Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 470 393
  • 3 554
  •   1
Отговори
# 2 085
Не е приятно, ама и аз не виждам защо някои се вживяват толкова много. Особено пък като е малка седмица или кухо яйце.
Ама виж за болките, моите си бяха типични родилни контракции 2 часа. Преживяват се, не е края на света.
Поплаках си малко и продължих напред. Изчакахме нужното време и подновихме опитите.

# 2 086
  • София
Аз ходих на същия ден, беше заседнал сака в шийката и го почистиха. След това ходих след 5 дни. Усетих че след много силно течение първите часове рязко спря
А къде правихте процедурата?

Хапчетата пих вкъщи, а прегледите и след това кюретажа в Щерев.

Наистина е много леко, но всеки го преживява различно. При мен беше неуспешно, но пък в крайна сметка опитах и аз се бях притеснила от изчетеното, но зависи от прага на болка а и най-вече паниката. Примерно и за цветната снимка бяха изчела какво ли не, на две запушени тръби нищо не усетих. На Хистерото без упойка също съвсем леко придърпване усетих, явно прага ми е висок за болката, а и по-принцип не се паникьосвам много от такива неща.

# 2 087
При мен е обратното.Аз припадам от инжекции,определено не търпя на болка и тази процедура ми е безболезнена.Но всеки е различен. Ако нямах и негативна нагласа, сигурно щях да си ида в офиса,но след всичко изчетено си казах,че ще ми трябва болничен,но нищо подобно.

# 2 088
При мен е обратното.Аз припадам от инжекции,определено не търпя на болка и тази процедура ми е безболезнена.Но всеки е различен. Ако нямах и негативна нагласа, сигурно щях да си ида в офиса,но след всичко изчетено си казах,че ще ми трябва болничен,но нищо подобно.

Благодаря, момичета Simple Smile поуспокоихте ме. Не може да е чак толкова страшно.

# 2 089
  • София
Ако си чакала бебе с години и най-накрая се наложи МА, сигурно тежко ще го преживееш психически. Има жени, които не искат бебето и за много от тях това е облекчение от нежелано бреме.
Що се отнася до болката, всеки е различен. Има хора с висок праг на болка, други с много нисък. За мен МА беше едно от топ 5 ужасни преживявания в живота, но това не значи, че и за друг ще е така. Единственият съвет, който мога да дам е, да не се панирате

# 2 090
Не е приятно, ама и аз не виждам защо някои се вживяват толкова много. Особено пък като е малка седмица или кухо яйце.
Ама виж за болките, моите си бяха типични родилни контракции 2 часа. Преживяват се, не е края на света.
Поплаках си малко и продължих напред. Изчакахме нужното време и подновихме опитите.

Bugi, искам да те попитам след като минаха всички контракции на следвашия ден как се чувстваше? адски съм се притеснила, защото на 23.12 сутринта трябва да изпия вторите хапчета, а на 25.12 имам планувано безумно пъруване до Гърция при роднини... Знам, че изобщо не е препоръчително да се пътува няколко дни след хапчетата.

# 2 091
До края на деня имах много леки болки, на следващия ден бях добре. Кръвотечението беше малко по- силно, но нищо притеснително.

# 2 092
До края на деня имах много леки болки, на следващия ден бях добре. Кръвотечението беше малко по- силно, но нищо притеснително.

Благодаря ти! Дано мине леко, настройвам се!
Ако някой друг сподели опит колко дни след вторите хапчета са се успокоили нещата, ще съм благодарна!

# 2 093
Аз също като Буги имах силни контракции,  не съм раждала естествено,  но това не мога да сбъркам, стягаше ме корема спираше ми въздуха за 40-50сек и отпускаше... пак около 2-3ч. В петък пих вторите хапчета в събота бях на фризьор, почти нямаше болка, лек дискомфорт и малко по силно кървене. В понеделник бях на АГ и тя потвърди, че всичко е наред.

# 2 094
Ако по желание правиш МА е едно, но ако е желана бременност и спре развитие абсолютно нормално е жената да го преживява психически.
Да не говорим, че не всяка женя забременява когато си поиска. Аз 3 години след МА още го преживявам и все още не съм бременна..
Такива коментари са излишни в тази тема…

# 2 095
Ако по желание правиш МА е едно, но ако е желана бременност и спре развитие абсолютно нормално е жената да го преживява психически.
Да не говорим, че не всяка женя забременява когато си поиска. Аз 3 години след МА още го преживявам и все още не съм бременна..
Такива коментари са излишни в тази тема…
Vivian, абсолютно сте права.... А правите ли опити и проблема заради МА ли е или психически!
Дано всичко се нареди

# 2 096
  • София
Има два аспекта, физически и психически. Чисто физически, е доста поносимо. Загубата обаче, при желана бременност е психическия фактор. Аз имам 4 загуби (три кюретажа и една биохимична) и една успешна бременност. След 2я кюретаж потърсих помощ от репродуктивен психолог, просто реших за себе си, колкото и да съм силна, не желая да се справям с психическата травма сама. Много, ама много ми помогна, последната загуба я минах с нейната подкрепа и психически се възстанових доста бързо.

# 2 097
Бременността ми беше желана и планирана. Наистина съжалявам за всяка една жена, която трябва да премине през това. Но не смятам, че трябва да оставя трайни последици в живота на човек. Много жени отказват да продължат напред, а тъпчат на едно място с години наред. Вместо да продължат с живот си.
Знам какво е депресия, знам и колко е тежко и трудно да се преодолее. За това моят съвет е да се посети специалист при нужда.

# 2 098
Коментара ми беше породен от две конкретни мнения от сорта на “Не разбирам какъв е проблема, всичко се минава много леко.”
Никой не тъпче с години, но тук влизат жени, които в момента го преживяват и не е много окей да се четат такива неща.
Лично мнение.

# 2 099
Здравейте, отново аз ви безпокоя с молба за помощ! Утре ми предстои топогина ситринта.
Моята ситуация е, че съм в 5+5г.с., дори не се вижда ембрион, само 8мм сакче. Т.е. Съвсем ранен етап.
Ходих днес на второ мнение за дозировката.
Първия доктор ми изписа следното 200мг мифепристон (който изпих вчера ,21.12 в 17ч.) и утре в 10 да изпия цели 4 таблетки топогин наведнъж -общо 800mg.
Днес другия доктор ми каза да продължа утре само с 2 топогина, единия в 7ч. Сутринта и другия в 11:30ч. Също така този същия втория лекар, ще ме прегледа следобяд в болница Надежда.
При вас как са било дозировките? При никой не видях 4 топогина наведнъж. Може би първата лекарка иска да се презастрахова. Но пък се притеснявам,  че мифепристона е само 1 таблетка от 200mg, a не 2 както при повечето от вас.
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт