се разберат Шилер с 145 СОУ и 55 СОУ времето ще покаже.

# 694
Никой не е споменавал сдружение без изпит и с предимство по адрес. Ставаше дума за училището.

Но ако се намерят родители, които да се "сдружат" могат да си определят само такъв критерии за членство в сдружението. Тяхна си работа.

# 695
Пълни глупости. Какво значение има резултатът, при положение, че в т.нар. шилерски паралелки ще приемат деца, неположили изпит, по критерии на директорката - разбирай пощенски пликове в списания и т.н.
Аз не държа на 55то, а на средата. Искам детето ми да учи с мотивирани (ако надарени не Ви е достатъчно политически коректно) деца.

# 696
Аз си направих труда да преброя децата горе-долу, около 27-28 деца без предимство не са класирани в нито едно у-ще. Има повтарящи се деца в двете у-ща, но те са малко. Повечето от децата с предимство са класирани в 145 у-ще (те и там са двойно повече паралелки). Според мен в 55-то масата деца са си приети на районен принцип, както у-щето си е обявило.
Ако некласираните деца сме се надявали на 2-ро класиране, може да забравим, защото трябва някак си да наместят тези деца, та те са повече от един клас. Не знам как ще го направят, но иначе си е доста гадно спрямо труда на децата и родителите.

Не знам в Луис Карол как е, те там не публикуват и списък на приетите, в 10 у-ще имало ли е регионален принцип...

Ще ви кажа как е... Луис Карол дават гаранция че децата ще бъдат приети... т.е свършили са си работата

# 697

Всеки има право на мнение, мнителност и т.н. Въпрос на избор.

Сегашната ситуация за мен показва, че просто "доброто сътрудничество" между училищата и сдружението е мит. Сдружението няма как да съществува без това. Училището също вероятно би имало далеч по-малко ученици. Така, че ползите са взаимни и добрата, точна и ясна комуникация би била от полза за всички.

Колко по-ясно и лесно би било, ако сдружението публикуваше резултати от проведен тест и после чакаш класиране в училището за да видиш дали ще ти стигне резултата за да те приемат в заветните паралелки според предпочитания за училище? Нищо ново под слънцето, нали? Такъв е принципа за прием в специализирани паралелки след 4 клас, след 7ми, а някои назад сравняваха и с приема в СУ. Това, че си издържал изпита никъде не означава прием. Всички се готвят, стараят и накрая според късмета и винаги има разочаровани.  Peace

Резултатите са публикувани!
 Както и да смятате резултатите които са публикувани са за 4 паралелки в 145 и 2 в 55 СОУ.... децата не само са издържали изпит те са го преминали този прословут изпит! Така че спора би трябвало да спре относно кой какво е издържал!

# 698
Шреки не мисля, че има голям шанс  да стане това. Повечето членове на сдружението не са от квартала. Съответно едва ли ще гласуват да дадат предимство. Ситуацията с 55-то предполагам, че ще се разясни ако не тази година догодина

# 699
  • София
Ако наистина в 55то са казвали на родителите при подаването на заявленията, че адрес в района е основен критерий, не мисля, че те имат вина. Но не вярвам и Шилер да са обявили приетите без да имат сигурност за броя паралелки. Голяма каша, истината вероятно е по средата. Жалкото е за децата!

# 700
Шреки и сие кампъни какво го увъртат, като се опитват да кажат на черното бяло, не знам. Винаги досега издържалите изпита и приети в Шилер са били задължително приемани в някое от двете училища, т.е. приемът в сдружението е гарантирал и прием в училището, за да може приетото дете наистина да се обучава от сдружението.
Абсолютно никакъв смисъл няма от изпит, на който ти си приет, а всъщност излиза, че не си приет - за това чудо Шилер и 55-то заслужават да влязат в книгата на Гинес - със сигурност такова нещо няма никъде по света, нито в Зимбабве, нито в Сомалийския залив, както го каза ББ /макар че се нарича Аденски, но дори и в сомалийския залив и в държавата Нубия съм сигурен, че такъв феномен няма/.

В края на краищата родителите и потърпевишите деца слабо ги интересува кой е виновен, Шилер ли или 55-то. И дори да се назове конкретен виновен, какво го топли това дадено дете, положило труд, класирало се напред в списъка и прието в сдружението, а останало навън и принудено да постъпи в друго училище и не в Шилер. И сдружението, и училището са за убиване, че са допуснали това, но някой да ни обяснява как едното не било длъжно да приеме децата на другото, е върховен типигьозлък.

А негативите аз ги казах още преди няколко страници и сега другите ги потвърждават - при смесване в един клас на шилерски и квартални деца няма да се получи средата от амбициозни и мотивирани деца; те още от 6 годишни попадат в някакъв театър на абсурда и биват дълбоко разочаровани и т.н.

