Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 528
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 1 320
Определено няма място за притеснение ☺️ А броя на превръзките.. доста е преувеличен и според мен, моят МА беше напълно успешен без никакви болки и странични ефекти /освен психическите последици/,дори кървенето беше като по-късните дни от МЦ ,но моята бременност беше много ранна и сакчето беше изключително малко ..възможно е леко да прокървите и след първото лекарство ✨ Успех и мислете позитивно.
П.С колкото до Цитотек, има много успешни аборти и с него,но самото лекарство не е легализирано за тази цел в България . Официалният протокол е този, който е описан и на първа страница в темата,в Англия протокола също е с Мифегин и Топогин , самият цитотек е за язви, всеки сам поема риска ,аз лично бих потърсила и второ мнение .

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 22:08 от Gabrielageorgievva

# 1 321
Топогин и Цитотек са с абсолютно еднакво съдържание, така че няма никакво значение кой от двата препарата ще се използва.

Ето търговските наименования на продукта в различните държави. Както се вижда от списъка, в Англия не се казва Топогин. Всъщност пациента не може да разбере името на препарата, защото таблетките се дават в небрандирани опаковки, тъй като продажбата им е абсолютно забранена.
https://www.womenonwaves.org/en/page/979/which-brand-of-misopros … -names-can-be-use

# 1 322
Топогин и Цитотек са с абсолютно еднакво съдържание, така че няма никакво значение кой от двата препарата ще се използва.

Ето търговските наименования на продукта в различните държави. Както се вижда от списъка, в Англия не се казва Топогин. Всъщност пациента не може да разбере името на препарата, защото таблетките се дават в небрандирани опаковки, тъй като продажбата им е абсолютно забранена.
https://www.womenonwaves.org/en/page/979/which-brand-of-misopros … -names-can-be-use
Какви глупости говорите ??? Продажбата на лекарствата е напълно законна, лично си купих Мифегин и Топогин с рецепта от аптеката към клиниката,която правих МА . С кутия,с листовка,с всичко .Не желая да стряскам аудиторията ,но в България има два смъртни случая на ученички от нелегалният цитотек. Това , че се използва от дадени медицински лица не го прави легален, цитотек не се продава и в аптеките именно заради проблема с легализирането . Разбирам,искате да успокоите жената,но го правете с достоверна информация .

# 1 323

Какви глупости говорите ??? Продажбата на лекарствата е напълно законна, лично си купих Мифегин и Топогин с рецепта от аптеката към клиниката,която правих МА . С кутия,с листовка,с всичко .Не желая да стряскам аудиторията ,но в България има два смъртни случая на ученички от нелегалният цитотек. Това , че се използва от дадени медицински лица не го прави легален, цитотек не се продава и в аптеките именно заради проблема с легализирането . Разбирам,искате да успокоите жената,но го правете с достоверна информация .

Значи преди да коментирате нещо, първо вземете го прочетете. Дотук не го свършихте с нито един от моите коментари.
И наистина недейте да стряскате жената, защото с материали от жълтата преса не е сериозно да излизате в такъв момент.

И за пореден път казвам (за да е спокойна жената) - Цитотек и Топогин имат абсолютно еднакво съдържание.

# 1 324

Значи преди да коментирате нещо, първо вземете го прочетете. Дотук не го свършихте с нито един от моите коментари.
И наистина недейте да стряскате жената, защото с материали от жълтата преса не е сериозно да излизате в такъв момент.

И за пореден път казвам (за да е спокойна жената) - Цитотек и Топогин имат абсолютно еднакво съдържание.
Да навлизаме в спорове е излишно,това, че вашият опит с цитотек е бил успешен не означава, че трябва да го възхвалявате,състава може да е сходен ,но определено има причина да не е легален в България . Да не говорим тези даванки на хапчетата в хартия/върху салфетка колко е опасно и рисковано . Законният начин в нашата държава е чрез подписване на една никому ненужна , но задължителна документация включваща протокола , в който са описани лекарствата и дозировката и закупуването им от аптека ,с рецепта 🤗 Успех .

# 1 325
Истината е че това беше второто мнение, което потърсих. Сутринта бях на преглед в Софиямед и докторката ме посъветва с кюрета да се махне ембриона. Понеже съм от Плевен и там си ходя на прегледи в София нямах познат добър доктор. Попитах моя приятелка за доктора, който и следеше бременостите както на нея така и на много нейни приятелки, защото е бил препоръчан и тя ми даде номера му. Обясних му по телефона и ме извика след няколко часа в частния си кабинет, а по принцип работи в майчин дом и шейново на смени. Останах с доста добро впречатление. Беше доста внимателен и разговаряхме доста дълго. Предложи ми аборт с вакуум или медикаментозния, като каза че лично за него а и попринцип е МА е по щадящ за жента, особено за жени като мен първа бременост и след това мисед.. наистина аз също видях, че активната съставка е една и съща. Видях и статията за момичетата, но не знаем дали е истина и как и колко са приели от препарата. Странното е че след приема днес на първото хапче получих някакво неприятно усещане в интимната област като парене и смъдене. Не знам дали е някакъв страничен ефект, но утре ще попитам доктора Simple Smile

# 1 326
Момичета, на 20ти януари, както бях написала и тогава пих мифегина... 10 дни кървях и от тогава до ден днешен вече почти 2 месеца нямам цикъл. Ходих на 10тия ден на преглед и ми каза АГ че съм се изчистила. Преди 7 дни ми прицапа и започнах да пия Ясмин. Дали хапчето не ми е спряло цикъла?

