Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 151 168
  • 1 188
  •   2
Отговори
# 780
Като гледам какво става, не е само сдружението и училищата покрай него... Тази година е пълна драма навсякъде. Просто има много деца и от училищата не смеят да откажат на децата на регионален принцип, откъдето явно идва проблема с "външните" като сдруженията.
Да видим какво ще измъдрят в Министериума.
Защо не поканите медиите, заинтересованите родители. В Бантустана проблемите се решават или по-скоро бива наредено да се решат (щото иначе никой не смее) само на пожар. Иначе всеки си пита ушите....

Ето, след обяда щяло да има пресконференция да обяснява министерството защо има над 30% двойки по математика в 7-ми клас. И щели да поправят нещата - как, ами като сменят формата на изпита. Гениално.
Прави сте, че като губиш не знаеш какво печелиш...Принципно.
Само че в момента като губиш място, където има относителен подбор (понеже повече от половината не са подбрани като останалите, но са втори деца деца в Шилер, или на учители, тоест не са мутрагенчета и циганчета, нали?), със сигурност печелиш място в кварталното, където наистина не знаеш кой е в класа, или си водиш детето на частно.
А там е цветя и рози - има отделна тема.

Дано оправят батака, поне временно, както обикновено става у нас. До следващия...

# 781
  • София
Който има въпроси за създалата се ситуация, искания или упреци към УС или КС на Сдружение Шилер може да пише на посочените мейли по-долу.
us@schillerbg.org  с копие към този   ks@schillerbg.org
Това са мейлите на Управителният Съвет, и Контролният съвет на Сдружение Шилер.
Изисквайте среща с УС и отговори на въпросите, които задавате.

# 782
Който има въпроси за създалата се ситуация, искания или упреци към УС или КС на Сдружение Шилер може да пише на посочените мейли по-долу.
us@schillerbg.org  с копие към този   ks@schillerbg.org
Това са мейлите на Управителният Съвет, и Контролният съвет на Сдружение Шилер.
Изисквайте среща с УС и отговори на въпросите, които задавате.

Аз бих посъветвала мамите да се организират и да направят две неща:
1. Да поискат среща с УС и с председателя и то незабавна такава
2. Да се направи подписка, в която да заявят, че искат да се потърси възможност за трето училище

Пиша го неслучайно, доколкото разбрах в момента в УС текат люти спорове за това и има хора, които ги боли за децата, а има хора в УС, главно от 55-то, които пречат тази ситуация да се разреши.

# 783
 Grinning стана ми смешно, не искам да обиждам никой ама.. за какво е по точно спора? Как да приемем тези дето уж са приети ама не са или как да приемем тези дето са се явявали на изпит, не са в прословутия списък на шилер ама са класирани в 55то? И сега какво да ги правим дали да ги приемем въпреки че са с по малък брой точки или не?

# 784
Grinning стана ми смешно, не искам да обиждам никой ама.. за какво е по точно спора? Как да приемем тези дето уж са приети ама не са или как да приемем тези дето са се явявали на изпит, не са в прословутия списък на шилер ама са класирани в 55то? И сега какво да ги правим дали да ги приемем въпреки че са с по малък брой точки или не?

Аз не виждам нищо смешно. Децата и родителите се готвят цяла година, приети са и не могат да учат. Извинете, кое е смешното ? Спорят дали да се опитат да отворят паралелка в трето училище. Нали сама разбирате, че това не може да стане от днес за утре. Нали разбирате, че ако сдружението можеше да накара 55-то да си спази обещанието, щеше да го направи. Дали пък няма интереси отвън за цялата тази драма ?

# 785
  • София
Явно има защитници и на двете страни. Вероятно тези от 55 СОУ държат за децата, които са приети при тях в училището, а ги няма в прословутия списък на Шилер да бъдат обучавани от Сдружението... Joy
Е няма лошо и аз да бях щях да държа...
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 786
Явно има защитници и на двете страни. Вероятно тези от 55 СОУ държат за децата, които са приети при тях в училището, а ги няма в прословутия списък на Шилер да бъдат обучавани от Сдружението... Joy
Е няма лошо и аз да бях щях да държа...
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Ако не се шегувате, това е основният проблем в България - докато сме отвън - сме за принципа, а когато сме вътре - според както е изгодно  Cry

# 787

Аз не виждам нищо смешно. Децата и родителите се готвят цяла година, приети са и не могат да учат. Извинете, кое е смешното ? Спорят дали да се опитат да отворят паралелка в трето училище. Нали сама разбирате, че това не може да стане от днес за утре. Нали разбирате, че ако сдружението можеше да накара 55-то да си спази обещанието, щеше да го направи. Дали пък няма интереси отвън за цялата тази драма ?

