Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 973
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 945
И преди и след "влизане" в Сдружението смятам, че разумен човек не би бил против предимството за второ дете...

Аз смятам, обратното! Няма разумен човек, който да подкрепи такова предимство при прием с конкурс.
Иначе, нямам нищо против, можеш да пишеш писмо до МОН и да защитиш тезата си.
Няма да има влизане тогава нито в СМГ,  нито  в 91 НЕГ нито в кое да е елитно училище.
Това че 55 СОУ, 145 ОУ и ред други го позволяват, направи си извода колко са елитни...

Говорим за малки деца в предучилищна възраст.
Гимназистите не помня да ги води и взима някой от училище...

# 946
Следя темата доста отдавна. Миналата година детето ми беше в предучилищна възраст.
Решихме да не кандидатства по няколко причини. Изпита е хубаво нещо ако показва реалните възможности на детето. Преди години изпита за Шилер с децата беше освен тестови и среща с детето. Което за мен е много , ама много по адекватен подбор.

Абсолютно съм ЗА вторите деца да имат предимство. Първо защото след като едно дете влезе , родителя става член на сдружението и е нормално и второто дете да е там. И другото - това не е училище за надарени деца за да има чак такъв подбор.

Абсолютно безумно е поведението и на Сдружението и на училището към днешна дата.
Най-малко защото когато си имал начални условия и те са се променила във хода на изпита, който и да е се чувства прецакан.

# 947
В София има ли училище за надарени деца  Grinning?

# 948
В София има ли училище за надарени деца  Grinning?

Дааааа има Simple Smile

# 949
кои по точно?

# 950
Ама как да не е за надарени деца? Презумпцията е точно, че е за деца с по-високи способности, способни да поемат и да се справят с по-голямо натоварване и точно затова има конкурс. Иначе трябваше да приемат всеки по реда на кандидатстване примерно.

Доколкото знам, няма друга институция или училище, в които при наличието на конкурс вторите деца да ползват предимство; ето и в НУКК има конкурс за толкова малки деца, там втори и трети деца влизат ли с предимство?!

Плюс това изпитът показва възможности - затова е и изпит. Не показва възможностите им да скачат и бягат, защото не е по физическо, но показва определени техни възможности, които Шилер са преценили, че са им важни.

Но наличието на каквито и да било предимства опорочават всеки изпит.

# 951
  • София
Абсолютно съм ЗА вторите деца да имат предимство. Първо защото след като едно дете влезе , родителя става член на сдружението и е нормално и второто дете да е там.

"Багерист е моят БАТКО, багерист ще съм и аз"! Joy Joy Joy

# 952
Ами оказва се че не стига само това детето да се представило добре и да е било подготвяно и в кодиция.Приема е опорочен от неразбирателството на Сдружението и Шилер. Защото какво като са ни приели нас в Шилер, а не може да се запишем в училище.Защото аз още не мога да си обясня какви деца ще се обучават в 55СОУ към Шилер, защото от техния списък и този на училището почти няма съвпадения и даже да е имало децата не са събрани в една паралелка.Сдружението написа че няма да обучава деца,който не са издържали изпита и приети при тях, тогава какви деца ще обучава в 55 СОУ или аз нещо не съм разбрала или няма да сформира дори една паралелка там.Децата с предимство са се записали всички в 145 ОУ, дали защото не са знаели за проблема в 55 предварително и дори да им е било по местоживеене са предпочели да са в 145, заради по ясните отношения.И какво става приетите момчета по нисходящ резултат и приети и към училището и към Сдружението са 15, това е безумие.

1. Сдружението и Шилер са едно и също нещо.
2. Приетите с предимство са приети по училищата, в които са по- големите им братя и сестри.
    - това им носи допълнителни точки;
    - нормално е да са в едно училище- това е идеята- да ги водят и взимат заедно.
3. Всеки, извън Сдружението възроптава за децата с предимство, само докато е извън него- т.е. докато не приемат неговото  дете, а веднага след това крои планове как и второто дете ще учи там.
4. И да знаят, и да не знаят- има си договор между Сдружението и училищата. Защо той не се изпълнява- за мен е непонятно!

Изключително неприятна (меко казано) е ситуацията тази година! Циркът е истински! Надявам се да се върви към благоприятно разрешаване на проблема!

Тук някъде из темите има развитие по подобен проблем с 19-то- откриват 2 нови паралелки (вярно за 1-ви клас), но все пак означава, че може!

Елена, честито на детенцето!

Няма начин да не са знаели.
При положение, че не сме членове на сдружението, получихме съвет да изберем 145 у-ще, защото не се знаеше дали въобще ще се работи с 55-то.

А нали максималният брой деца в паралелка може да е 24 + 10%, би трябвало да могат да приемат оставащите деца. Вярно, че ще станат доста, но и това е някакво решение.

# 953
  • София
Говорим за малки деца в предучилищна възраст.
Гимназистите не помня да ги води и взима някой от училище...

Говорим за предимство при прием с конкурс, иначе можем да си говорим до утре празни приказки.

# 954
Няма начин да не са знаели.
При положение, че не сме членове на сдружението, получихме съвет да изберем 145 у-ще, защото не се знаеше дали въобще ще се работи с 55-то.

А нали максималният брой деца в паралелка може да е 24 + 10%, би трябвало да могат да приемат оставащите деца. Вярно, че ще станат доста, но и това е някакво решение.