Писали тука някои, че приетите в сдружението били напомпани деца. Ами то и помпенето не е лесно, що не пробвате да се понапомпите малко. Ми всички ние, които сме били отличници в училище, сме учили, и така сме се помпали със знания, а някой видиш ли бил много умен, ама не учел и затова бил тройкаджия. Как ще те разбере някой, че си много умен и как ще го докажеш - по цял свят това става, като се явиш на някакъв изпит, а пък за изпита се готвиш и като се представиш на изпита, тогава става ясно колко си умен.

Вземи някое дете с посредствени възможности и колкото и да го помпиш, то няма да издържи изпита за Шилер. Така че този изпит е някакъв критерий, и то за доста неща, включително за постоянство, упоритост, дисциплина - все качества, които формират дадена среда, към която се стремят заинтересованите родители. Умността е само едно от качествата, необходими, но не достатъчни, за да се вземе изпита. Ако липсва само едното качество - изпитът няма да бъде взет; ако детето е умно, но мързеливо, няма да стане, също ако е работливо, но с по-малки способности, също няма да стане.

Така че, и за да са "помпени" децата, това просто ей така не става и не всяко дете можеш да го "напомпиш", а пък ако под "помпане" разбирате да бъде обучавано на различни знания и умения, в това няма нищо лошо.

# 701
За да стане още по-ясно - не за първа година 55-то се опитва да налага на сдружението какви деца да бъдат обучавани. Прави се по класическата формула - първо се обещават 2 паралелки есента, предхождаща изпита, след което или се приемат 2 1/2 (както бешеминалата година), или както тази година, впослествие се приемат други критерии, в които отсъства теста на Шилер. Шилер си пуснаха правилата за тази година още декември месец. Дали за да обещаят 4+2 паралелки не са имали някакви уверения от директорките ? Какво е наложило тогава правилата на 55-то да се сменят ? Знам, че от няколко години се обсъжда да се пусне нулев прием за 55-то и всяка година 55-то е обещавало, че ще се придържа към досегашната практика. Очевидно, хора от 55-то се опитва да вкарат деца в сдружението извън всякакви критерии. Очевидно, Шилер си държат на името и не желаят да играят по тези правила. Ако прегледате внимателно списъка на Шилер и тези на 55-то, ще видите, че децата на Шилер дори не са обособени в една паралелка, а са разпръснати в 2. За разлика от паралелката на английското сдружение. Това ми прилича на класическо изнудване. Аз на мястото на Шилер бих публикувала резултатите на "класираните" от 55-то деца, за да се види как се примъкват хора вероятно от 3-я ешелон. Трудно е да се каже как ще завърши, но когато партньорството в една връзка приключи, нещата отиват на развод и страдат децата.
Всички ценят Шилер заради високото качество на достъпна цена. Предполагам, че Шилер ще си намери догодина друго партньорско училище. Жалко за родителите и за децата.

# 702
Е добре де, това партньорство не се ли осъществява чрез писмени споразумения, чрез договори, които да предполагат и някакви санкции? Какво значи от 55-то били обещали, а после се отметнали. Ами това е несериозно, да се кара на обещания, ако са изречени устно.
Като са обещали 55-то, това е трябвало да се оформи в съответния писмен вид и със съответните санкции, и сега санкциите да влязат в сила. Щото азбучна истина е, че правна норма, която не предвижда санкция, не е правна норма - все едно я няма.
Обещанието има тежест и сила при джентълмени, а в България джентълмени няма, още по-малко пък когато едната страна е държавна организация, дали училище или нещо друго - все тая.

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 19:02 от Татко Мецан

# 703
Ако прегледате внимателно списъка на Шилер и тези на 55-то, ще видите, че децата на Шилер дори не са обособени в една паралелка, а са разпръснати в 2. За разлика от паралелката на английското сдружение. Това ми прилича на класическо изнудване. Аз на мястото на Шилер бих публикувала резултатите на "класираните" от 55-то деца, за да се види как се примъкват хора вероятно от 3-я ешелон. Трудно е да се каже как ще завърши, но когато партньорството в една връзка приключи, нещата отиват на развод и страдат децата.
Всички ценят Шилер заради високото качество на достъпна цена. Предполагам, че Шилер ще си намери догодина друго партньорско училище. Жалко за родителите и за децата.
И какво сдружението ще обучава деца, които не са минали теста, така ли...., ами кандидатствалите, това не е ли подвеждане...

# 704
Аз споделям неща, които съм чула.
Не знам дали има договор, какво пише вътре, така или иначе с Вас гледаме фактите и събитията. И какво като са се споразумели нещо, а училището не го изпълни ? Ще се съдят ли ? С кого ? Това не са работещи механизми. И даже да се осъдят - какво - битият си е бит. Какво правим с децата тази година ?
Аз като член на сдружението съм абсолютно против да влизат деца без тест и не по класацията.
Ние като сдружение на родители сме ги приели тези правила и те са следвани дълго време.
Те са честни и гарантират някакъв добър ред. При това тези правила са такива поне от 5години, откакто аз знам.

Общи условия

Активация на акаунт