Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 512
  • 3 557
  •   2
Отговори
# 1 335
Аз ядях каквото ми се яде. Впредвид, че и двете ми загуби бяха на много желани бременности, и едната беше късна - тъпчех основно въглехидрат и то в големи количества.

# 1 336
аз също като *PrimaVera* с чакана и желана бременност и стабилно посягане на въглехидрати. Не съм от хората, на които не им се яде като са под стрес. За хемоглобина не съм се притеснявала, при мен нямаше обилно кръвотечение, даже бих го нарекла леко.

# 1 337
Забравих да ви питам как се хранехте вие? Аз нямам никакъв апетит от притеснение, но знам че трябва да хапвам за да не умалявам и да се държа. Какво хапвахте ? Сега чета за храни които повишават хемоглобина
Не ви съветвам да наблягате на вредните храни, определено . тялото ви в момента има нужда от храна богата на витамини,минерили и фитонутриенти . Наблягайте на протеина и зеленчуците ,пийте и повече вода,за да сте добре хидратирана

# 1 338
Ако имате много обилно кървене може да си вземете Малтофер или друг препарат с желязо. Аз пих такъв около 2 седмици, но при мен кървенето продължи дълго.

# 1 339
Благодаря ви много за отговорите! Днес сутринта в 10:30 взех първата доза цитотек 400 мкг и в 14:30 втората . Имам кървене имам и леки болки, а аз легах и очаквах да умирам. Кървенето не е много обилно нещо като 1-2 ри ден на месечния цикъл. Вече почвам да се притеснявам, че нямам силни болки и кървене и няма да се получат нещата 🙁 дано да греша.. лежа и чакам

# 1 340
Аз нямах никакви болки, а кървенето беше оскъдно, при това моят МА беше в десета седмица и очаквах нещо голямо да се случи че да е успешно. Бях сигурна, че не се е получило, но се оказа, че всичко е наред. За сметка на това имам два неуспешни кюретажа, които изискваха допълнителни интервенции. Много съм благодарна, че избрах този метод и по този начин можехме месец по-късно да подновим опитите и след още два забременях отново.
Не се притеснявайте сега, всеки организъм реагира различно. Успех!

# 1 341
Благодаря ти @Tickles . Много се радвам, че всичко е минало успешно и си успяла да забременееш отново 🥰 Надявам се и при мен всичко да мине успешно.

# 1 342
Здравейте! На 20 февруари беше моят МА (мифегин + цитотек). Причината беше кухо яйце. При мен мина доста драматично с изключително силни болки, повръщане, диария, втрисане, световъртеж и силна отпадналост. Всичко премина за около 12 часа и на следващия ден АГ потвърди, че сакчето е изхвърлено. Кървенето продължи около 2 седмици. След това последните 10-тина дни няма кървене, но има отделяне на слуз, която в предните дни беше кафеникаво-кървава, а последните 2-3 дни е прозрачна. Тази слуз се вижда само по тоалетната хартия след ходене по малка нужда. На практика днес ми е 23 ден от МА. Въпросът ми е тази слуз нормална ли е, на някой случвало ли се е? Благодаря ви предварително!

# 1 343
Здравейте, отново! Искам да благодаря на всички момичета за подкрепата, която ми оказахте в такъв момент от живота ми. Получих разбиране от жени минали вече по този път и съм много благодарна на момичетата разказали историите си и най-вече на тези, които ми отговаряха на въпросите, които не бяха малко. Чуствам се длъжна сега да споделя в заключение как мина МА при мен. Днес бях на контролен преглед, една седмица след мифегина и докотра каза, че всичко е минало успешно, всичко е изчистено. Аз не очаквах да е успешно, защото след приема на цитотека не усетих нищо. Нямах обилно кървене, по-скоро като 3-4 ден от мц , очаквах страшни болки, а бяха по-малки и от тези, които получавам по време на мц. Не видях са пада нищо, както повечето момичета да видели, не усетих нищо, даже ако не знаех какво е положението бих си помислила, че това е менструацията ми. Доктора каза да очаквам следващия ми редовен цикъл между 21 и 50 ден след приема на цитотека и 12 дни след него съм пак на преглед. За опитите каза, че може да почваме веднага Simple Smile Успех на всички момичета в групата

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 23:41 от Анонимен

# 1 344
Момичета,на 17ти февруари направих МА . Кървях 12 дни .На 10ти март ми потвърдиха че е успешен . Попитах кога да си очаквам цикъла , казаха ми,че при някои жени дори си идва без изменения на датата,на която е трябвало и преди . Моята дата беше точно на 10ти,след прегледа прокървих съвсем леко и в рамките на деня, възможно ли е да се счита за цикъл това ? От тогава нищо..

