Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 604
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 1 305
Здравейте! За жалост и аз се включвам в тази тема. Не е по желание аборта, просто сакчето отговаря на 5с, а би трябвало да е 7, деформирано е, няма пулс.
Назначена ми е 1 таблетка Mifegyne и след това 2 таблетки Topogyne.
Прочетох упътването на Mifegyne и там пише, че се приемат 3 таблетки. При вас какво дози са назначили? Знам, че при всеки има различия, но все пак.

Много неприятно, съжалявам. При мен бяха назначени 3 таблетки Mifegyne и една Topogyne. Плодният сак отговаряше на 6г.с.,а трябваше да е 9г.с., без пулс...
Бъдете силна! Пожелавам успешно скорошно забременяване!

# 1 306
Здравейте! За жалост и аз се включвам в тази тема. Не е по желание аборта, просто сакчето отговаря на 5с, а би трябвало да е 7, деформирано е, няма пулс.
Назначена ми е 1 таблетка Mifegyne и след това 2 таблетки Topogyne.
Прочетох упътването на Mifegyne и там пише, че се приемат 3 таблетки. При вас какво дози са назначили? Знам, че при всеки има различия, но все пак.
При мен бяха 3 таблетки Мифегин и 1 топогин

# 1 307
Момичета, дойде ми на 46 тия или 47 ден. Силно казано дойде, защото е леко незабележимо течение, леко розовеещо или кафеникаво. Нормално ли е? Пия и противозачатъчни от 3 дни. АГ каза от 1вия ден на цикъла ама то това може ли изобщо да се нарече цикъл? Споделете личен опит и мнения дали е нормално да е така?

# 1 308
Момичета,кога се отпуснахте да правите секс след МА ? Четох,че е препоръчително 2 седмици след аборта да не се прави,но аз и малко след тези 2 седмици не мога да преодолея травмата ..

# 1 309
Момичета,кога се отпуснахте да правите секс след МА ? Четох,че е препоръчително 2 седмици след аборта да не се прави,но аз и малко след тези 2 седмици не мога да преодолея травмата ..
Аз правих на 18ден след аборта ми

# 1 310
добър ден и честит празник момичета!
Постарах се да изчета старателно всичко, което сте написали и се престраших да се включа и аз ...на 01.03. в 5 г.с. се наложи да прибегна до МА. изпих Мифегина на същия ден следобед, а Топогина на 03.03.кървенето започна 1-2 часа след приема му, без кой знае какви болки. Имах няколко по-големи съсирека при ходене до тоалетната и нищо фрапиращо. Днес вече кървенето е съвсем леко и утре съм на контролен преглед.
искам да попитам само няколко неща:
1. има ли смисъл да се пробвам да направя тес за да видя какво ще отчете? Притеснено ми е дали всичко е изчистено?
2.Трябва ли да има някакъв период на изчакване за сексуален контакт?
Благодаря Ви!

# 1 311
Момичета,искам да попитам нещо. След МА ,утре съм на вторичен преглед , предния път каза,че е останала малко кръв, която да се изчисти и след няколко дни спря кървенето . Каза,че ще ми пусне изследвания за "маркери на бременността", цитирам понеже не зная точно какви ще бъдат. въпросът ми е на гладно ли трябва да отида и на някоя от вас правили ли са такива изследвания ?

# 1 312
От две седмици кръвотечението ми спря, но веднага се появи нещо като бяло течение с леко жълтеникав, зеленикав цвят. Нося превръзки, защото ми пропуска чак. Някоя да е й се е случвало? 😕

# 1 313
добър ден и честит празник момичета!
Постарах се да изчета старателно всичко, което сте написали и се престраших да се включа и аз ...на 01.03. в 5 г.с. се наложи да прибегна до МА. изпих Мифегина на същия ден следобед, а Топогина на 03.03.кървенето започна 1-2 часа след приема му, без кой знае какви болки. Имах няколко по-големи съсирека при ходене до тоалетната и нищо фрапиращо. Днес вече кървенето е съвсем леко и утре съм на контролен преглед.
искам да попитам само няколко неща:
1. има ли смисъл да се пробвам да направя тес за да видя какво ще отчете? Притеснено ми е дали всичко е изчистено?
2.Трябва ли да има някакъв период на изчакване за сексуален контакт?
Благодаря Ви!