За ПГ мисля, че не 24 (не съм сигурна обаче). И сметнете колко са 10% ... 2,4 деца на клас. Пак няма да излезе сметката. И какво става, ако вашето е извън тези 2,4 деца? И на какъв принцип предлагате да приемат тези 10%, за да няма сърдити?

# 955
  • Sofia
Айде сега - надарени. Синът ми не е надарен изобщо. Изкара успешно изпитите и за трите сдружения и беше приет навсякъде. Ами подготвях го и се справи.

Министър Кунева днес е заявила, че ако има мотивирани искания на директори, ще ползва правото дадено й от закона да увеличи паралелките за първи клас до 29 деца.

# 956

Доколкото знам, няма друга институция или училище, в които при наличието на конкурс вторите деца да ползват предимство; ето и в НУКК има конкурс за толкова малки деца, там втори и трети деца влизат ли с предимство?!

Плюс това изпитът показва възможности - затова е и изпит. Не показва възможностите им да скачат и бягат, защото не е по физическо, но показва определени техни възможности, които Шилер са преценили, че са им важни.

Ето това е най-разумното и добре обосновано мнение по въпроса с предимството. Подкрепям напълно.
Отделно, както стана ясно,  "Шилер" е сдружение с обществено-полезна дейност. Та ми е много интересно как ще изразходват средствата, събрани от изпитната процедура на едни около 500 деца.  Thinking
И не е ли редно да има някаква публична отчетност за тях?

# 957

Ето това е най-разумното и добре обосновано мнение по въпроса с предимството. Подкрепям напълно.
Отделно, както стана ясно,  "Шилер" е сдружение с обществено-полезна дейност. Та ми е много интересно как ще изразходват средствата, събрани от изпитната процедура на едни около 500 деца.  Thinking
И не е ли редно да има някаква публична отчетност за тях?

Мила госпожо,
За т.нар. от Вас изпит, а реално тест (моля да се прави разлика) сте заплатили 20 лв.
Срещу тези пари 2-ма различни психолози са проверявали работата на детето Ви поотделно по веднъж, след което е имало трета арбитражна проверка. Това прави като минимум 1 час, ако не и повече.Знаете ли колко е тарифата на който и да е психолог на час ? Отделно детето Ви се е явило в училище, където двама квестори са го гледали 1 час в стаята и още поне 10 души има по коридорите. Дали са Ви всички материали. Един куп хора са обработвали резултатите. Накрая сте имали 15 минути време да се запознаете с теста. Нает е бил офис. Плащани са заплати. Мислите ли, че тези 20 лв. покриват всички тези разходи и мислите ли, че редовите членове на сдружението следва да ги заплащат от джоба си, а кандидатите да идват да се изследват безплатно ?
Публична отчетност на тези апри има и тя се прави пред около 1000 души членове на сдружението, пред одиторски фирми, пред данъчни и т.н. Най-накрая - Вас някой насила ли Ви накара да отидете на тест и да внесете тази умопомрачителна сума ?

# 958

[/quote]Стига с тия конспирации и плюене, аз познавам 2 деца от сегашния прием, а и за други знам на мои познати, които са си от "простосмъртните" и са приети в Шилер. Просто е трудно да се влезе, има голяма конкуренция това е! Ако се е готвило достатъчно детето, ако е било в кондиция на изпита, добавям и шанс, да не се разсее примерно, защото това им се случва на тази възраст често.... няма проблеми!
[/quote]

Никой не плюе, казвам очевидното. Хайде да не вадя имена и професии на родители, за да няма спорове И моите деца на са богопомазани, от квартала сме, готвили сме се и не сме приети.
Не правя драми, ако влязат, значи е било писано. Ако не влязат, никой няма да умре.

Мисля, че всички изпададе в някакви драми, по-скоро майчини терзания, а не интереси на децата.

# 959

Мила госпожо,
За т.нар. от Вас изпит, а реално тест (моля да се прави разлика) сте заплатили 20 лв.
Срещу тези пари 2-ма различни психолози са проверявали работата на детето Ви поотделно по веднъж, след което е имало трета арбитражна проверка. Това прави като минимум 1 час, ако не и повече.Знаете ли колко е тарифата на който и да е психолог на час ? Отделно детето Ви се е явило в училище, където двама квестори са го гледали 1 час в стаята и още поне 10 души има по коридорите. Дали са Ви всички материали. Един куп хора са обработвали резултатите. Накрая сте имали 15 минути време да се запознаете с теста. Нает е бил офис. Плащани са заплати. Мислите ли, че тези 20 лв. покриват всички тези разходи и мислите ли, че редовите членове на сдружението следва да ги заплащат от джоба си, а кандидатите да идват да се изследват безплатно ?
Публична отчетност на тези пaри има и тя се прави пред около 1000 души членове на сдружението, пред одиторски фирми, пред данъчни и т.н. Най-накрая - Вас някой насила ли Ви накара да отидете на тест и да внесете тази умопомрачителна сума ?

hrs, колкото и да обясняваш, резултата ще е отново един и същ...
Като всички са наясно, че там се влиза само с връзки и пари (с изключение на такива като моето дете и още 2-3 само Grinning ), защо въобще кандидатстват?!

За мен единственият проблем в момента са отношенията на Сдружението и 55-то.

Общи условия

Активация на акаунт