Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 455 835
  • 3 480
  •   1
Отговори
# 2 745
Момичета, благодаря ми за подкрепата, дано всичко мине успешно.
Можете ли да ми препоръчате гинеколог в Селена Пловдив ?

# 2 746
За Селена виж при кого има час и може би избери да не е репродуктивен специалист.
Имай предвид че идват почивни дни, когато ще има дежурни кабинети само.

# 2 747
Звъннах, за утре има часове само за Лазороски и Ненов. Не знам дали са добри.

# 2 748
Звъннах, за утре има часове само за Лазороски и Ненов. Не знам дали са добри.
Само не и Ненов (ако говорим за Ненов от Надежда)

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 17:09 от hardcandy

# 2 749
Гледам на сайта им, че този в Селена е Ненев, а в Надежда е Ненов. Различни са Wink

# 2 750
Гледам на сайта им, че този в Селена е Ненев, а в Надежда е Ненов. Различни са Wink
Дано са свестни в Пловдив, защото Ненов е възможно най-кофти варианта за тази ситуация.

# 2 751
Става въпрос за този от Селена, а не от Надежда. За Надежда в София има ли някой, на който мога да се доверя ?

# 2 752
Аз за Надежда не мога да дам съвет. Там ми се струва, че с часовете ще е страшно така или иначе, особено за популярните лекари.
П.С. Надявам се все пак днес да си успяла да минеш втори преглед.

# 2 753
Да, минах втори преглед и тази също е на мнение, че по-добрия вариант е с вакуум. С аргумента, че медикаментозния не е контролиран, може да се получи по-голяма кръвозагуба, повече болки, да не се изчистиш и пак да се наложи да те чистят.

# 2 754
Много съм изненадана,когато аз правих и отидох на второ мнение и там докторката беше твърдо за медикаментозния като “по-елегантен” и щадящ за организма,а аз имам дете,не е като да мине първа бременност.
И двамата при които ходих работят в Шейново,та вярвам,че имат наблюдения.
Четох мнения,че вакуум и кюретаж били за хора с по-слаба психика,защото лягаш-заспиваш-приключваш,аз лично не мисля така.
Много бях наплашена от цялата ситуация,но МА протече просто като по-обилен и болезнен цикъл.
Който и вариант да изберете-действайте,защото времето си минава и емоционално ще става по-болезнено.

# 2 755
  • София
Досега никога не съм попадала на лекар, който да препоръчва друг вид аборт, освен МА. И то на нераждала жена.
Аз продължавам да се чудя и защо е това отлагане вече няколко седмици и ходене на куп лекари. Колкото повече се развива бременността, все по-трудно и опасно става, а Бонди май вече поне от 3 седмици се чуди и мае.
Пък и много лекари следващите дни ще почиват.

# 2 756
Не очаквах на лекарите, на които отивам да не ми предлагат МА, на трима лекари ходих и тримата казаха това. Изглежда, че нямам друг избор освен да направя вакуум. Наистина нямам време, първо имах неотложно пътуване, върнах се от него, веднага отидох на лекар, той ме застреля като каза, че е против МА. Веднага на второ и трето мнение, същата работа. Може би в града, в който живея не го практикуват. За София бих отишла, но ако нещо стане, кой ще ме наблюдава. Това ми е 7г.с, предстоят празници, записана съм за вакуум за първия работен ден след празниците. Не виждам как ще намеря лекар, дори и в София, който по-рано да предприеме нещо, както винаги късмета ми изневерява…
А за напрежението и притеснението да не говорим… Отчаяна съм, исках вече всичко да е приключило.
Мога утре да отида до Надежда в София, сигурно ще има дежурни лекари, но не знам на какъв ще попадна.

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 12:35 от Bondy07

# 2 757
Лекарката, при която правих МА е Надя Башлиева, тя също беше на мнение, че е много щадящо. Ако решиш я виж, аз не съжалявам и пак бих се изчистила с хапчета.
Не очаквах на лекарите, на които отивам да не ми предлагат МА, на трима лекари ходих и тримата казаха това. Изглежда, че нямам друг избор освен да направя вакуум. Наистина нямам време, първо имах неотложно пътуване, върнах се от него, веднага отидох на лекар, той ме застреля като каза, че е против МА. Веднага на второ и трето мнение, същата работа. Може би в града, в който живея не го практикуват. За София бих отишла, но ако нещо стане, кой ще ме наблюдава. Това ми е 7г.с, предстоят празници, записана съм за вакуум за първия работен ден след празниците. Не виждам как ще намеря лекар, дори и в София, който по-рано да предприеме нещо, както винаги късмета ми изневерява…
А за напрежението и притеснението да не говорим… Отчаяна съм, исках вече всичко да е приключило.
Мога утре да отида до Надежда в София, сигурно ще има дежурни лекари, но не знам на какъв ще попадна.

# 2 758
Здравейте, след инвитро съм в 6г.с.+3 , днес бях на приглед и ми казаха , че ембриона не е с правилна форма. На преглед съм на 02.01 и ако нещата не са добре, ще се наложи кюретаж. За Медикаментозен аборт се запознах във форума. Някой знае ли до коя г.с. може да се направи?

# 2 759
Много съжалявам, дано се окаже грешка. До 9-10 г.с. може МА.
Здравейте, след инвитро съм в 6г.с.+3 , днес бях на приглед и ми казаха , че ембриона не е с правилна форма. На преглед съм на 02.01 и ако нещата не са добре, ще се наложи кюретаж. За Медикаментозен аборт се запознах във форума. Някой знае ли до коя г.с. може да се направи?

Общи условия

Активация на акаунт