Здравейте,
Съжалявам за случилото се.

По отношение на първият ви въпрос, няма нужда от тест, тъй като лекарят ще ви каже дали всичко се е изчистило или не, а и организмът ви все още ще реагира на бременност, ако си направите тест и шансът той да е фалшив е огромен.

На мен ми бяха препоръчали да избягваме сексуален контакт и да пробваме чак след първият възстановен цикъл.

Дано да съм била полезна и хубава вечер 😊

# 1 314
Здравейте, момичета! И аз се включвам в темата. Вчера разбрах, че съм бременна, а днес като отидох на преглед се оказа, че съм в 8г.с. но няма трдечна дейност и ембриона е загинал още в 6г.с . Доктора ми изписа една таблетка Мифегин, която изпих днес в 14:30 , 2т цитотел трбва да изпия в събота в 10:30 и после в 14:30 още две. Не успяй да изчета цялата тема, но виждам, че при вас второто хапче е било Топогин. Дали може да ми кажете имате ли някакво мнение за цитотека. Много де страхувам просто не съм на себе си пт притеснение

# 1 315
Здравейте, момичета! И аз се включвам в темата. Вчера разбрах, че съм бременна, а днес като отидох на преглед се оказа, че съм в 8г.с. но няма трдечна дейност и ембриона е загинал още в 6г.с . Доктора ми изписа една таблетка Мифегин, която изпих днес в 14:30 , 2т цитотел трбва да изпия в събота в 10:30 и после в 14:30 още две. Не успяй да изчета цялата тема, но виждам, че при вас второто хапче е било Топогин. Дали може да ми кажете имате ли някакво мнение за цитотека. Много де страхувам просто не съм на себе си пт притеснение
Цитотека не е регистриран в България като лекарство за медикаментозен аборт . Използва се за язва в Англия.. законните лекарства са Мифегин /Мифепристон и Топогин

# 1 316
Цитотека не е регистриран в България като лекарство за медикаментозен аборт . Използва се за язва в Англия.. законните лекарства са Мифегин /Мифепристон и Топогин

Сега проверих активната съставка на Топогина е Мисопростол. На цитотека също пише Мисопростол. Доктора ми каза, че тези таблетки не се намират по аптеките, но не предполагах, че в България са забранени. Сега започнах да се страхувам още повече

# 1 317
Няма от какво да се страхувате. Аз имам два аборта с Цитотек. В Англия и Испания се използват съвсем официално за МА в държавните болници.

# 1 318
Няма от какво да се страхувате. Аз имам два аборта с Цитотек. В Англия и Испания се използват съвсем официално за МА в държавните болници.

Много благодаря за бързия отговор. Започнах темата от самото начало да я чета за да мога да събера повече информация. Доктора ми каза, че от първото хапче няма да почуствам нищо и може да има само леко зацапване и е така за сега. След цитотека ще започна да кървя и имайки предвид в коя седмица съм е възможно болките да са по-големи и да се приготя с ибупрофен, кетонал, аулин. Каза също, че за едно денонощия е нормално да сменя между 12-15 превръзки. Ще му се обадя в събота на 13.03 след приема на цитотека за да обсъдим как се чувствам след приема. Това да ми се наложи да оравя аборт ми беше най-големия кошмар и страх и ето че ми се случва☹ Честно казано намирам някаква утеха като чета всички тук истории и се моля всичко да мине благополучно 🙏

# 1 319
Не се панирай излишно. 12-15 превръзки са доста преувеличено според мен. Не съм ползвала повече превръзки от нормален цикъл.. можеш да имаш и странични ефекти от лекарствата. Аз например има диария.
Всяка история е различна, но не бива да се плашиш. Успех 🌹

Общи условия

Активация на акаунт