# 1 327
След неуспешно развила се бременност ми се наложи да направя МА като по-щадящ вариант.Беше с Цитотек.Живея в Холандия и както чета,може би в повечето западноевропейски държави,това е лекарството,което се използва(или по-скоро това е наименованието).Съдържанието е едно и също с Топогин.

# 1 328
Момичета, на 20ти януари, както бях написала и тогава пих мифегина... 10 дни кървях и от тогава до ден днешен вече почти 2 месеца нямам цикъл. Ходих на 10тия ден на преглед и ми каза АГ че съм се изчистила. Преди 7 дни ми прицапа и започнах да пия Ясмин. Дали хапчето не ми е спряло цикъла?
Аз съм в същото положение,но пих Мифегина на 18.02,след няколко прегледа казаха,че матката е напълно чиста,на 10.03 зацапах малко /това беше и датата на обичайният ми МЦ /,но от тогава до днес цикъла не идва ,ще изчакам още малко..При теб времето е доста, потърси АГ ,на мен ми казаха ако закъснее много да отида пак.. Интересното е ,че от 10.03 получих няколко изключително гадни пъпки,типични за преди МЦ ,болезнени и подкожни..

# 1 329
След неуспешно развила се бременност ми се наложи да направя МА като по-щадящ вариант.Беше с Цитотек.Живея в Холандия и както чета,може би в повечето западноевропейски държави,това е лекарството,което се използва(или по-скоро това е наименованието).Съдържанието е едно и също с Топогин.

Стела, спомняш ли си колко мг Цитотек пи? На мен са ми изписани на 44тия час 400 мг и на 48мия още 400 мг

# 1 330
Това, което някои хора не могат да разберат е, че един и същи препарат в различни държави има различни търговски наименования. В една държава се казва Цитотек, в друга - Топогин, в трета - по друг начин.

Много ми е интересно ужасно запознатата дама, която от повече от месец пълни темата с безмислени комемтари къде точно прочете, че някои дава хапчета в хартийки. Аз ясно съм написала, че в Англия и Испания тези хапчета не се заплащат и се дават в небрандирани опаковки от болницата. Също нямам идея откъде си измисли, че ние документация не попълваме.

Awua не се притеснявай. Всичко е точно и си много права за тези две момичета, изобщо не се знае колко и как са взимали.
На мен дозите и при двата МА ми бяха много високи. При първият в 18-та седмица  ми дадоха първият препарат и след 2 дни започнах Цитотек. Слагаха ми вагинално през 4 часа по 400 мг. След третото слагане родих. Вторият беше вкъщи. Тогава беше само с Цитотек. Дадоха ми за 4 слагания по 400 мг. Слагах го цял ден от сутринта до късно вечерта през 4 часа.
Не помня дали на следващият или по-следващият ден сутринта имах преглед и тогава реално излезе всичко в болницата.

# 1 331
Много ти благодаря за информацията Simple Smile  Много съм се наплашила може би съм по-страхлива, отколкото трибва. Имам близка, която е фармацевт и от нея знам, че едно лекарство с еднакъв състав може да го има на различна цена и на различен производител. Така като ми изпишеше личния някакъв скъп антибиотик от 30+ лева, тя ми казваше ще ти дам същия на др производител за 10лв примерно.  Иначе за всички момичета, на които им предстои да търсят информация тук мога да споделя, че  днес сутринта започнах да кървя след като вчера наобяд приех Мифегина. Не е нещо голямо като количество. По скоро като първи ден на менструацията. Болки за щастие нямам .

# 1 332
На мен в Англия си ми ги дадоха лекарствата в брандирани опаковки, с указания как да се използват. Безплатни са, но дори и да се плащаха, тук системата с рецептите не е както в България. Не се дават хвърчащи листи и не могат да се използват от кой да е. Рецептата се праща онлайн до определена аптека и аптеката издава лекарството, като се лепи етикет с името на пациента.
Като цяло аз не съм доволна от английското здравеопазване, но не ми се навлиза в излишни полемики. Безплатното не значи качествено.

# 1 333
На мен ми бяха изписани 8×200мг.Първо поставяш 4т. вагинално и след около 3 часа започва кървене.Ако не подействат след 24 часа поставяш другите 4-ри таблетки.

# 1 334
Забравих да ви питам как се хранехте вие? Аз нямам никакъв апетит от притеснение, но знам че трябва да хапвам за да не умалявам и да се държа. Какво хапвахте ? Сега чета за храни които повишават хемоглобина

Общи условия

Активация на акаунт