Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 470 349
  • 3 554
  •   1
Отговори
# 2 100
Здравейте, отново аз ви безпокоя с молба за помощ! Утре ми предстои топогина ситринта.
Моята ситуация е, че съм в 5+5г.с., дори не се вижда ембрион, само 8мм сакче. Т.е. Съвсем ранен етап.
Ходих днес на второ мнение за дозировката.
Първия доктор ми изписа следното 200мг мифепристон (който изпих вчера ,21.12 в 17ч.) и утре в 10 да изпия цели 4 таблетки топогин наведнъж -общо 800mg.
Днес другия доктор ми каза да продължа утре само с 2 топогина, единия в 7ч. Сутринта и другия в 11:30ч. Също така този същия втория лекар, ще ме прегледа следобяд в болница Надежда.
При вас как са било дозировките? При никой не видях 4 топогина наведнъж. Може би първата лекарка иска да се презастрахова. Но пък се притеснявам,  че мифепристона е само 1 таблетка от 200mg, a не 2 както при повечето от вас.
Благодаря ви!

Здравейте моя МА, беше в Надежда те са с по щадящ протокол за хапчетата, питах моята лекарка. Аз пих един Мифегин и 2 топоджина, първия 36ч след мифегина, другия след още 4. Всичко мина по протокол.

# 2 101
  • USA
Аз бях само с 4 топогина, никакви други хапчета, но си бях с кървене започнало/спонтанен 8ГС/

# 2 102
Аз бях само с 4 топогина, никакви други хапчета, но си бях с кървене започнало/спонтанен 8ГС/
Оливия, на веднъж ли ви бяха изписани да ги изпиете? Имаше ли много болка?

# 2 103
Аз бях първите хапчета 3а топогина един

# 2 104
  • USA
4 наведнъж, болката е като при  цикъл.

# 2 105
Аз съм в 7 г.с. и все още нищо не се вижда освен сакчето. На 17.12 прокървих обилно. Отидох в спешното отделение на преглед. Там се видя отлепване. Вчера при нов преглед освен сакчето се виждаха и много съсиреци около него. Доктора каза, че най-вероятно имам тромбофилия.
В 15 ч. на 22.12 изпих 2 хапчета. За 24.12 ми даде още 4, като първите две трябва да изпия в 13 ч., а другите две в 15 ч.
Едва сега започнах за изхвърлям част от съсиреците, но ми се струва, че не е заради хапчетата, а организма се опитва сам да се справи.
Надявам се утре физически и психически да мине добре. аз съм с нисък хемоглобин (август беше 110) и се надявам да не се случи нещо непредвидено.

# 2 106
Аз съм в 7 г.с. и все още нищо не се вижда освен сакчето. На 17.12 прокървих обилно. Отидох в спешното отделение на преглед. Там се видя отлепване. Вчера при нов преглед освен сакчето се виждаха и много съсиреци около него. Доктора каза, че най-вероятно имам тромбофилия.
В 15 ч. на 22.12 изпих 2 хапчета. За 24.12 ми даде още 4, като първите две трябва да изпия в 13 ч., а другите две в 15 ч.
Едва сега започнах за изхвърлям част от съсиреците, но ми се струва, че не е заради хапчетата, а организма се опитва сам да се справи.
Надявам се утре физически и психически да мине добре. аз съм с нисък хемоглобин (август беше 110) и се надявам да не се случи нещо непредвидено.

Ще бъде наред всичко, просто имайте търпение! Стискам палци! аз в момента съм в подобна ситуация и умирам от страх, но се опитвам да се разсейвам!

# 2 107
  • София
Ще мине, момичета, стискам ви палци. Просто си повтаряйте - утре по това време няма да е така, мислете една крачка напред. Прегръщам ви

# 2 108
Искам да попитам след медикаменти аборт направихте ли тест и след колко дена изкарва че не си бременна

# 2 109
  • София
Не, не съм си правила. Ще отнеме време докато стане отрицателен, няма смисъл да го правиш

# 2 110
Не съм правила, отидох на преглед, за да се види че всичко се е изчистило.

# 2 111
  • София
Възможно е следващите няколко седмици да показва +, затова няма смисъл да се прави.

# 2 112
Ще мине, момичета, стискам ви палци. Просто си повтаряйте - утре по това време няма да е така, мислете една крачка напред. Прегръщам ви
Благодаря ти Yellow Girl ❤

# 2 113
Притиснявам се първия ден от аборта имах доста кървене след това неска съм шестия ден все по мъничко кървя затова направих тест и втората черта по светла пак излиза

# 2 114
Нормално е защото ще отнеме време ЧХГ да спадне от организма, да е и след раждане около 3м мисля още има остатъчно ЧХГ, нищо че бебе няма вече, а някой жени даже имат и и цикъл тогава. Не се притеснявайте. При мен също само 1вия ден беше обилно кървене после постепенно спираше.

Общи условия

Активация на акаунт