Еми да разбирам ви ... аз съм потърпевша, така че със сигурност ви разбирам. И да добре това, че се опитват да отворят трета паралелка още вчера се написа... но вие сама казвате че това не става от днес за утре.. така че явно е почти невъзможно...
Ако искат да помогнат, защо просто не се свържат с нас? От вас получаваме някаква информация, ама съгласете се, че това е малко несериозно.
А относно интересите, всички тук май сме наясно, че ги има!
И още нещо, когато вие имате работни взаимоотношения с някой, само с обещания ли работите?

# 788
 Simple SmileЯвно до никъде няма да стигнем така..
Давайте да им пишем на тези хора, и да искаме среща... може пък и да ни отговорят!

# 789
  • София
Направо си е несериозно - написано тук във форума. Simple Smile Те няма да звъннат почти е сигурно, но вместо мейл, защо не напишете телефон, на който ние да им звъннем - явно сте член на Сдружението и имате комуникация с тях, за да видим поне колко е сериозно поведението им.
Не мога да повярвам дори, че могат да се водят такава разговори тук.

# 790
Направо си е несериозно - написано тук във форума. Simple Smile Те няма да звъннат почти е сигурно, но вместо мейл, защо не напишете телефон, на който ние да им звъннем - явно сте член на Сдружението и имате комуникация с тях, за да видим поне колко е сериозно поведението им.
Не мога да повярвам дори, че могат да се водят такава разговори тук.

И познайте защо няма да ни звъннат, защото просто няма какво да ни кажат!

# 791
А вие си приказвайте тук... Така ще решите нещата!
Дадоха ви мейли- пишете! Най- вероятно ще има и среща с вас! Но това няма как да го разберете, докато се дърлите на този "мегдан"!

Не е ли по- лесно да напишете един общ мейл или по един от всеки, а не всички да звъннете едновременно и само един да говори, а другите да казват- "Ами никой не ми вдига!" А отсреща да отговарят на 20 човека едно и също...

п.с. elena665 , пишете извън цитата- така ще се разбере по- ясно какво точно искате да кажете!

# 792
Хората от Управителния съвет са знаели за проблемите с 55 училище още преди Нова година, преди да излязат условията за кандидатстване за 2016/2017.
Защо още тогава не са потърсили ново у-ще.... (или просто не са обявили по-малка бройка за прием)
Как англ. сдружение се разбра с 55-то, а Шилер не....
Ще ме изненадат положително, ако успеят за два дена да намерят училище.

# 793
  • софия
Аз писах имейл на Шилер и получих обаждане от една дама член на управителния съвет.  Тя каза, че децата, които са приети в 55-то , но не са класирани в Шилер няма да да се обучават по немски към сдружението. Това е обяснено на родителите им, или поне би трябвало да е обяснено от служителите на 55-то учлище. утре бил крайния срок за записване във върпосното училище и щяло да има по-голяма яснота по въпроса. разбрахме се да се чуем и утре и рабира се веднага ще обясня какво съм разбрала. Според нея организацията за обучение в друго училище и от днес за утре едва ли би станала. Т.е вероятността нашите деца "просто да увиснат" тази година е много голяма.

# 794
Извинявам се че не съм писала извън цитата, и че не сте ме разбрали!
А относно писането, повярвайте в момента това правим! След разговор отново със Сдружението, разбрахме че до няколко дни ще получим и отговор.
Не мислете, че не четем и само се дърлим.. , защото ние имаме най голяма полза проблема да се разреши.
Та... по въпроса за писането, сега освен 2ро класиране Praynig ще чакаме и отговор на писмото. И ако въобще има такъв, със сигурност ще го споделим!

Общи условия

Активация на акаунт