# 1 345
Здравейте,искам и аз да споделя моето преживяване с МА! Преди това искам да споделя ,че имам две абразиота. Никой не искам да плаша,но аз отчитам като многоо голяма грешка,че този път прибегнах до този метод! Не си го причинявайте момичета! Работя в сферата на медицината от 12 години. Запозната съм добре с плюсовете и минусите и на двете процедури, но това нещо никога не бих искала да си го причинявам повече.
Всичко започна с приема на Мифвгин -3 таблетки изпих през 10 мин, около 19 ч вечерта. През нощта ставах около 10 пъти да ходя по малка нужда. Нищо друго не усещах. На сутринта вече ужасно много бях отпаднала и ми се виеше свят. Прекарах целия ден в жестока отпадналост и на следващия ден сутринта,трябваше да отида на преглед ,за да видим дали сакчето е отлепено. Доктора ми установи ,че всичко е ок и ми изписа Топогин. 2 таблетки на веднъж за първия ден и след това 2 дни по 1 таблетка. Върнах се в къщи и изпих първите 2.  10 мин след това започнаха силни болки като контракции. Жестоки просто. До час след това бях прокървила. Интересен факт при мен беше,че на превръзката нямаше и капка кръв. В моментите на много силни болки имаш позив всякаш ти се ходи до тоалетна, и като отидех там изтичаше всичко. Големи съсиреци. На около втория час много силно ме заболя ,отивайки отново в тоалетната падна плодното сакче. Усетих го всякаш топче излиза от теб.  Тогава много ми олекна ,дори успях да поспя 2 часа.
След това обаче болките си продължиха. Непрестанни. И до момента така! Боли си. Вече кръвотечението е като последен ден от цикала! Но болките са постоянни, изнервящи вече.
Моля ви за инфо вас колко време ви боля корема?

# 1 346
И аз съм на Вашето мнение. Имам един МА (неуспешен) и един кюретаж след него. Аз нямах болки, но около 2 седмици бях с ужасни кръвоизливи, отпадналост, не можех да отида от стаята до тоалетната без да се крепя за стените вкъщи. След кюретажа се възстанових много бързо, 2 месеца след него имах зелена светлина за опити за бебе, но аз исках да изчакам поне 3, за да съм преодоляла ситуацията психически. Точно 3 месеца по-късно забременях без проблеми и родих миналата година.

Не ми се виждат нормални тези болки, освен ако не е в много късна седмица аборта. Обадете се на Вашия  АГ, за да го попитате дали е нормално. Аз пих еднократно Аулин преди Топогина и нищо повече не съм взимала. Моят МА беше в 9г.с.с плод, отговарящ на 6 г.с.

Стискам палци скоро да отшуми болката и всичко да остане в миналото!

# 1 347
Аз имам един МА в 18-та седмица и един в 10-та. Първият си беше истинско раждане. При вторият нямах никаква болка. Кървене вкъщи нямах, започна като отидох на контролен преглед в болницата и приключи за около 2 часа.
И двата ми бяха не напълно успешни. След това ми направих кюретаж, но много лек и нямащ нищо общо с нормалният (от опит го казвам това). След първият кюретаж забременях след 2 месеца. А след вторият - след 25 дни.

Въпреки, че при мен МА е неуспешен заради особеност на матката - ако ми се наложи - пак него бих предпочела.

# 1 348
И аз съм на Вашето мнение. Имам един МА (неуспешен) и един кюретаж след него.

Аз нямах болки, но около 2 седмици бях с ужасни кръвоизливи, отпадналост, не можех да отида от стаята до тоалетната без да се крепя за стените вкъщи. След кюретажа се възстанових много бързо, 2 месеца след него имах зелена светлина за опити за бебе, но аз исках да изчакам поне 3, за да съм преодоляла ситуацията психически. Точно 3 месеца по-късно забременях без проблеми и родих миналата година.

Не ми се виждат нормални тези болки, освен ако не е в много късна седмица аборта. Обадете се на Вашия  АГ, за да го попитате дали е нормално. Аз пих еднократно Аулин преди Топогина и нищо повече не съм взимала. Моят МА беше в 9г.с.с плод, отговарящ на 6 г.с.

Стискам палци скоро да отшуми болката и всичко да остане в миналото!

Благодаря за подкрепата. Нищо не ми разрешаваше да пия,моят лекар освен Но Шпа. Болката взе да отшумява. Продължавам да се чудя само утре да излия ли още един Топогин,който трябва да ми е последния или да си остана само с тези 3 хапчета 😯

# 1 349
Вашата предписана схема е доста по-различна от моята. Аз приех първо 3 таблетки Мифепристон Линефарма 200 мг. и 48 часа след тях приех една таблетка Топогин 400.
Не знам какво да Ви кажа, вижда ми се доста голяма дозата Топогин, според мен от него идват по-силните болки. Ако може отидете утре на преглед и ако сте се изчистила не виждам причина да го пиете.

Общи условия

Активация на акаунт